2008. március 30. NB II Keleti-csoport, Szolnok-Ferencváros 2-1. Nagy öröm a szolnoki és hatalmas letörtség a ferencvárosi oldalon. A győzelem íze Gohér Gergő számára még édesebb lehetett, hiszen bombagóllal szerzett vezetést a hazai csapatnak, az ellen az FTC ellen, amely két évvel ezelőtt, 19 évesen könnyedén lemondott róla (is). Mindez már a múlt, mint ahogy a szolnoki két esztendő is az, hiszen ,"Gogo" négy évre kötelezte el magát a Diósgyőrhöz, így most már minden bizonnyal a miskolci szurkolók is láthatnak majd Gohér-bombákat.

Mikor kerültél kapcsolatba a DVTK-val?

- Tavasszal beszéltem először Vágó Attilával, aki személyesen is megnézte egy-két meccsünket. A szerződésem lejárt, így örömmel szerződtem Miskolcra.

Hol kezdtél el futballozni gyerekkorodban?

- Hatvanban lettem igazolt játékos 1994-ben, ahol olyan remek szakemberek kezei alatt nőttem fel, mint Monori Géza, aki megszeretette velem a focit vagy a korábbi legendás Vidi-játékos, Gömöri Ottó. 2000-ben Juhász Pista bácsi hívására a Fradiba kerültem. Aztán, amikor egyre közelebb voltam a felnőtt kerethez, elkezdtek kölcsönadni, amiből már éreztem, hogy nem fognak rám számítani. Ideiglenesen játszottam a Szent István, a III.Kerület csapataiban, a Gyöngyös pedig az első felnőtt csapatom volt, mielőtt 2006 nyarán Szolnokra igazoltam.

Ezek szerint nem bántad meg, hogy a fővárosból a Tisza-partra költöztél?

- Cseppet sem, hiszen fiatalon fontos, hogy egy labdarúgó játékban legyen. Igaz az első évemben kevesebb lehetőséget kaptam, viszont az előző szezon nemcsak a csapatnak, de nekem is nagyon jól sikerült.

Mit vársz az új bajnokságban magadtól és a Diósgyőrtől?

- Korai még jóslatokba bocsátkozni, a mester is ezt mondta el az öltözőben, hiszen pár napja kezdtük el a munkát és a keret sem teljes még. De az edzőmeccseken szerintem már jobban körvonalazódni fog a kép. Tudom, hogy a diósgyőri szurkolók mennyire szeretik a focit, illetve a klubbot, ez pedig ránk, új játékosokra is ösztönzőleg fog hatni. Én pedig, ha lehetőséget kapok, szeretném bebizonyítani, hogy érdemes volt szerződtetni.

 Melyik poszton szeretsz leginkább játszani? Hiszen a baloldalon védőként és középpályásként is bevethető vagy.

- És még védekező középpályásként is, ugyanis korábban a Fradiban a 4-2-3-1-es felállásban szerepeltem ezen a poszton. Na, de mondom még egyszer: nem az a lényeg, hogy hol játszom, hanem, az, hogy ha a mester bízik bennem, azt jó játékkal megháláljam.

Gyarmaty Attila