nem is leplezte csalódottságát. Elsősorban a bosnyák válogatott középpályás felesleges kiállítását tudta nehezen megemészteni:

- Djorde Kamber fegyelmezetlenségével hátrányos helyzetbe hozta a csapatot, meg fogom büntetni. Nem mondom, hogy miatta kaptunk ki, de kiállítása befolyásolta a mérkőzést. Ennek ellenére ragyogóan játszottunk a második félidőben, a helyzeteink is megvoltak. Azt nem értem, hogy a hazaiak miért nem álltak meg az első góljuk előtt, amikor az ő támadójuk feküdt sérülten a tizenhatoson belül. Tehetetlen düh van bennem és a játékosokban is. Hibázott a játékvezető, aki megállíthatta volna a játékot.

- Tavasszal feltűnően sok sárga és piros lapot gyűjtenek a diósgyőriek. Mi az oka a fegyelmezetlenségeknek?

- Sajnos néha túlpörgetjük magunkat. Nagyon súlyos büntetésre számíthat Kamber és minden játékos, aki így viselkedik. Nincs magyarázat arra, hogy miért rúgta el előbb sípszó előtt, majd sípszó után jóval a labdát. Azt sem értem, mit keresett a szabadrúgásnál, amikor nem ő volt kijelölve annak elvégzésére. Köteles László hárommeccses eltiltását ugyanakkor jogtalannak érzem. Levonulásakor megtapsolta az őt buzdító közönséget, erre az került a jegyzőkönyvbe, hogy kigúnyolta a játékvezetőket.

- Három nyerhető mérkőzés következik. Hogy kalkulál a Diósgyőr?

- A Tatabánya már okozott meglepetést, például legyőzték a Honvédot. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok ellenük. A kötelező győzelmeket a legnehezebb megszerezni, de kell a három pont. Egyet ígérhetek, nem nézzük le a vendégcsapatot. Aztán a REAC ellen hasonlóan szoros csatára van kilátás, mint Nyíregyházán. A Sopron elleni három pontot garantálom, és szeretném, ha a három meccsen kilenc pontot gyűjtenénk. Ez benne van a csapat teljesítményében és a hozzáállásában.

- Októberi székfoglalójában azt mondta Vágó Attila, hogy egy szerethető csapatot szeretne kialakítani. Sikerült?

- Amikor átvettem a gárdát, tíz mérkőzés után hat pontja volt. Azóta négy győzelmet és négy döntetlen is elértünk. Vesztett állásból mentettünk pontot a Zalaegerszeg és az MTK ellen, hátrányból fordítva megvertük a Kaposvárt, idegenben legyőztük a Honvédot. Az utóbbi két meccsünkön pedig emberhátrányban is gólt, gólokat tudtunk lőni. Előreléptünk, ez a diósgyőri csapat már tud küzdeni és hajtani.
PFG