Az Olaszországban, a Franco Gallini emléktornán szereplő magyar U15-ös válogatottunk szombaton két mérkőzést is játszott, a mieink délelőtt 2-0-ra győztek az Optinergina ellen, délután pedig 3-2-re kikaptak az USA korosztályos válogatottjától. 

Fiataljaink délelőtt 1-0-ás félidő után 2-0-ra nyertek az Optinergina ellen, góljainkat Majzik Adrán és Bese Barnabás szerezte. A csapat a Gelei Vince - Majzik Adrián, Csornij Áron, Kelemen Márk, Sorecz Szabolcs - Kocsis Gergő, Halmai Ramón, Sipos Bence, Vankó Imre (Bese Barnabás) - Molnár Tamás (Péter Antal), Szabó Roland összeállításban játszott.

Délután, az USA ellen Gabala Krisztián Csorvási Tamás - Csikortás Dávid, Csornij Áron (Zsirai Martin), Kelemen Márk, Mahalek Marcell - Kocsis Gergő, Halmai Ramón (Szabó Roland), Sipos Bence - Bese Barnabás, Paudits Patrik - Péter Antal felállásban szerepeltette a csapatot, amely 1-3-as félidőt követően 2-3-as vereséget szenvedett, mindkét találatunkat Paudits Patrik érte el.

Az U15-ös együttes a szombati egy győzelem és egy vereség után vasárnap is két mérkőzést játszott: délelőtt a Pordenone, délután pedig a Zilina ellen léptek pályára. Válogatottunk mindkét meccsét megnyerte, az első 0-0-ás félidő után 1-0-ra, a másodikon pedig 1-0-ás első játékrészt követően 3-1-re nyert.

 
Gabala Krisztián szövetségi edző a Pordenone ellen Gelei Vince - Majzik Adrián, Csornij Áron, Zsirai Martin, Sorecz Szabolcs - Sipos Bence - Bese Barnabás, Paudits Patrik, Kocsis Gergő, Vankó Imre (Szabó Roland) - Péter Antal; a Zilina ellenében pedig Gelei Vince - Mahalek Marcell, Zsirai Martin (Halmai Ramón), Csikortás Dávid, Sorecz Szabolcs - Kelemen Márk - Kocsis Gergő (Vankó Imre), Sipos Bence, Szabó Roland, Paudits Patrik - Péter Antal (Bese Barnabás) felállásban szerepeltette a csapatot.

Az első találkozó volt a szorosabb, ezen a hazai gárda az első félidőt kihúzta kapott gól nélkül, ám a második húsz percben (ebben a korosztályban még negyven percesek a mérkőzések) Szabó Roland megszerezte a győzelmünket jelentő gólt. A Zilina ellen már nagyobb volt a fölényünk, Paudits Patrik az első félidőben belőtte vezető gólunkat, majd Péter Antal és Szabó Roland is a kapuba talált, s bár ellenfelünk is szerzett gólt, végül megérdemelt, 3-1-es győzelmet arattunk.

Az U15-ös válogatott hétfőn játszotta le utolsó mérkőzését a Franco Gallini emléktornán. A fiatalok a Dinamo Zagreb ellen léptek pályára, és 1-1-es döntetlent követően büntetőkkel győztek. A torna sajátos kiírása miatt azonban a csoportmeccseken a két győzelem mellett elszenvedett egy vereség miatt az "alsó ágra" kerültek, s így már hiába szerepeltek jól, meg kellett elégedniük a 9. hellyel.

Gabala Krisztián szövetségi edző Csorvási Tamás - Majzik Andrián, Kelemen Márk, Csikortás Dávid, Sorecz Szabolcs - Halmai Ramón - Szabó Roland, Sipos Bence, Paudits Patrik (Vankó Imre), Bese Barnabás (Péter Antal) - Molnár Tamás (Kocsis Gergő) összeállításban játszatta a csapatot, amely az első félidőben Bese Barnabás révén szerzett vezetést. A Dinamo a második játékrészben egyenlített ugyan, ám büntetőkkel a mieink nyerték meg a meccset.

forrás: mlsz.hu