Ózd, Kazincbarcika, Sárospatak, Alsóberecki, Füzesabony után hatodikként Edelény működik együtt a DVTK-val. Ennek értelmében a tehetséges helyi fiatalok sokkal könnyebben juthatnak el Diósgyőrbe elsősorban középiskolai tanulmányaik megkezdésekor, de a kiugróan tehetségesek  máskor is csatlakozhatnak. Cserében a DVTK szakmai segítséget nyújt a klubokban dolgozó edzőknek, akiknek továbbképzést is szervez a napi kapcsolat mellett. Partnereink természetesen meghívást kapnak a DVTK által szervezett utánpótlás-tornákra, de szeretettel várjuk a fiatal labdarúgókat egy-egy bajnoki mérkőzésre is.

A szerdai képviselő-testületi ülést követően a DVTK részéről Szentes Lázár szakmai igazgató, a Bódva-völgyi Tömegsport Egyesület nevében Hegedűs Róbert elnök, valamint Molnár Oszkár, Edelény polgármestere írta alá ünnepélyes keretek közt a megállapodást.

DVTK-Edelény megállapodás 4
Szentes Lázár és Molnár Oszkár (Fotó: Zsolt Lengyel Photography)


Szentes Lázár
örömmel üdvözölte, hogy a megállapodás bekerült a város közgyűlésének napirendi pontjai közé és reményét fejezte ki, hogy az mindhárom partner teljes megelégedésére fog múködni. Mint elmondta, a DVTK csak akkor vállhat igazán Borsod-Abaúj-Zemplén megye csapatává, ha a legtehetségesebb játékosok Miskolcra kerülnek, ahol megkapják azt a szintű labdarúgó képzést, ami alkalmassá teszi őket az első osztályra. Nagyon fontos, hogy a TAO nyújtotta lehetőségeket az együttmüködő felek maximálisan felhasználják pályák építésére, öltözők korszerűsítésére vagy az edzők képzésére .

Molnár Oszkár polgármester Edelény dicső focimultját, híres játékosait (Görgey Csucsu, Váradi Ottó) emelte ki. A város mindig támogatta és támogatni is fogja a labdarúgást. Egyúttal ratulált a DVTK-nak az őszi eredményekhez, valamint ahhoz, hogy a vezetőség nemcsak Miskolcra, hanem a megye focijára is figyel, tudatosan kezeli az utánpótlás nevelést.

Csabai Gyula képviselő elmondta, hogy szeretnének egy új labdarúgó-központot építeni, mivel a régi műemlékvédelem alá kerül. Az ezért kapott pénzt elég lenne önerőnek is, de azt csak jövőre kapják meg.

Összességében a DVTK utánpótlásában nevelődő mintegy 330 labdarúgón túl további hétszáz fiatal vár arra, hogy egyszer Takács Péter, Bacsa Patrik, Rakaczki Bence, Czégel Máté vagy éppen Csirszki Martin nyomdokaiba lépjen és bemutatkozzon a DVTK felnőtt csapatában.

Ezzel nem értek véget a DVTK egész megyét felölelő együttműködési hálójának kialakítása, mivel folynak a tárgyalások Abaújszántó, Encs, Szerencs, Sátoraljaújhely és Felsőzsolca képviselőivel. Így a tervek szerint a bajnoki év végére már tizenkét partnerrel lesz aláírt együttműködési szerződése a DVTK-nak.