A 2x45 perces találkozó első felében a klub képviselői kaptak szót. Dlusztus Imre bejelentette, hogy a Szeviép Zrt. mint cégcsoport immár száz százalékos tulajdonosa a Diósgyőr FC Kft.-nek. A DVTK gazdálkodása kiegyensúlyozott, de nagyon hiányoznak a helyi szponzorok. A költségvetést egy olyan asztalhoz hasonlította, amely csak akkor áll meg, ha mind a négy lába egyformán viseli a terhet. A miskolci önkormányzat, a jegyárbevételen keresztül a DVTK szurkolói és a tulajdonos közel azonos mértékben járulnak hozzá, hogy álljon az asztal három lába. És a negyedik? Ezt kellene biztosítania a helyi szponzori körnek, s mivel a miskolci és borsodi cégek még mindig nem támogatják a futballt, ez a láb is a Szeviép költségeit terheli. Így a szegedi székhelyű építőipari cég egyszerre biztosítja a tulajdonosi hozzájárulást és a szponzorációt is.
 A DVTK ügyvezetője a csapat nevében elnézést kért a szurkolóktól a Siófokon mutatott játékért és elmondta, hogy a csapat jelentős pénzbüntetést kap, ha a következő két meccsen nem szerez legalább négy pontot.
 Vágó Attila bemutatta az új szerzeményeket és röviden jellemezte is a játékosait. Kitért arra, hogy a keretben végre szinte kizárólag saját tulajdonú és hosszú távú szerződéssel rendelkező játékos van, így megteremtődött a nyugodt alkotómunka alapja.
 Vitelki Zoltán azt hangsúlyozta, hogy a sok nehézséget megélt klub biztos háttérrel rendelkezik. Megígérte, hogy a ZTE ellen és azután is oroszlánokként fognak küzdeni.
 A fórum második felében kérdések hangoztak el. A szurkolók két témára fókuszáltak, a stadionra és a támadójátékra. Megerősítették, hogy az önkormányzat és a Szeviép közös erőfeszítésének köszönhetően remélhetőleg már ebben az évben elkezdődhet az új aréna építése. Ami pedig a támadójátékot illeti: az ígéret kevés, a fiúk a pályán fogják megmutatni, hogy nem felejtettek el betalálni a kapuba.
 A jó hangulatú fórumot stílszerűen a klub indulója keretezte be.