a Győri ETO, a Budapest Honvéd és a DVTK (előbbi kettő licence egyúttal az esetleges nemzetközi kupaszerepléshez is érvényes).

Gertner Zoltán, a szövetség licenceljárási igazgatója arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a többi, licenckérelmet benyújtó klubot (összesen 18-at) kisebb-nagyobb hiánypótlásra kötelezte a testület. Az erről szóló határozatokat, a még benyújtandó dokumentumok pontos listájával a jövő hét első felében kapják meg az érintettek, s április 21-ig lesz lehetőségük eleget tenni a felszólításnak.

Legközelebb várhatóan a hónap utolsó, de legkésőbb május első napjaiban lesz újabb "eredményhirdetés" licencügyben. - írja az MLSZ honlapja.

A licensz a működés tükre

 Az MLSZ-től származó jó hír kommentálására kértük klubunk ügyvezető igazgatóját, Dlusztus Imrét.

- Két hónap következetes munkájának köszönhető, hogy már az első körben, 18 további csapatot megelőzve szereztük meg a klublicenszet. Minden munkatársamnak külön is megköszöntem a jó teljesítményt, és ezúton köszönöm a két korábbi ügyvezető, Sallói István és Siliga Péter segítségét abban, hogy meg tudtunk felelni a szigorú elvárásoknak.

- Hogyan kell értékelni magát a licenszet?

- Mivel ez kitér a futballvállalkozás minden területére (utánpótlás, infrastruktúra, mérkőzésrendezés, orvosi háttér, pénzügy, gazdasági terv, előírt szakmai végzettségek stb.), a licensz a működés tükre. A Diósgyőr FC Kft. az utóbbi egy évben nagyon sok változáson ment át, mégis sikerült biztosítanunk a folyamatos működést. A licenszadminisztráció mostantól valójában folyamat: időről időre megvizsgálják a dolgainkat, és nekünk is vannak jelentéstételi kötelezettségeink. A licensz leginkább egy jó erős pályázati anyaghoz hasonlítható, amely képes bemutatni a kivitelező cég erejét, humán kapacitását és a projektről alkotott elképzeléseit. Mi most egy stabil futballklub kivitelezésére nyújtottunk be pályázatot. De hozzá kell tennem: összefogás nélkül nem tudunk növekedési pályára lépni. A licenszadminisztráció kimondta: a DVTK-nál rend van. Remélem, ez az üzenet eljut mindenkihez. Ahogy a Biblia mondja: akinek füle van, hallja meg.

- A hírt tegnap késő este lehetett olvasni. Az első szurkolói megjegyzések elégedettségről tanúskodnak.

- A Diósgyőr szurkolói a legnagyobbak. Alaposan odafigyeltünk a licenszadminisztrációs követelmények teljesítésére, hogy ne okozzunk csalódást a mieinknek. Ez a jó hír is hozzájárul ahhoz, hogy sokan menjenek át ma Nyíregyházára, és hogy a következő hazai meccsre, a Tatabánya ellen megtöltsék a stadiont. Mert aki diósgyőri...