Összefoglaló 2019. szeptember 15., vasárnap

MAC Újbuda - DVTK Jegesmedvék 5-3

A Tipsport Liga 2. fordulójában a MAC Újbuda otthonában lépett jégre a DVTK Jegesmedvék. A találkozó első és második harmadában is két-két gyors gólt lőtt a hazai csapat. A folytatásban mindent megtett a felzárkózás érdekében Marcel Rodman csapata, Részegh, Vandane és Beauvillier is a kapuba talált, de végül 5-3-as végeredménnyel zárult a mérkőzés.

MAC Újbuda - DVTK Jegesmedvék 5-3


A találkozót a hazai csapat kezdte aktívabban, az első helyzete Nagy Krisztián nevéhez fűződött az első percben. Az ezt követő cserében a vezetést is sikerült megszerezniük, Chris Bodó keresztpasszából Blake Orban volt eredményes közelről (1-0). Mindössze 25 másodperccel később kétgólosra nőtt a különbség, Klempa lövése pattant le a védőkről éppen Pitt elé, aki közelről az üres kapuba lőtt (2-0). A gól után a másik oldalon is alakultak ki helyzetek, a legnagyobb lehetőség egy Tousignant, Rodman akció végén maradt ki. A folytatásban mindkét fél kihasználatlanul hagyott egy emberelőnyt. A 12. percben egy újabb emberelőnyös támadás során David Rodman lövése találta el a kapuvasat, majd egy perccel később Jesse Dudás lövése is a vason csattant. Egyenlő látszámban Galanisz, Beach és Orban helyzeténél fogott nagyot Bálizs és Rajna. A harmad utolsó percében ismét nagy esély nyílt a szépítésre, de a kettős emberelőny ezúttal is kihasználatlan maradt.

A második harmad hasonlóan kezdődött, mit az első, két gyors hazai góllal. Előbb McNally lövése akadt be a kékvonalról (3-0), majd Langkow passzából Orban volt eredményes (4-0). A 25. percben David Rodman kapott 2 perces büntetés, majd plusz 10 percet sportszerűtlen magatartásért. Két perccel később Tousignant szólója végén még védett Bálizs, de a 28. percben már ő is tehetetlen volt. Nick Ross kékvonali lövésébe Részegh Tamás ért bele a kapu előterében, a korong pedig a hálóba pattant. A játékvezetők rövid videózás után megadták a találatot (4-1). Ezt követően a hazaiak is eltalálták a kapuvasat, majd Miskolczi és Magosi szólója is kimaradt.

A záró játékrész 6.percében sikerült még tovább csökkenteni a hátrányt, Davis Vandane lőtt hatalmas gólt emberelőnyből (4-2). A lehetőségek megvoltak, hogy egy gólra zárkózzon a DVTK Jegesmedvék, de újabb gólt a budapesti csapat lőtt. Terbócs és Pitt kettő az egy elleni támadása végén utóbbi talált a kapuba (5-2). Hat perccel a rendes játékidő vége előtt Részegh szerezhetett volna újabb gólt emberhátrányból, de a megugrását Bálizs kijövetele akadályozta meg. Ezt követően Beauvillier tette izgalmassá a hajrát, miután a támadóharmadba érve a hosszú sarokba bombázott. (5-3). Az utolsó két percben azonban három fehér mezest is kiállított a játékvezető, így öt a háromban fejezték be a csapatok a meccset, ennek ellenére Magosi ugrott ki a védők között, akik csak szabálytalanul tudták megállítani, büntetőlövés következett. Ezt a sértett, Magosi végezte el, lövését azonban védte Bálizs, így az eredmény már nem változott a két magyar csapat mérkőzésén.

Tipsport Liga

2.forduló

2019. szeptember 15. 17:30

MAC Újbuda - DVTK Jegesmedvék 5-3 (2-0, 2-1, 1-2)

Budapest, Tüskecsarnok, 1.100 néző, játékvezetők: Vladimir Goga, Daniel Konc, Juraj Konc,

MAC Újbuda: Bálizs (Halász) -  Pozsgai, Macaulay, Nagy, Strech, Sofron, McNally, Carslisle, Orban, Langkow, Bodó, Garát, Orban, Klempa, Pitt, Terbócs, Fejes, Kreisz, Schlekmann, Majoross, Szigeti, Vezetőedző: Majoross Gergely

DVTK Jegesmedvék: Rajna (Adorján) - Ross, Dudás, Rodman, Tousignant, Beach - Gőz, Vandane, Beauvillier, Vas, Magosi - Kiss D., Vojtkó, Miskolczi, Galanisz, Harrison - Láda., Lövei, Ritó, Részegh, Kiss P., Vezetőedző: Marcel Rodman

1-0 01:16 Orban (Bodo)
2-0 01:41 Pitt (Klempa, Garát)
3-0 22:18 McNally 
4-0 23:43 Orban (Langkow)
4-1 27:47 Részegh (Ross, Tousignant)
4-2 46:37 Vandane (Vas, Dudás)
5-2 49:50 Pitt (Terbócs, Carslisle)
5-3 56:35 Beauvillier (Dudás, Vas)

Statisztika

Lövés 37-33
Védés 30 (90.91 %) : 32 (86.49 %)
Büntetés percek 20-24
Buli elhozatal 37/69 (53.62 %) : 32/69 (46.38 %)

Értékelés

Marcel Rodman: Csalódott vagyok a mai meccsen mutatott 60 percnyi játékunk és az eredmény miatt is. Az emberelőnyünk sem működött megfelelően, ezen a szinten nem hagyhatunk kihasználatlanul ennyi kettős létszámfölényt. Most kielemezzük ezt a meccset, levonjuk a tanulságokat. Ilyen sok meccs mellett nincs sok idő a győzelem után örülni és a vereség után szomorkodni, kedden már újabb komoly erőpróba vár ránk.