Összefoglaló 2020. január 8., szerda

MAC Újbuda - DVTK Jegesmedvék 3-2

A DVTK Jegesmedvék csapata szerda este a Tüskecsarnokban lépett jégre a MAC Újbuda ellen. A találkozó első harmadában három gólos előnyt épített ki a hazai együttes, de a második játékrészben Magosi Bálint két góllal szorossá tette a meccset. A folytatásban megvolt az esély az egyenlítő találatra, az utolsó másodpercekben is centiken múlott a gól, de az eredmény már nem változott.

MAC Újbuda - DVTK Jegesmedvék 3-2


A találkozó első lövése Vas János nevéhez fűződött, majd Ritó és Szirányi lövését védte Bernard. Hazai oldalról Garát és McNally próbálkozott, majd Pitt helyzete maradt ki. A harmad felénél megszületett az első kiállítás, Terbócs ült a büntetőpadra. Az emberelőnnyel nem sikerült élni, komolyabb helyzet nélkül telt el a két perc. Ezt követően a büntetőpadról visszatérő Terbócs passzából Majoross lőtt az első gólt (1-0). Másfél perc múlva megduplázta előnyét a budapesti csapat, Langkow volt eredményes közelről (2-0). Ezzel még nem volt vége a hazai rohamoknak, Klempa lövése után Sofron lőtt a kapuba egy kipattanó korongot (3-0).

A második harmadban mintha kicserélték volna Marcel Rodman csapatát, sorra érkeztek a lendületes támadások és nyomás alá került Bernard kapuja. A támadóharmadban szerezett korongokat rögtön kapura juttatták a csatárok. A 27. percben Beauvillier és Orban rövid verekedése után négy a négy ellen folytatták a csapatok.Nem sokkkal később Carlisle kapott két perces büntetést, a létszámfölénnyel pedig Magosi Bálint élni tudott, amikor egy szép csel után közelről a felsőbe emelt (3-1). Mindössze 10 másodperccel később duplázni tudott Magosi, aki Galanisz passzából lőtt a hosszúba (3-2). Lendületben maradt a piros-fehér csapat, a játék javarészt a MAC harmadában folyt, de a hazaiak is vezettek veszélyes ellentámadásokat, főleg Strech révén.

A záró játékrész MAC emberelőnnyel indult, ami nem hozott gólt. Egyenlő létszámban gyors, folyamatos játék alakult ki, ami miatt gyorsan pörögtek a percek. Helyzetekből sem volt hiány, Vas és Beach is közel járt a gólhoz, majd Adorjánnak kellett nagyot védenie. A hajrában Marcel Rodman mezőnyjátékost küldött a jégre kapusa helyett, majd 40 másodperccel a vége előtt betört a plexi a hazai harmadban, így a csapatok az öltözőbe vonultak, amíg tarott a javítás. Ebben a kevés időben is sikerült kialakítani egy nagy helyzetet, Vandane lövése után a gólvonalon pattogott a korong, nagy kavarodás alakult ki Bernard kapujánál, de gól nem született, így a hazaiak megnyerték a meccset.

Tipsport Liga

39.forduló

2020. január 8. 18:30

MAC Újbuda - DVTK Jegesmedvék 3-2 (3-0, 0-2, 0-0)

Budapest, Tüskecsarnok, 1.025 néző, játékvezetők: Vladimir Baluska, Miroslav Stefik, Filip Crman, Tomas Gegan

MAC Újbuda: Bernard (Halász) – McNally, Pozsgai, Orban, Strech, Terbócs, Carlise, Orban, Klempa, Langkow, Sofron, Garát, Fejes, Szigeti, Pitt, Bodó, Kreisz, Majoross, Kedves  Vezetőedző: Majoross Gergely

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Rajna) - Ross, Dudás, Ritó, Vas, Beauvillier - Gőz, Vandane, Beach, Tousignant, Rodman - Szirányi, Vojtkó, Harrison, Galanisz, Magosi - Láda, Miskolczi, Kiss P., Vezetőedző: Marcel Rodman

1-0 12:23 Majoross (Terbócs)
2-0 13:51 Langkow (Carlsle, Sofron)
3-0 16:44 Sofron (Klempa)
3-1 28:33 Magosi (Harrison, Beach)
3-2 28:43 Magosi (Galanisz, Rodman)

Statisztika

Lövés 35-47
Védés 45 (95.74 %) : 32 (91.43 %)
Büntetés percek 16-14
Buli elhozatal 29/61 (47.54 %) : 32/61 (52.46 %)

Értékelés

Marcel Rodman: Nagyon rosszul kezdtük a meccset, ráadásul nem a kellő elszántsággal. Mély gödörbe kerültünk a harmadik gól után, amiből nagy munkával sikerült kijönnünk. Megvolt az esélyünk a pontszerzésre, de egy ilyen, mindkét fél számára fontos meccsen nem elég ha 40 percet játszunk elfogadhatóan.