Összefoglaló 2020. január 31., péntek

MHk 32 Liptovský Mikuláš - DVTK Jegesmedvék 2-3

A DVTK Jegesmedvék csapata mindhárom bajnoki pontot elhozta Liptószentmiklósról a Tipsport Liga 46. fordulójában. A mérkőzés második harmadában a próbajátékon lévő Valchar szerezte meg a vezetést, majd Beach és Beauvillier is a kapuba talált. A hazaiaknak még sikerült két góllal közelebb kerülni, de Glen Hanlon együttese végül egy győzelemmel véget vetett a rossz szériának.

MHk 32 Liptovský Mikuláš - DVTK Jegesmedvék 2-3


A mérkőzés első perceit Glen Hanlon csapata irányította, viszont kevés igazán nagy helyzet alakult ki a kapuknál. A harmad feléhez közeledve Miskolczi Márk nagy lendülettel csapódott bele a palánkba és már nem is tudta folytatni a játékot. Röviddel ezután megszületett a meccs első kiállítása, Róbert Huna kapott kétperces büntetést, ami során kétszer is a gólvonal közelében pattogott a korong. Egyenlő létszámban megmaradt a miskolci mezőnyfölény, de a hazaiak is vezettek veszélyes kontrákat. A harmad hajrájában ismét vendég emberelőny következett, ami nem tartott sokáig, mert Vandane kiemelte a korongot a pályáról, amiért szintén kétperces büntetést kapott.

A második játékrészben sem változott a játék képe, azonban a helyzetekből ezúttal már gólok is születtek. A 35. percben a próbajátékon lévő Valchar talált a kapuba közelről (0-1). Szűk két perc múlva megduplázódott az előny, Beach remek lövése után a korong Zalivin lábai között jutott a kapuba (0-2). Ismét nem telt el két perc, amikor már három gól volt a különbség, Beauviller nagyszerű egyéni akciója végén volt eredményes (0-3). Ebben a játékrészben még szépíteni tudott a hazai csapat, Uhrik ért bele egy lövésbe, a korong pedig a hálóba csapódott (1-3). A találatot a játékvezetők rövid videózás után érvényesnek találták.

A harmadik harmadban mindkét csapat aktív volt a kapuk előtt és gyors tempóban játszottak. Glen Hanlon csapata jó taktikával pörgette a hátralévő perceket, a hazaiak pedig minden erejüket mozgósítva támadtak. Mindkét oldalon volt lehetőség az emberelőnyös játékot gyakorolni, hiszen hazai oldalról Nemec és Uhrik, vendég oldalról pedig Beauvillier, Beach és Ross is kétperces kisbüntetést kapott. A meccs hajrájában a szlovák csapat nagy nyomás alá helyzete a miskolci kaput, Adorjánnak sorra kellett bemutatnia a nagyobbnál nagyobb védéseket. Egy időkérés után mezőnyjátékos érkezett Zalivin helyett a jégre, a hat az öt elleni játék során pedig Kurali lőtt gólt közelről (2-3). A hátralévő 17 másodpercben már nem hozott izgalmat, így a DVTK Jegesmedvék fontos három ponttal gazdagodott Liptószentmiklóson.

Tipsport Liga

46.forduló

2020. január 31. 17:00

MHk 32 Liptovský Mikuláš - DVTK Jegesmedvék 2-3 (0-0, 1-3, 1-0)

Liptószentmiklós, Titan Arena, 800 néző, játékvezetők: Vladimir Snásel, Tomas Orolin, Oto Durmis, Ludovit Soltés

MHk 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin (Romancik) - Kurali, Nemec, Ru. Huna, Osko, Surovy, Smutny, Petran, Michalik, Ro.Huna, Ri Huna, Michalcin, Kramár, Listiak, Vybiral, Nechaj, Uhrik, Haluska, Vezetőedző: Anton Tomko

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Rajna) – Ross, Kiss D., Rodman, Galanisz, Magosi – Láda, Vandane, Beauvillier, Harrison, Beach - Szirányi, Gőz, Valchar, Miskolczi, Ritó, - Kiss P., Vezetőedző: Glen Hanlon

0-1 34:14 Valchar (Láda, Kiss P.)
0-2 36:12 Beach (Ross, Beauvillier)
0-3 37:57 Beauvillier (Ritó)
1-3 38:51 Uhrik
2-3 59:43 Kurali

Statisztika

Lövés 30-26 
Védés 23 (88.46 %) : 28 (93.33 %)
Büntetés percek 10-10
Buli elhozatal 35/64 (54.69 %) : 29/64 (45.31 %)

Értékelés

Glen Hanlon: A mai meccsen az vot a legfontosabb feladatunk, hogy végre három pontot szerezzünk, ezt teljestettük. Kontroll alatt tartottuk a meccset és háromgólos előnyt éptettünk ki, majd elkezdtünk nem megfelelő módon játszani. Ekkor Adorján pár remek védéssel segtett a csapaton. A nehezebb időszakokból pontosan ilyen kiküzdött győzelmekkel lehet kilábalni. Erre a meccsre is tudunk épteni, vasárnap pedig megpróbálunk ismét pontokat hozni idegenből.