Összefoglaló 2020. február 2., vasárnap

HK Poprad - DVTK Jegesmedvék 5-1

A válogatott szünet előtti utolsó mérkőzését Poprádon játszotta a DVTK Jegesmedvék. A találkozó hajrájába egygólos hazai előnnyel érkeztek a felek, majd az utolsó percekben az emberelőnyeit jobban kihasználó poprádiak bebiztosították a győzelmüket.

HK Poprad - DVTK Jegesmedvék 5-1


A meccs elején a hazaiak voltak aktívabbak, a folyamatos letámadásuknak köszönhetően a játék javarészt Adorján kapujánál zajlott. Az 5. percben Kiss Dániel kapott kétperces büntetést, amit hazam gólra is váltottak a poprádiak, Dalhuisen lövésébe Vandas ért bele a kapu előtt (1-0). Pár cserével később elcserélte magát Glen Hanlon csapata, de ezt a két percet már sikerült kivédekezni. Egyenlő létszámban is folytatódott a kékmezesek nyomása, Adorjánnak több nagy bravúrra is szüksége volt, hogy tartsa az eredményt. A 14. percben már ő is tehetetlen volt, amikor Palocko éles szögből lőtt a kapuba (2-0).  Három perccel később következett az első miskolci emberelőny, ami alatt egy hatalmas lehetőség is kimaradt. Négy támadó egy védő ellen támadhatott, de Beach lövése elkerülte a kaput.

A második harmadban megváltozott a játék képe, ekkor már Vosvradának is bőven akadt dolga. Három perc játék után a szépítő gólt is sikerült megszerezni, Valchar továbbított a kapuba egy kipattanó korongot (2-1). A folytatásban is támadásban maradt a fehér mezben játszó miskolci csapat, többször is centiken múlott az egyenlítő találat. A harmad hajrájában Beach arcát találta el Mercier könyöke, majd Ulrych is a büntetőpadra ült, de a négy perc emberelőnyt nem sikerült gólra váltani.

A harmadik játékrészben is nagy tempóban játszottak a csapatok, érezhető volt, hogy még fog gól születni a záró harmadban. Nagyobbnál nagyobb helyzetek maradtak ki mindkét kapunál, de a meccs hajrájába érve a hazaiaknak sikerült újabb találatot jegyezni, ismét emberelőnyből. Egy kapu előtti kavarodást követően Handlovsky találta meg elsőként a korongot és a kapuba lőtt (3-1). A találatot követően Glen Hanlon kihasználta challenge lehetőségét, de mivel az ítélet érvényben maradt, így két perces büntetést ítéltek a játékvezetők a sikertelen challenge miatt. Ebből az emberelőnyből is eredményes volt a hazai csapat, ismét egy közeli találattal (4-1). Három perccel a meccs vége előtt Valchar ült ki a büntetőpadra, majd az öt a négy elleni játék során pedig Handlovsky lőtt be egy kipattanót beállítva ezzel a végeredményt (5-1).

Tipsport Liga

47.forduló

2020. február 2. 17:00

HK Poprad - DVTK Jegesmedvék 5-1 (2-0, 0-1, 3-0)

Poprád, Zimny Stadion, 2028 néző, játékvezetők: Miroslav Valach, Juhász Gábor, Soltész Áron, Lukas Beniac, 

HK Poprad: Vosvrada (Kristin) – Erving, Ulrych, Svitana, Zagrapan, Takac – Larkin, Dalhuisen, Vandas, Handlovsky, Lapsansky, Fabian, Kozák, Mercier, Bjaloncik, Palocko, Cesánek, Kundrik, Palocko, Králik, Vezetőedző: Peter Mikula

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Rajna) – Ross, Kiss D., Rodman, Galanisz, Magosi -  Láda, Vandane, Beauvillier, Valchar, Beach – Szirányi, Gőz, Kiss P., Harriso, Ritó – Farkas, Vezetőedző: Glen Hanlon

1-0 04:53 Vandas (Dalhuisen, Lapsansky)
2-0 13:53 Palocko (Kozák, Bjaloncik)
2-1 22:15 Valchar (Szirányi, Láda)
3-1 53:48 Handlovsky (Dalhuisen)
4-1 55:47 Ulrych (Svitana, Takac)
5-1 58:18 Handlovsky (Dalhuisen)

Értékelés

Glen Hanlon: Gratulálok a poprádiaknak a győzelemhez. Jól játszottak az első harmadban, sok lehetőséget alakítottak ki, de a kapusunk jól teljesített. A második harmadban már mi is jól játszottunk, gólt is szereztünk, de szerezhettünk volna többet is. Megvoltak a helyzeteink, de nem sikerült őket értékesíteni még az emberelőny alatt sem. A harmadik harmadban viszont a hazaiak emberelőnyös játéka eldöntötte a meccset.