Összefoglaló 2019. november 3., vasárnap

DVTK Jegesmedvék - Fehérvári Titánok 7-0

Magabiztos győzelemmel kezdte meg szereplését a Magyar Kupa idei kiírásában a DVTK Jegesmedvék. Marcel Rodman csapata vasárnap este a Fehérvári Titánokat fogadta és végig dominálva, mindhárom harmadot megnyerve győzte le ellenfelét.

DVTK Jegesmedvék - Fehérvári Titánok 7-0


 

A találkozó első percétől kezdve támadólag lépett fel a piros mezben játszó hazai csapat és sorra alakították ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket. Ezt a nyomást a 7. percig bírta Gyenes Dávid, amikor először került a korong a kapujába. Martin St.Pierre tette keresztbe a korongot, ami egy védő korcsolyáján úgy változtatott irányt, hogy az a kapus lába között a hálóba jutott (1-0). A következő helyzet Kiss Dániel előtt adódott, aki egy három a kettő elleni támadást zárt le lövéssel. Két perccel később a mérkőzés legnagyobb védését láthattuk, Részegh keresztpasszából Vas lőtt kapura, Gyenes pedig lepkés kesztyűvel védett bravúrosan. A 14. percben duplájára nőtt a hazai előny, Vandane kékvonalról eleresztett bombájába védhetetlenül vágódott a felső sarokba (2-0). Folytatódtak a miskolci rohamok, a fehérváriak becsülettel védekeztek, de a 18. percben újabb találat következett. Kiss Patrik volt csapata ellen talált a kapuba, amikor egy kipattanót értékesített (3-0). 


A második játékrészben sem változott a játék képe, és szűk két perc után már négy volt a különbség. Részegh Tamás remek keresztpasszát Beauvillier magabiztosan lőtte a kapuba (4-0). Ezt követően is megmaradt a fölény, de a fiatal fehérváriak is eljutottak Adorján kapujáig és veszélyes helyzeteket alakítottak ki. Vendég oldalon a miskolci nevelésű Gyenes Dávid remekül védett, több nagy bravúrt is bemutatott a meccs során és a második harmad második felében is jól tartotta csapatát. 


A záró játékrész nyolcadik percében Szirányi Bence növelte öt gólosra az előnyt, miután David Rodman harmadban tartott korongját, Magosi játszotta a védőhöz, aki a kékvonalról lőtt nagy gólt (5-0). Ezt követően egy kihasználatlan fehérvári emberelőnyt jegyezhettünk fel, majd a meccs hajrájában tovább nőtt a különbség. Vas János okos passzát Részegh juttatta a kapuba közelről (6-0). A mérkőzésből hátralevő időbe még egy gól fért bele, amit Davis Vandane szerzett Martin St.Pierre passzából, beállítva ezzel a végeredményt (7-0). A két csapat legközelebb november 20-án találkozik a visszavágón, a találkozó helyszíne az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok lesz.


Magyar Kupa

2. kör - 1. mérkőzés

2019. november 3. 18:00

DVTK Jegesmedvék - Fehérvári Titánok 7-0 (3-0, 1-0, 3-0)

Miskolci Jégcsarnok, 910 néző, játékvezetők: Soós Dániel, Gangel László, Pálkövi Baksa, Herczeg Levente

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Rajna) - Szirányi, Gőz, Rodman, St.Pierre, Magosi - Láda, Vandane, Beauvillier, Vas, Részegh - Ross, Vojtkó, Miskolczi, Galanisz, Harrison - Kiss D., Farkas, Lövei, Kiss P., Vezetőedző: Marcel Rodman

Fehérvári Titánok: Gyenes (Horváth) - Balogh, Zion, Dézsi, Mangone, Szabó B., Campbell, Péter, Madácsi, Kiss, Horváth, Nagy, Almási, Buzás, Imre, McCutcheon, Kovács, Császár, Vincze, Vas, Erdély, Vezetőedző: Kiss Dávid

1-0 06:27 St.Pierre (Magosi, Szirányi)
2-0 13:24 Vandane (Vas, Szirányi)
3-0 17:21 Kiss P. (Farkas, Vojtkó)
4-0 21:47 Beauvillier (Részegh, Ross)
5-0 47:34 Szirányi (Magosi, Rodman)
6-0 56:20 Részegh (Vas, Beauvillier)
7-0 58:23 Vandane (St.Pierre, Rodman)

Statisztika

Lövés 44-15
Védés 15:37
Büntetés percek 2-4

Értékelés

Marcel Rodman: Nagy lendülettel és energiaszinttel kezdtük a meccset, ennek köszönhetően hamar szép gólokat tudtunk szerezni. A folytatásban ugyan túlkomplikáltuk néha a támadásainkat, de kontroll alatt tartottuk a meccset hatvan percig. Örülök, hogy mindenki kivette a részét a sikerből, és mind a négy sorunk jól játszott.