Összefoglaló 2019. november 20., szerda

Fehérvári Titánok - DVTK Jegesmedvék 2-6

A Magyar Kupa második körének visszavágóját is magabiztosan nyerte meg a DVTK Jegesmedvék a Fehérvári Titánok otthonában, amivel bejutott a sorozat januári négyes döntőjébe. A szerda esti találkozón debütált a DVTK Jegesmedvék saját nevelésű játékosa, Pecsét Bálint, valamint Farkas Márton megszerezte első gólját a felnőtt csapatban.

Fehérvári Titánok - DVTK Jegesmedvék 2-6


A székesfehérvári találkozó első percei komoly helyzet nélkül telt el, mindkét csapat jó tempóban kezdett, de rendre hiba csúszott az utolsó passzokba. Hazai oldalról Campbell volt aktív, vendég oldalról pedig Szirányi és Kiss Patrik lövése találta el Gyenes kapuját. Kevés játékmegszakítás volt jellemző a meccsre, így gyorsan pörögtek a percek. A harmad felénél Miskolczi kiállítása törte meg ezt az állapotot, viszont ez a két perc is helyzet nélkül telt el. Két perccel azután, hogy a piros-fehérek kiegészültek megszületett a találkozó első gólja, Galanisz passza után Beauvillier állt szemben Gyenessel és lövése a kapuba jutott (0-1). A következő cserében nem sokon múlott az egyenlítő találat, előbb Campbell lövését védte Adorján, majd még két közeli lövést is hárítania kellett egymás után.

A második harmadban folytatódott a folyamatos, kiegyenlített játék, de ezúttal Gyenesnek már több dolga akadt. A 26. percben kétgólosra nőtt az előny, egy végigvitt kontrát Galanisz fejezett be szép mozdulattal (0-2). Ezt a találatot egy újabb követte, Részegh egy kipattanó korong után volt eredményes (0-3). Három perccel később a székesfehérvári csapat megszerezte a szépítő találatot, a miskolci születésű Nagy Ákos szúrt bele egy korongba a kapu előtt, ami így Adorján mellett a hálóba jutott (1-3). A gólok sorozata nem állt meg, a következő cserében St.Pierre passzából Kiss Patrik volt eredményes volt csapata ellen (1-4). Hat perccel a játékrész vége előtt Mangone ült ki a büntetőpadra, de a miskolci létszámfölény kihasználatlan maradt.

A harmadik harmadból mindössze bő két perc telt el, amikor a fiatal Farkas Tamás megszerezte első gólját a felnőtt csapatban Miskolczi átadásából (1-5). Két perccel később fordított volt a szereposztás, ezúttal Farkas passzából Miskolczi talált Gyenes kapujába (1-6). A találkozó nyolcadik gólját Nagy Ákos szerezte, aki saját maga és csapata második gólját lőtte a 49. percben (2-6). A hátralévő bő tíz percben mindkét kapu előtt alakultak még ki helyzetek, de Gyenes és Adorján is hárította a kísérleteket, így a DVTK Jegesmedvék 13-2-es összesítéssel bejutott a Magyar Kupa januári négyes döntőjébe.

Magyar Kupa

2.kör - visszavágó

2019. november 20. 18:30

Fehérvári Titánok - DVTK Jegesmedvék 2-6 (0-1, 1-3, 1-2)

Székesfehérvár, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 150 néző, játékvezetők: Berger Ákos, Pálkövi Zsombor Tamás, Sindel Bence, Molnár Márkó

Fehérvári Titánok: Gyenes (Horváth) -  Balogh, Buzás, Campbell, Császár, Dézsi, Erdély, Horváth M, Imre, Kiss R., Kovács, Madácsi, Mangone, Nagy, Péter, Schartz, Vas, Vincze, Zion Vezetőedző: Kiss Dávid

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Rajna) - Láda, Vandane, Beauvillier, Galanisz, Részegh, Szirányi, Kiss D., Harrison, St.Pierre, Kiss P., - Gőz, Vojtkó, Miskolczi, Lövei, Farkas, Pecsét, Vezetőedző: Marcel Rodman

0-1 13:30 Beauvillier (Galanisz)
0-2 25:46 Galanisz (Vandane, Beauvillier)
0-3 28:55 Részegh (Láda, Galanisz)
1-3 31:18 Nagy (Kiss)
1-4 31:36 Kiss (St.Pierre, Vandane)
1-5 42:03 Farkas (Miskolczi, Gőz)
1-6 44:21 Miskolczi (Farkas, Gőz)
2-6 48:50 Nagy (Vincze, Mangone)

Statisztika

Lövés 29-36
Védés (8:15, 14:8, 8:4) 30:27 / 83.33% : 93.10%
Büntetés percek 2-4

Értékelés

Marcel Rodman: Az első húsz percben valamivel jobb volt a fiatal hazai csapat, de a második harmadtól kezdve átvettük az irányítást és kézben tartottuk a meccset. Nem volt egy túl szép találkozó, sokszor pattogott ide-oda a korong, volt pár egyéni hiba. A legfontosabb dolog, hogy bejutottunk a négyes döntőbe, de annak kifejezetten örülök, hogy a mai napon néhány fiatalunk lehetőséget kapott és éltek is vele. Jó tudni, hogy vannak olyan fiatal, tehetséges játékosaink, akikre bármikor számíthatunk. Gratulálok Farkas Mártonnak az első góljához és Pecsét Bálintnak a debütálásához.