Összefoglaló 2021. május 9., vasárnap

DVTK - Fehérvár 0-4 (0-1)

Az OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában Marko Malenica büntetőt is védett, a második félidőben mégis felőrölte a DVTK ellenállását a bronzérmét bebiztosító Fehérvár.

DVTK - Fehérvár 0-4 (0-1)


OTP Bank Liga 33. forduló

Diósgyőri VTK - MOL Fehérvár FC 0-4 (0-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 520 néző. Játékvezető: Solymosi Péter (Albert István, Horváth Zoltán; Vad II István, Oláh Gábor).
DVTK: Malenica - Polgár, Milović, Szűcs K., Soldo - Max, Grozav - Grgić, Molnár G.,Suljić - Dražić. Vezetőedző: Zoran Zekić.
Fehérvár: Kovács D. - Bamgboye, Fiola, Musliu, Stopira - Dárdai P., Nego, Houri, Petryak - Nikolics N., Szabó L. Vezetőedző: Szabics Imre

Csere: Suljić helyett Márkvárt és Max helyett Živulić az 59., Szabó L. helyett Zivzivadze a 62., Houri helyett Alef a 71., Soldo helyett Makrai és Dražić helyett Ivanovski a 75., Dárdai P. helyett Bourard a 82., Molnár G. helyett Iszlai a 85. percben.
Sárga lap: Bamgboye a 14. percben.
Gólszerző: Petryak (0-1) a 44., Nikolics N. (0-2) az 55., Zivzivadze (0-3) a 79., Nikolics (0-4) a 90. percben.


Kulcspillanatok

23. perc: Szabó a leshatáron lépett ki, Soldo a 16-os vonala előtt hozzáért, mégis 11-es a vendégek javára. Nikolics nagy erejű, a kapu jobb oldalába tartó lövését Malenica egy gyors vetődéssel védte

44. perc: Dárdai balról, az alapvonal közeléből nem élesen a kapu elé, hanem kissé visszafelé adta be a alabdát, ahol Ivan Petryak érkezett, és a kapu hosszú oldalába fejelt, 0-1

55. perc: Szépen kijátszott támadás végén Petryak bal oldali beadását Nikolics Nemanja középen közelről passzolta az üres kapuba, 0-2

79. perc: Márkvárt elpasszolta a labdát a felezővonalnál, Budu Zivzivadze egyedül vezette kapura, és nem is hibázott, 0-3

90. perc: Bamgboye beadását Zivzivadze lőtte kapura, Nikolics Nemanja az ötösön belekapott, így került a hálóba, 0-4

Edzői értékelések

Zoran Zekić: - Nehéz teljesítménynek nevezni, amit ma láttunk, nem találok szavakat, amivel leírhatnám, milyen produkciót nyújtottunk. Kialakítottunk néhány helyzetet, ám igazából nem csapatként játszottunk, hanem mintha az utcáról szedtünk volna össze néhány embert. Ezért elnézést kérek mindenkitől.
Nehéz volt a heti felkészülés, éreztem, hogy néhány játékos nem volt itt fejben az edzéseken, pedig azt kértem tőlük, mutassanak tiszteletet saját maguk, a klub és a szurkolók felé. Hosszú hónapokat vártunk arra, hogy a szurkolók visszatérhessenek a stadionba, ami sokáig lehetetlen volt. Mára pedig a meccs előtt eldőltek a lényegi kérdések, ami miatt érthető, hogy szomorúak, mi is azok vagyunk.
Januárban tisztában voltam vele, hogy nagyon rossz helyzetben veszem át a csapatot, és szinte felkészülés nélkül vágtunk neki a bajnokságnak. A tavaszi tabellán jól állunk, azonban olyan ütemben kellett volna pontot gyűjteni, ahogy az FTC és a PAFC tette. Nem sikerült elég pontot szerezni, és sajnos ez a lényeg.
Furcsa időszakot tudhatok a hátam mögött, a munkám elvitte az időm nagy részét, és a pandémia miatt csak akkor láttam valamit a városból, amikor néha sétálni indultam. De azt az itt töltött fél év alatt is leszűrtem, hogy a DVTK nagy klub, megérdemli, hogy az élvonalban szerepeljen, és ott is a nemzetközi kupaszereplésért küzdjön, ne a kiesés ellen. Nagy fába vágtam a fejszém télen, nagy kockázatot vállaltam a saját karrierem szempontjából is. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült elérni a kitűzött célt!

Szabics Imre: - Elvégeztük a házi feladatunkat, megnyertük a mérkőzést, ugyanakkor a PAFC nem hibázott ma, de örülünk a 3. helynek. Hasznos tapasztalatokat szereztünk április 1. óta, erre építkezve tudjuk, hogyan lehet elérni azt, hogy a következő bajnokságban ne legyen ekkora különbség az FTC és közöttünk.