Összefoglaló 2021. március 13., szombat

DVTK - Honvéd 0-0

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában hazai pályán játszott a DVTK a Honvéd ellen. Az elmúlt hétvégéhez hasonlóan gól nem született, Marko Malenica ezúttal is mindent védett, míg a másik kapu előtt a DVTK közvetlenül a lefújás előtt szerzett gólját Bogár Gergő játékvezető érvénytelenítette.

DVTK - Honvéd 0-0


OTP Bank Liga 26. forduló

Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd FC 0-0

Miskolc, DVTK Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Bogár Gergő (Bornemissza Norbert, Szalai Balázs; Káprály Mihály, Takács János).
DVTK: Malenica - Grgić, Milović, Hegedűs J., Marin - Márkvárt, Max, Grozav -  Roshi, Dražić, Suljić. Vezetőedző: Zoran Zekić.
Honvéd: Tujvel - Mezghrani, Batik, Lovrić, Tamás K. - Nagy D., Nagy G., Hidi, Zsótér, Balogh N. - Gazdag. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Csere: Suljić helyett Vaněček, Grozav helyett Živulić és Roshi helyett Ivanovski mind a 46., Zsótér helyett Szendrei N. az 55., Hegedűs J. helyertt Karan és Dražić helyett Shestakov a 76., Nagy D. helyett Gale a 88., Nagy G. helyett Kamber a 90+2. percben.
Sárga lap: Suljić a 32., Zoran Zekić a 60., Márkvárt a 71., Hidi a 71., Horváth Ferenc a 75., Živulić a 77., Marin a 78., Tamás K. a 78., Mezghrani a 86., Karan a 90+3. percben.

Edzői értékelések

Zoran Zekić: - Ma este a Honvéd sokkal jobban játszott, akár vereséget is szenvedhettünk volna, egyedül Marko Malenica nyújtott olyan teljesítményt, ami elég a bennmaradáshoz.
Ki lehet kapni, de ennél akkor is jobban kell játszani. Ma fociról nem tudok beszélni, mert nem fociztunk. Majdnem azt mondtam, hogy úgy néztünk ki, mint egy utcai csapat, de még ott is nagyobb a küzdelem. Nem csapatként játszottunk, nem ütköztünk, hiányzott az agresszivitás, néha 60-70 méter hosszú volt a csapat, két passz után eladtuk a labdát, így nem veszélyeztettük eleget az ellenfél kapuját.
Különösen csalódott vagyok, mert hét közben jól dolgozott a csapat, meg voltam győződve arról, hogy ma este jól fogunk játszani. Ha egy csapat olyan teljesítményt nyújt mint ma, akkor az edző is követ el hibákat, lehet nem a megfelelő tizenegyet küldtem pályára, esetleg nem a megfelelő poszton játszottak néhányan. Azonban ötöt cseréltem, és ezzel sem változott semmi.
És milyen a futball, a rossz játékunk ellenére a hosszabbításban mégis nyerhettünk volna. A meg nem adott gól előtti eset a kosárlabdában lehet, hogy szabálytalan, de a labdarúgásban nem.
Most mindenki kap két napot, hogy elgondolkozzon az eddig történteken, az edzői stáb pedig alaposan kielemzi a mai meccset, utána pedig még keményebben dolgozunk. Egyelőre nincs eredménye a befektetett munkának, két és fél hét áll rendelkezésre, hogy kitaláljunk valamit, amivel eredményesek lehetünk a hátralévő mérkőzéseken. 

Horváth Ferenc: - Jó mérkőzést láttunk, végig kontrolláltunk a mérkőzést. Jól futballoztunk, sokat volt nálunk a labda, és sok helyzetet alakítottunk ki. Védekezésben jó volt a hozzáállás, támadásban kreatívak voltunk, türelmesen járattuk a labdát, kerestük a területeket, ahová be lehet indulni. Sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, mindent megtettünk a győzelemért, de a helyzetek kimaradtak. Féltem tőle, hogy megbüntet a futball, de hála Istennek nem így történt. Hozzáteszem, a DVTK kapusa nagyszerű teljesítményt nyújtott.