Összefoglaló 2020. október 3., szombat

DVTK - Paks 1-2 (0-1)

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában a Paks kezdett jobban, majd a DVTK átvette a játék irányítását, több lövés, és egy kapufa is jelezte ezt. A szünet előtt mégis a vendégek szerezték meg a vezetést. A fordulás után Molnár Gábor parádés szabadrúgásával egyenlített a DVTK, majd a győzelemért támadott, azonban a rendes játékidő letelte után a vendégek szerezték meg a győztes gólt.

DVTK - Paks 1-2 (0-1)


OTP Bank Liga 6. forduló

Diósgyőri VTK - Paksi FC 1-2 (0-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 3052 néző. Játékvezető: Bogár Gergő (Medovarszki János, Horváth Róbert; Pintér Csaba, Szilágyi Sándor).
DVTK: Antal - Shestakov, Polgár, Hegedűs J., Memolla - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Molnár G., Grozav - Dražić. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
PFC: Hegedüs L. - Lorentz, Gévay, Szabó J.- Osváth, Windecker, Böde, Balogh B., Bertus -  Sajbán Má., Hahn J. Vezetőedző: Bognár György.

Csere: Böde helyett Csősz az 55., Osváth helyett Kulcsár D. és Bertus helyett Szakály D. a 67., Hasani helyett Ivanovski a 74., Hahn J. helyett Haraszti Zs. a 82., Molnár G. helyett Rui Pedro a 86. percben.
Sárga lap: Windecker a 29., Shestakov a 43., Iszlai az 56., Szabó J. a 85. percben.
Gólszerző: Windecker (0-1) a 45+1., Molnár G. (1-1) a 49., Szakály G. (1-2) a 90+1. percben.


Kulcspillanatok

45+1. perc: Szabó balról, az alapvonalról lőtte középre a labdát, ahol Windecker József érkezett, és közelről a hálóba lőtt, 0-1

49. perc: Diósgyőri szabadrúgás 20 méterről, szönte középről. Molnár Gábor futott neki, és nagyszerűen lőtt a kapu bal felső sarkába, 1-1

90+1. Bal oldali szöglet után az ötösön belül az érkező Szakály Dénes kapott lábbal bele a labdába, ami a léc alatt került a kapuba, 1-2

Edzői értékelések

Feczkó Tamás: - Az első félidőben keveset birtokoltuk a labdát az ellenfél térfelén, sokszor egyérintővel próbáltak játszani a támadók, vagy fölösleges cselekbe bonyolódtak, ezért kevés lehetőséget tudtunk kialakítani. A jobboldali támadójátékunk elenyésző volt, ami megkönnyítette a paksiaknak a reagálást a bal oldali támadásokra.
A szünetben pontosítottuk a mozgásokat, megbeszéltük, hogy melyik üres területeket  kell bejátszani. Ezek után jól jöttünk ki a második félidőre, több helyzetet alakítottunk ki, a mérkőzés ezen periódusában el kellett volna dönteni a találkozót. Az utolsó másodpercig mentünk előre a győzelemért, de most olyan napokat élünk, hogy a kapufáról kifelé pattan a labda. Ez biztos azért van, mert még többet kell tennünk a sikerért. 
Bognár György: - Ma is jó felfogásban, azonban gyengébb minőségben játszottunk mint legutóbb, de az eredmény kompenzálja ezt. Időnként előjöttek a régi beidegződések, a labda felé védekezés nem működött kifogástalanul, mert hátráltak a játékosok.
Arra nem lehet készülni, hogy az első és a második félidő utolsó percében is gólt szerezzünk, arra viszont igen, hogy többször nyomást gyakoroltunk a hazaiakra. Inkább annak köszönhető a gól, hogy az ellenfél kapuja előtt tudtuk tartani a játékot.