Összefoglaló 2020. október 25., vasárnap

DVTK - PAFC 3-0 (3-0)

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában magabiztosan győzött a DVTK a PAFC ellen. Az első félidőben Stefan Dražić kezdte a gólgyártást, majd kiharcolt egy büntetőt, amit Mirko Ivanovski értékesített, végül Gheorghe Grozav váltotta gólra Márkvárt Dávid tökéletes passzát. A második játékrészben a vendégek mentek a veszett fejsze nyele után, míg a DVTK ellentámadásokkal próbálkozott, de egyik csapat sem járt eredménnyel, így a DVTK itthon tartotta a pontokat.

DVTK - PAFC 3-0 (3-0)


OTP Bank Liga 8. forduló

Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia FC 3-0 (3-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 1730 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Garai Péter, Horváth Róbert; Pillók Ádám, Németh Ádám).
DVTK: Danilović - Szűcs K., Karan, Hegedűs J. - Polgár, Márkvárt, Max, Memolla - Ivanovski, Dražić, Grozav.  Vezetőedző: Feczkó Tamás.
PAFC: Tóth B. - Nagy Zs., Szolnoki, Meißner, Spandler - Plšek, van Nieff - Slagveer, Băluță, Knežević - Mance .Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Csere: Memolla helyett Hasani a 46., Băluță helyett Urblík az 59., Slagveer helyett Kiss T. a 63., Grozav helyett Rui Pedro a 77., van Nieff helyett Komáromi a 83., Ivanovski helyett Korbély a 87., Dražić helyett Makrai a 89. percben.
Sárga lap: Dražić a 9., Spandler a 14., Szolnoki a 21., Plšek a 25., Ivanovski az 54., Karan és Mance a 68., Hasani a 71., van Nieff a 72. percben.
Piros lap: Spandler az 56. percben.
Gólszerző: Dražić (1-0) az 5., Ivanovski (2-0, 11-esből) a 18., Grozav (3-0) a 38. percben.


Kulcspillanatok

5. perc: Polgár ugratta ki Stefan Dražićot, aki az ötös jobb oldali sarkán visszavette a labdát, ezzel lerázta védőjét, és jobbról ballal a kapu hosszú felső sarkába tekert, 1-0

18. perc: Szűcs szöglettel felérő bedobását Grozav középen megcsúsztatta, Dražić levette a 11-es pontnál, és ahogy befordult a védők között, buktatták. 11-es a DVTK javára! Mirko Ivanovski a kapu bal oldalába lőtt, Tóth eltalálta az oldalt, de nem tudott védeni, 2-0

38. perc: Márvárt-Ivanovski-Márkvárt háromszögezés után a diósgyőri 14-es jobbról a hosszú oldali kapufához kanyarította a labdát, ahol Gheorghe Grozav érkezett, és közelről a hálóba passzolt, 3-0

56. perc: Dražić elment volna Spandler Csaba mellett, ő azonban kézzel fogta meg a labdát. Volt már egy sárgája, így piros lapot kapott

Edzői értékelések

Feczkó Tamás: -  Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, szerettük volna minél hamarabb megszerezni a vezetést, és már az első gólunk előtt lehetőségünk volt erre. Mindig örül egy edző annak, ha olyan szituációból szerez gólt a csapata, amire készültek, és begyakorolták. A győzelem fontos összetevője volt, hogy mind támadásban, mind védekezésben a csapat minden tagja hozzátegye a saját részét. Hat mérkőzés után kapott gól nélkül hoztuk le a mai találkozót, dicséret illeti a csapatot, mert ilyen erős támadósorral rendelkező ellenfél csak egy ziccert tudott kialakítani. Teljes mértékben megérdemeltük a győzelemet, mert három gólt lőttünk, míg a nagyon jó erőkből álló PAFC ellen csak egyszer kellett nagyot védenie Danilovićnak.
Láttam jó egyéni teljesítményeket, de a legfontosabb, hogy csapatként küzdöttünk. Akkor sem estünk kétségbe, amikor kényszerűségből támadót kellett a védelem szélére állítani.
Ebben a csapatban sokkal több van, mint amit az elmúlt hetekben mutattunk. Ma jó játékkal, és eredménnyel bizonyítottuk be, hogy a tabella állása az eddig megszerzett pontokat, nem pedig a bennünk rejlő lehetőségeket mutatja. Olyan szoros a mezőny, hogy ez csak pillanatnyi állás, és továbbra is azon dolgozunk, hogy elinduljunk fölfelé.
Hornyák Zsolt: -  Óriási csalódás számomra az eredmény. Felkészültünk a DVTK játékára, tudtuk, hogy hosszú labdák jellemzik a támadásépítésüket, és egy egyéni hibát követően mégis hátrányba kerültünk az ötödik percben. Elnézést kérek a játékvezetőktől, ha tévedek, de a felvételeket visszanézve sem tudom, mit láttak a büntető előtti helyzetben, én nem láttam érintkezést. Ezzel máris 2-0 a DVTK-nak. De nem is erről szeretnék beszélni, hanem a csapatom hozzáállásáról, a passzivitásról és az agresszivitás hiányáról. Ezen a téren a DVTK fölénk nőtt.
A második félidőben létszámhátrányban jobban játszottunk, ami óriási csoda számomra, annak viszont örülök, hogy nem adtuk fel. Már az elejétől kezdve bele kellett volna adni apait-anyait, nem csak háromgólos hátrányban. Még nem vagyunk olyan csapat, amelyik fél gőzzel is le tud hozni 1-0-ra egy mérkőzést.
Gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez!