Összefoglaló 2021. február 6., szombat

DVTK - Kisvárda 2-0 (2-0)

Az OTP Bank Liga 20. fordulójában Alen Grgić harcosságának és David Vaněček higgadtságának köszönhetően gyorsan előnybe került a DVTK. Az első félidő hajrájában pedig Hegedűs János egy csodaszép távoli szabadrúgásból duplázta meg a gólok számát. A szünet után mindkét csapat előtt adódott egy-két lehetőség, de újabb gól már nem esett.

DVTK - Kisvárda 2-0 (2-0)


OTP Bank Liga 20. forduló

Diósgyőri VTK - Kisvárda Master Good 2-0 (2-0)

Miskolc, DVTK Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Tóth II Vencel, Szert Balázs; Erdős József, Vad II István).
DVTK: Malenica - Shestakov, Milović, Hegedűs J., Soldo, Marin - Grgić, Márkvárt, Max, Suljić - Vaněček. Vezetőedző: Zoran Zekić.
Kisvárda: Dombó - Melnyk, Prenga, Ćirković, Hej - Lucas, Sassá, Simović - Ötvös, Bumba, Viana. Vezetőedző: Supka Attila.

Csere: Ötvös helyett Navrátil és Sassá helyett Kovácsréti a 46., Suljić helyett Dražić és Viana helyett Jelena a 66., Vaněček helyett Ivanovski a 77., Shestakov helyett Iszlai, Bumba helyett Karabelyov és Simović helyett Zlićić a 82. percben.
Sárga lap: Bumba a 16., Marin a 33., Prenga az 55., Max az 56., Andrusch József a 73., Ivanovski a 82., Ćirković a 90+2. percben.
Gólszerző: Vaněček (1-0, 11-esből) a 10., Hegedűs J. (2-0) a 40. percben.


Kulcspillanatok

10. perc: Grgić lépett egy már elérhetetlen labda után, amikor a 16-os sarkánál a védője eltalálta a lábát. Büntető a DVTK javára. David Vaněček állt a labda mögé, Dombó jobbra dőlt, ő pedig a kapu bal oldalába gurított, 1-0

40. perc: Távoli diósgyőri szabadrúgás az alapvonaltól 23 méterre, jobbról. Hegedűs János a rövid felső sarokba bombázott, 2-0

Edzői értékelések

Zoran Zekić: - Olyan jól játszottunk, amennyire jelen állapotunkban képesek vagyunk. A nagy nyomás miatt néha az sem jött ki, ami bennük van, de jelenleg az eredmény a legfontosabb. Csak egy napunk volt a taktikai felkészülésre, a játékosok mégis meg tudták valósítani az elképzeléseket.
Köszönöm a játékosoknak, hogy karaktert és minőséget mutattak, küzdöttek, megérdemelték a győzelmet. 2-0-ás vezetésünk után befejezhettük volna a mérkőzést, nem tettük, és ekkor a Kisvárda előtt is adódott lehetőség, de összességében jó mérkőzést játszottunk.
Játékrendszert váltottunk, hogy támadóbbá és dominánsabbá tegyük a csapatot. Egységesebbek voltunk védekezésben és támadásban is. Először voltam elégedett a labda birtokában mutatott játékkal, de labda nélkül is sok mozgást láttam. Meccsről meccsre jobbak leszünk.
Örülök, hogy a DVTK 111. születésnapján győzelemmel járultunk hozzá a szurkolók ünnepéhez. Sok munka vár még ránk, de hinni kell magunkban, és ha így tudunk játszani, a későbbiekben is igazi csapatot alkotunk, akkor biztosan bennmaradunk.
Supka Attila: - Ma nem azt a teljesítményt nyújtottuk, amit vártunk a csapattól. Előzetesen is tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert a DVTK-nak minden pontra szüksége van, miként nekünk is az NB I.-es tagság megőrzéséhez.
Nem kezdtük jól a mérkőzést, olyan hibákat követtünk el, ami megbosszulta magát, sorozatban a harmadik mérkőzésen kaptunk elkerülhető büntetőt. A második gól is elkerülhető lett volna, kértem a játékosokat, hogy a kapunk előtti szabadrúgásokat, szögleteket próbáljuk meg elkerülni, mert a DVTK-ban több jól fejelő, jól rúgó játékosa van.
A játékunk sem volt olyan, mint amit látni szerettem volna. Nem úgy ment a labdakihozatal, ahogy elterveztük, nem bontottuk meg az ellenfél védelmét a széleken, pedig arra készültünk, hogy a 3 belső védő mellett itt lehet esélyünk támadásépítésre.
A második félidő jobban nézett ki, igaz ekkor már kétgólos hátrányban voltunk. Próbáltunk mindent egy lapra feltéve támadni, egy-két lehetőség közül, ha valamelyiket értékesítjük, akkor szorosabbá tehettük volna a találkozót.
Saját magunknak köszönhetjük, hogy pont nélkül távozunk innen.