Összefoglaló 2021. február 7., vasárnap

"Büszke vagyok az egész csapatra"

Hegedűs János nem csak csodaszép gólt lőtt a Kisvárda ellen, de a DVTK védelmének közepén elévülhetetlen érdemet szerzett abban is, hogy kapott gól nélkül hozta le a csapat a mérkőzést.

"Büszke vagyok az egész csapatra"


- Korábban elmondtad, nem feltétlenül küldöd el a többieket a labda mögül, szombaton viszont egymás után két szabadrúgást is elvállaltál.
- Úgy éreztem, hogy jó formában vagyok és ez az én napom. Már a hét elején arról beszéltünk Marcival (Vígh Márton masszőrrel - a szerk.), hogy éppen a mérkőzés napján lesz 5 hónapja, hogy anyukám elment. Rá emlékezve egy régi cipőmet húztam fel, amit még életében vásároltam, és Marci megjósolta, hogy szabadrúgásból gólt szerzek. Megbeszéltük, ha valóban így történik, akkor együtt ünneplünk, ezért szaladtam a kispadhoz. Már az első szabadrúgás is a léc alá tartott, de amikor másodszor is odaálltam a labda mögé, éreztem, hogy ebből nagy dolog sülhet ki. Szép gólt lőttem, de a siker a csapat érdeme, végig úgy játszottunk, ahogy kellett. De nem az én gólom, hanem az a lényeg, hogy három pontot szereztünk, és méltóképpen ünnepeltük meg a klub 111. születésnapját.

- Úgy érkeztél Diósgyőrbe, hogy mindenki ismerte a rúgótechnikádat. A zalaegerszegi fejes után első gólod lőtted szabadrúgásból, leesett rólad egy teher?
- Védőként számomra sokkal fontosabb, és emiatt nagyobb öröm, hogy kapott gól nélkül tudtuk lehozni a mérkőzést. Hogy emellett be is találtam az ellenfél hálójába, az csak a hab a tortán. Mindenki igyekszik betenni a saját részét a közösbe, hogy együtt egy nagy dolgot vigyünk véghez, a Kisvárda ellen ennek lett meg az eredménye.

- Akkor folytassuk a védelemmel! Hogyan értékeled a DVTK védőmunkáját ezen a mérkőzésen?
- Így kell kinéznie olyan csapat védelmének, amelyik minden erejét beleadva küzd a bennmaradásért. Ha hátul sokat hibázunk, sok gólt kapunk, akkor sokkal nehezebb elérni a célunkat, jó védekezéssel viszont megkönnyítjük az egész csapat dolgát, mert ha nem kapunk gólt, az már legalább egy döntetlent ér. Azonban nekünk most nem elég a döntetlen, három pontokat kell gyűjteni. A Kisvárda ellen végig domináltunk, a meccs képe alapján csalódott is lettem volna, ha elmarad a siker, mint ahogy a Budafok ellen is vereséggel ért fel a döntetlen.
Szombaton nem a védelem, nem a középpálya és nem a támadósor játszott jól, hanem együtt mindannyian, és csapatként nyertük meg a mérkőzést. Büszke vagyok az egész csapatra!

- A védelem kapcsán térjünk ki arra is, hogy Zoran Zekić irányítása alatt először játszott a DVTK három belső védővel, illetve a korábbiakkal ellentétben te szerepeltél a tengelyben. Hogy érezted magad?
- Ebben a felállásban sokkal kompaktabb a védekezés, és ha a mérkőzés elején nem szerzünk gólt, akkor is magabiztosságot tudunk adni a csapatnak. A korábbi klubjaimban ilyen formációban mindig középen szerepeltem, csak Diósgyőrben jutott a bal oldalon számomra hely. Amikor Zoran Zekić csütörtökön megkérdezte, hogy hol szeretnék játszani, a jobb oldalon vagy középen, akkor azt mondtam, még a kapuba is beállok, csak pályára léphessek. Végül Goran Milović játszott a jobb oldalon, én középen és Vinko Soldo a balon. Nagyon jól kisegítettük egymást, Goran minden labdát elfejelt, ilyen rövid idő alatt is kiderült, hogy ő az NB I. egyik legjobban fejelő játékosa, szerintem meccsen még nem veszített fejpárbajt, de edzésen sem sokat.

- 2021-ben 5 mérkőzésen 7 pontot szerzett a csapat, még 12 forduló van hátra a bajnokságból.
- Szombaton csak a saját játékunkkal foglalkoztunk, szerintem ez volt a kulcs. Azt tűztük ki célul, hogy az ellenfél alkalmazkodjon hozzánk. Bízom benne, hogy így tudjuk folytatni, újabb győzelmeket aratunk, és hamarosan fentebb tudunk lépni a tabellán is.