Összefoglaló 2021. február 22., hétfő

Gheorghe Grozav: A mi esténk volt

Mesterhármast szerzett Gheorghe Grozav, a csapattársak pedig emlékül meglepték a meccslabdával. A román válogatott játékossal beszélgettünk.

Gheorghe Grozav: A mi esténk volt


- Az FTC után a Fehérvár ellen is idegenben győzött a DVTK. Hogy emlékszel vissza a szombati győzelemre?
- Tudtuk, hogy kemény mérkőzés várt ránk, mert a Fehérvár tele van jó játékosokkal még akkor is, ha mostanában nem jött ki nekik a lépés. Az elején korán hátrányba kerültünk, de utána átvettük az irányítást, helyzeteket alakítottunk ki. Mindig úgy lépek pályára - akár kezdőként, akár csereként -, hogy mindent megteszek a siker érdekében. Szombaton én szereztem mindhárom gólt, azonban engem nem érdekel, ki talál be, sokkal fontosabb a csapat sikere. Mesterhármast szereztem, így mondhatjuk, hogy szombaton az én estém volt, de még inkább igaz, hogy a mi esténk, mert mindannyian jó munkát végeztünk. Örülök a győzelemnek, de még inkább a három pontnak, mert a tabella végén állunk, és számunkra mindennél fontosabb, hogy minél gyorsabban szaporítsuk a pontok számát annak érdekében, hogy utolsó fordulót követően legalább két csapatot megelőzzünk.

- Többet nyertünk Székesfehérvárott, mint három pont?
- Új edzői stáb, és szinte egy csapatnyi új játékos érkezett télen. Rövid idő állt rendelkezésre, hogy igazi csapattá váljunk, de jó úton haladunk, amiben sokat segítenek a szombatihoz hasonló győzelmek.

- Hogyan emlékszel a gólokra?
- Az első kettő nagyon hasonlított egymásra, Alen Grgić elvégezte a feladat nehezét, tökéletes labdát varázsolt a fejemre, nekem csak a kapuba kellett bólintani azt. Az edzéseken gyakoroltuk a beadásokat és azok értékesítést, nem lepett meg Grgić megoldása, tudtam, hogy nagyszerűen centerezik. Biztos vagyok benne, hogy sok labda érkezik még középre tőle, és abban is bízom, hogy ebből sok gólt szerzünk még társaimmal.
A harmadik gól előtt pedig a hazaiak végeztek el szögletet, a kivágott labdával Stefan Dražić vezette a kontrát, kiugratásával ziccerbe kerültem, és egy testcsel után a hálóba lőttem.

- Azt túlzás nélkül minden magyar szurkoló tudja, hogy milyen veszélyesek a távoli lövéseid, de biztosan sokakat megleptél, talán még a szakemberek közül is, hogy milyen jól fejelsz.
- Pedig fejeltem már néhány gólt pályafutásom során, például a román válogatottban is fejjel szereztem az első gólomat a Svájc elleni debütálásom alkalmával. Valóban nem a fejjáték az elsődleges erényem, 182 centiméteres magasságommal hátrányban is vagyok a védőkkel szemben, de jó az ütemérzékem, és tudom, mikor, hová kell érkezni, amit igyekszem is kihasználni.

- A topligákban rendre lehet látni olyan fotókat, hogy a mesterhármast szerző játékosok megtartják a labdát.
- Nekem ez eszembe sem jutott, de a csapattársaim összedobták a pénzt rá, és elhozták a meccslabdát. Alá fogom íratni mindenkivel, és otthon a kupák és érmek közé kerül, hogy örökre erre a szép estére emlékeztessen.

- Legutóbb Vernes Richárd szerzett mesterhármast (a Honvéd ellen szintén csereként beállva 2019 májusában), a következő mérkőzésen viszont nem lépett pályára.
- Tényleg? Ilyen az élet, van, amire nincs ráhatásunk, csak az a labdarúgó játszik, akit pályára küld az edzője. Azért bízom benne, hogy a Mezőkövesd ellen szerepet kapok. Hogy a kezdőcsapatban-e? Kétségkívül jobb kezdeni, mint csereként beállni, de ha az szolgálja a csapat érdekét, akkor szívesen kezdek a kispadon. Ha pedig gólokat is szerzek, akkor pedig végképp mindegy, hogy hány percet töltök a pályán.

- Ezen a héten kétszer találkozik a DVTK és a Mezőkövesd, kedden a kupában, pénteken a bajnokságban. Mit vársz a találkozóktól?
- Közhely, de mindig csak a következő mérkőzéssel foglalkozok. Mezőkövesdre úgy utazunk, mint az összes eddigi kupameccsre: cél a továbbjutás. És azt követően ráérünk a bajnokin gondolkodni, de az elöljáróban is elmondhatom, minden mérkőzés egyformán fontos számunkra.

- Korábban feszültebbnek tűntél, most pedig mosolyogva válaszolsz a kérdésekre. Leesett némi teher a válladról?
- Mindenki feszült egy kicsit a hiányzó pontok és a csapat szereplése miatt. Csak idén két olyan mérkőzést tudok felidézni, ahol győznünk kellett volna, mégsem sikerült. A székesfehérvári sikerből erőt tudunk meríteni a hátralévő 11 fordulóra, amire nagy szükségünk lesz, hogy meghosszabbítsuk az élvonalbeli tagságunk.