Összefoglaló 2020. december 2., szerda

Győr - Aluinvent DVTK 73-70

A Női Kosárlabda NB I. A-csoport 4. fordulójában a Győr együtteséhez látogatott az Aluinvent DVTK, és egy rendkívül fordulatos mérkőzésen, egy kiélezett végjátékot követően 73-70 arányú vereséget szenvedett riválisától.

Győr - Aluinvent DVTK 73-70


Kétségkívül a Győr kezdte élesebben az összecsapást, négy perc játék után hat ponttal húztak el az ellenfelüktől. Az Aluinvent DVTK támadásai egysíkúnak bizonyultak, mert játékosai rendre a centereket keresték a labdával, akiket kétszer is lesapkázott a hazaiak magas embere, Monpremier. Ennek a nyitásnak nem is lehetett más a vége, csak egy időkérés. Mint az nemsokára kiderült, ez remek húzásnak bizonyult, mert a következő periódusban fokozatosan magára talált a Diósgyőr. Medgyessy végre beköszönt a büntetővonalról, majd Aho is szép tempót szórt (6-4). Talpra álltak a piros mezesek, Megyó egy csodálatos duplával előbb egyenlített, majd Mokango szintén egy csont nélküli középtávolival a vezetést is megszerezte a vendégeknek (6-8). Iványi Dalma időkérése után Kiesel ugyan egyenlített, de a piros-fehérek friss igazolása, Hayes rögtön egy laza hárompontossal mutatkozott be új csapatában, majd Kányási labdája is beszédült (8-13). A negyed hajrájában Weninger duplájára Aho hintett egy nagyszerű triplát, majd hátul osztott ki egy remek blokkot Kieselnek. Gyengébb kezdés után remek negyedet produkált az Aluinvent DVTK (10-16).

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, szépen termelték a pontokat a piros mezesek, sorrendben Kiss Angi, Medgyessy, Vukov, majd Sasa Mokango volt eredményes, míg a hazaiak csak Kiesel hármasával és Monpremier közelijével kapaszkodtak (15-24). A negyed felénél Tóth Franka duplájával már tíz pont fölé duzzadt a DVTK előnye. Ezt követően megtorpantak a csapatok, két hazai büntető után azonban Medgyessy csodálatos assziszttal kínálta meg az alapvonalon a palánk alá futó Tóth Frankát, aki értelemszerűen nem is hibázta el a helyzetet (17-28). Nagyjából három perc volt hátra a szünetig, és nem tört meg a Diósgyőr lendülete. Hayes találta meg Kiss Angit egy remek bejátszással, majd Megyó szórt egy laza hármast, a győri Monpremier a büntetővonalról talált be (20-33). A kispad biztatásával a háta mögött Kiss Angi elvállalta második triplakísérletét is, ami már sült. Török Ágnes hasonló dobással válaszolt, amire viszont Hayes reagált egy közelivel, kialakítva ezzel az első félidő eredményét (23-38).

A térfélcsere után igazi adok-kapok alakult ki, már ami a kosártermést illeti, a különbség azonban érdemben nem változott (28-42). A következő percekben próbált nem leszakadni a Győr, elsősorban Monpremier volt aktív, a vendégeknél Hayes gondoskodott róla, hogy ez ne sikerüljön, hiszen két remek dobás után egy gólpasszt is kiosztott Megyónak, így maradt a félidei különbség (33-48). A győri időkérés sem zökkentette ki a DVTK csapatát, előbb Kiss, majd Medgyessy villant, utóbbi egy újabb hármast emelt az hazai gyűrűbe, de a negyed végére Weninger Virág dupláinak is köszönhetően sikerült némiképp felzárkóznia a hazai együttesnek (43-55).

Sajnos a záró felvonás pont úgy kezdődött, mint a legelső. A hazaiak kivágtak egy 8-0-s rohamot, amit egy időkéréssel igyekeztek megfékezni a vendégek. A folytatásban Kiesel duplája után Kiss Angi akciógólja úgy kellett, mint éhezőnek a falat kenyér, de a győri előrenyomulást nem sikerült megfékezni és a 35. perc elején újra egyenlő állást mutatott az eredményjelző tábla (57-57). Hayes és Weninger gólpárbaja után kulcsfontosságúnak tűnt, ki szerzi a következő találatot, ezt sajnos újfent Weninger érte el, ráadásul Dombai még meg is fejelte ezt egy triplával (66-61). Földi Attila időkérése után Medgyessy hozta kihagyhatatlan helyzetbe Hayest, aki nem is hibázott, csak hát a túloldalon Dombai sem. Török két büntetője után már kisebb csodára lett volna szüksége a DVTK-nak, hogy a maga javára fordítsa a találkozót. Hatvanhat másodperc állt csak a rendelkezésére a bravúrhoz, de Kiesel gyorsan szertefoszlatta az ilyesfajta álmokat. Kányási duplája, Medgyessy hármasa, valamint Hayes büntetői már csak kozmetikázták a végeredményt (73-70).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 4. forduló

UNI Győr MÉLY-ÚT - Aluinvent DVTK 73-70 (10-16, 13-22, 20-17, 30-15)

Győr, Győr Városi Egyetemi Csarnok, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Kapitány Gellért, Tóth Cecília, Kovács Nimród.
Győr: Kiesel 20/3, Dubei, Dombai 7/3, Török Á. 9/6, Mompremier 23. Csere: Kéita, Weninger 14, Lass, Barnai, Varga Zs. Edző: Iványi Dalma.
DVTK: Medgyessy 19/9, Kányási 6, Aho 5/3, Kiss A. 11/3, Mokango 6. Csere: Hayes 17/3, Vukov 2, Tóth F. 4. Vezetőedző: Földi Attila.

Edzői értékelés

Földi Attila: - Három negyeden át uraltuk a mérkőzést, majd ellenfelünk élt a hazai pálya előnyével. Miközben ők elkapták a fonalat, mi kapkodni kezdtünk, és sorban rossz döntéseket hoztunk.