Összefoglaló 2020. november 28., szombat

Aluinvent DVTK - PEAC 75-69 h. u.

A Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának 8. fordulójának keretében a PEAC gárdáját fogadta az Aluinvent DVTK. A két csapat nem túl színvonalas, ám kétségkívül rendkívül izgalmas mérkőzést játszott, és végül hosszabbításba bonyolódott. A ráadásban aztán a hazai játékosoknak helyén volt a szívük, és Medgyessy Dóra vezérletével a maguk javára billentették a mérleg nyelvét, így 75-69-re megnyerték az összecsapást.

Aluinvent DVTK - PEAC 75-69 h. u.


Igen sok hibával kezdték a mérkőzést a csapatok, öt perc alatt mindössze hét pontot jegyezhettünk fel, ráadásul abból a hétből is mindössze kettőt értek el a piros-fehérek. Pedig Medgyessy már az első hazai támadást eredményesen fejezte be, de a 2. perc végére Kiss Virág öt pontjával fordított a vendégcsapat. Innentől kezdve egymást múlták alul a felek, amit végül Földi Attila elégelt meg és kért időt (2-5). Vezetőedzője szavait Kányási fogadta meg a leginkább, aki nemcsak szépített, hanem kisvártatva tavalyi csapattársát, Szűcs Rékát is pazar mozdulattal blokkolta. A vendégek közül továbbra is Kiss V. okozott gondot, majd Megyó forgatta be a védőjét centerpozícióban. Strautmane hármasára pedig Kiss Angelika válaszolt egy 2+1-essel (9-10). A negyed utolsó perceire kiszakadt a gólzsák. Előbb Habling és Medgyessy gólpárbaját figyelhették a jelenlévők, a pécsi játékos a triplája után egy kettest is a gyűrűbe emelt, míg Dóri négy büntetőt értékesített. Ebbe a külön versenybe szólt aztán bele Andusić egy 2+1-es akcióval, míg a játékrész végére Aho Nina tett pontot remekbe szabott hárompontos kosarával (16-18).

Egy perc telt el a második etapból, amikor Medgyessy hármasával újra átvette a vezetést az Aluinvent DVTK, de nem sokáig, mert Andusić jól célzott közelről. A mérkőzés ezen periódusában a Diósgyőr főleg kinti dobásokkal operált, Kányási és Vukov is betalált messziről, míg a pécsiek a festékből, annak környékéről támadták a gyűrűt. A centerek sem tétlenkedtek, Kiss Angelika közelijére Strautmane reagált. Aho is csipkedte magát, előbb szemfüles labdalopással, nem sokkal később pedig egy támadólepattanó leszedésével és az ebből elért duplával hívta fel magára a figyelmet (28-25). A szünet előtti perceket megnyomta a DVTK. Kanyási Veronika klasszikus tempója után Mokango villant (33-28). A történeti hűség kedvéért megjegyezzük a dudaszó megszólalásának időpontjában Vukov a saját térfelének a közepéről zúdította a labdát a pécsiek kosarába, a játékvezetők hosszas videózás után végül nem adták meg a nem mindennapi találot. 

A második félidő hasonlóan kezdődött, mint maga a mérkőzés. Három percig gólképtelenek voltak a csapatok, a jeget Szűcs Réka törte meg egy hármassal, és mivel a piros-fehérek dobásai továbbra is leperdültek a gyűrűről, Kiss Virág ki is tudott egyenlíteni (33-33). Hogy a vezetést ne sikerüljön megszerezni a baranyaiaknak, arról Kányási gondoskodott egy remek triplával, majd Vukov volt eredményes egy hátsó befutásból. Az újabb fordulatot hozott azonban a mérkőzés, amikor Tijana Ajdukovic-Andusic négy pontjával újra a PEAC-nál volt az előny (38-39). A törvényszerű hazai időkérést követően négy diósgyőri pont következett, majd pécsi timeout (42-39). A negyed végjátékában a fiatlok vitték a prímet, hiszen két Tóth Frank-dupla között Sánta szórt egy hármast (48-44).

 

A záró felvonást a PEAC kezdte jobban, Csirke Ferenc tanítványai rövid idő alatt egalizálták az eredményt, a nagyon várt hazai gólt Mokango szerezte, de Kiss Virág erre is reagálni tudott a túloldalon (50-50). Teljesen nyílt lett az összecsapás, Aho két duplája közt Szűcs Réka hintette be a második tripláját (55-54). A PEAC egy Kiss-büntető és Andusić kettese után Medgyessy szintén csak az egyik büntetőjét értékesítette, míg Szűcs Réka újabb hárompontossal demoralizálta a hazaiakat (56-60). Kiss Angelika találata úgy kellett, mint egy falat kenyér, de Andusić sem hibázott a büntetővonalról. Kevesebb mint két és fél perc volt hátra a találkozóból, amikor Földi Attila egy időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat. Medgyessy és Mokango is jól célzott, azonban Strautmane is bedobta a büntetőit, de Sasa újabb gólja után újra egyenlő lett az állás (64-64). A hátralévő fél percben már nem esett több találat, így hosszabbításra kényszerültek a felek.

A ráadást aztán nagyszerűen kezdte az Aluinvent DVTK, hiszen két akcióból öt pontot szerzett az együttes. Megyó középtávoli és Vukov hárompontos dobása is sült. Senki nem csodálkozott azon, hogy időt kért a PEAC, Andusic révén fel is zárkóztak két pontra, de Medgyessy palánkos kosarával és két büntetőjével hat pontra duzzadt a hazai előny (73-67). Ezt az előnyt már nem is tékozolta el a Diósgyőr. A végeredményt Strautmane és Kányási Veronika alakította ki, nem várt izgalmak után diadalmaskodott az Aluinvent DVTK (75-69). Szurkolóink a Miskolc Városi Televízió adásában holnap megtekinthetik a nem akármilyen izglamakat hozó találkozót. 

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 8. forduló

Aluinvent DVTK - PEAC-Pécs 75-69 (16-18, 17-10, 15-16, 16-20, 11-5)

Miskolc, Generali Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Csabai-Kaskötő Brigitta, Drenyovszki Dániel.
DVTK: Medgyessy 22/3, Kányási 12/6, Vukov 9/3, Kiss A. 7, Mokango 11. Csere: Aho 10/3, Tóth F. 4, Frindt. Vezetőedző: Földi Attila.
PEAC: Sánta 5/3, Szücs R. 12/9, Habling 5/3, Kiss V. 15/3, Andusić 20. Csere: Strautmane 12/3, Szücs L., Laczkó. Vezetőedző: Csirke Ferenc. 


Edzői értékelés

Földi Attila: - Gratulálok a pécsieknek, mert nagyon jól küzdöttek és szépen játszottak, de gratulálok a saját csapatomnak is, mert egy vesztett helyzetből sikerült felállnunk, és végül megérdemelten nyertünk. Nálunk is hiányzott két kulcsember, a távozó Vitola mellett Pusztai Petra sem tudott ma játszani. Az ilyen győzelemből tudunk építkezni, remélem, hogy lendületet ad nekünk, és ha újra teljes kerettel fogunk rendelkezni, még jobban fogunk kinézni.

Csirke Ferenc: - Az elmúlt öt hét után, ami velünk történt, nem vártam ennyi jót, amennyit kaptam. Egylabdás meccs volt, elhibáztunk egy védőlepattanót kétpontos vezetésünknél. A dobószázalékunk hagyott maga után kívánnivalót, a triplakísérletek mellett sokat hibáztunk közelről.

Az Aluinvent DVTK legközelebb az UNI Győr MÉLY-ÚT vendégeként lép pályára december 2-án szerdán.