Összefoglaló 2020. december 12., szombat

Aluinvent DVTK - Győr 57-77

A bajnoki alapszakasz 15. fordulójának összecsapásán az UNI Győr MÉLY-ÚT ellen mérte össze tudását az Aluinvent DVTK együttese. Az első félidő ugyan még kiegyenlített játékot hozott, a fordulás után azonban állva hagyta ellenfelét a Győr, amely teljesen megérdemelt, 77-57-es győzelemet aratott a Generali Arénában.

Aluinvent DVTK - Győr 57-77


A gól nélküli első perc után az Aluinvent DVTK talált előbb magára, és Kiss közelijével, valamint Medgyessy és Kányási hármasaival csekély előnyre tett szert a mérkőzés elején (8-4). Pusztai egy klasszikus tempóval növelte az előnyt, míg a Győr együttesében Török Ágnes hozott össze egy 2+1-est, majd Kiesel is beköszönt (10-9). A negyed második fele egy Weninger-duplával indult, minek köszönhetően először vezetett a vendégcsapat, ezért nem csoda, hogy Földi Attila, a hazai csapat vezetőedzője időkérésre szánta el magát. Hiába, a zöld mezesek továbbra is lendületben maradtak, és el is húztak hat ponttal, úgyhogy Hayes középtávolija nagyon jókor jött (12-16). A hajrában Keyona előbb tovább faragta a hátrányt, majd ő maga ki is egyenlített. Kiesel ugyan újra vezetést szerzett a győrieknek, de a diósgyőriek amerikai légiósa megállíthatatlannak bizonyult ebben a periódusban (18-18). Több mint egy perc volt még hátra a játékrészből, amelyet Weninger Virág két büntetőjével végül is a kisalföldiek nyertek meg (18-20). 

 

Barnai centergóljával a Győr nyitotta meg a második felvonást, azonban Medgyessy triplájával és Mokango 2+1-es akciójával visszavette a vezetést a Diósgyőr (24-22). Amikor a 14. percben Mokango egy lepattanó után újfent betalált, Iványi Dalma kért egy időt. Szavai a diósgyőri nevelésű Dubei Debóránál találtak leginkább meghallgatásra, aki egy hárompontossal keserítette egykori csapatát. Hayes négy pontjával a DVTK kicsit újra ellépett ellenfelétől, de Dubei ezúttal közelről is eredményesnek bizonyult (30-27). A folytatásban is Hayes volt a vezér, a Győr Török hármasával kapaszkodott, majd Pusztai és Kiesel gyors kosárváltásának lehettünk szemtanúi (36-32). A félidőt jelző dudaszó előtt még Tóth Franka értékesítette az egyik büntetőjét, amelyre egy Kiesel-tempó érkezett válaszként. Izgalmas második félidőre nyílt kilátás (37-34).

 

A fordulás után Medgyessy büntetőivel és Pusztai kettesével már öt ponttal vezetett a DVTK, de nem egészen három perc alatt kiegyenlített a Győr, aminek nem is lehetett más a vége, mint hazai timeout (41-41). Ez sem hozott azonnal változást a játék képében, mert újabb négy vendég találat született, Hayes középtávolija nagyon kellett, mert kisvártatva Dubei is elsüllyesztette a második hárompontosát. Sajnos a folytatásban sem tudták megállítani a zöld mezesek lendületét a földi-lányok, így tíz ponttal megugrott az UNI Győr MÉLY-ÚT gárdája (43-53). Ennek a folyamatnak Hayes két büntetője parancsolt megálljt, csakhogy a túloldalon Kiesel sem hibázta el az övéit. A negyed vége előtt Lass kettese után Hayes varázsolt a festékből, maradt a „közte tíz” (47-57).

A záró etapban is mintha egyszemélyes vállalkozás lett volna a csapat, Hayes öt pontjával zárkózott a hazai gárda (52-59). Úgy tűnt, kissé megtorpant a vendégcsapat, azonban egy időkérés után Dubei és Kiesel dupláira nem érkezett reakció a fehér mezesek részéről, így ezúttal Földi Attila kért időt. Semmi nem akart összejönni a DVTK játékosainak. Újabb négy győri pont után Pusztai keze sült el végre megtörve ezzel a diósgyőri csapat gólcsöndjét, de Kiesel és Mompremier duplái végképp szertefoszlatták a házigazdák győzelemről szőtt álmait (54-71). A mérkőzés hajrájára teljesen szétesett a diósgyőriek játéka, egy csapat volt csak a pályán. Pusztai Petra csont nélküli hármasával húsz pontra jött vissza a DVTK (57-77).

 

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 15. forduló

Aluinvent DVTK - UNI Győr MÉLY-ÚT 57-77 (18-20, 19-14, 10-23, 10-20)

Miskolc, Generali Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Cziffra Csaba, Csabai-Kaskötő Brigitta, Balogh Gyula.
DVTK: Medgyessy 8/6, Kányási 3/3, Pusztai 11/3, Kiss A. 2, Hayes 27. Csere: Aho, Mokango 5, Tóth F. 1, Vukov. Vezetőedző: Földi Attila.
Győr: Kiesel 21/3, Dubei 15/9, Dombai, Török Á. 16/3, Mompremier 14. Csere: Kéita, Weninger 7, Lass 2, Barnai 2. Edző: Iványi Dalma.


Edzői értékelés

Földi Attila: - Nehéz értékelni a mai találkozót. Egy félidőig szépen játszottunk, sőt, és ez igaz a második félidő elejére is. Amikor azonban az ellenfél átvette a vezetést, érthetetlen módon szétestünk. A negyedik negyedre pedig teljesen feladtuk a mérkőzést, már nem is hittünk abban, hogy ezen a meccsen van keresnivalónk és vissza tudunk jönni. Az időkéréseket is korábban kikértem, hogy próbáljuk rendezni a sorainkat, de nem sikerült. Ennek az okait meg kell keresni. Az biztos, hogy több harcra kész játékosa van a Győrnek, a jó tengelyükhez mások is felzárkóztak. Nálunk Keyona hozza a sok pontot, de neki és Megyónak nem akadtak ma társai.  

Iványi Dalma: - Nagyon örülök a győzelemnek és büszke vagyok a csapatomra, mert szépen játszottunk ma. Az eredmény talán nem ezt mutatja, de kemény mérkőzés volt, mindkét csapat felkészült a másikból, és a múlt heti meccshez képest próbált újdonságot csempészni a játékba. A győzelmünk kulcsát abban látom, hogy a langyosabb első félidő után a másodikban ritmust tudtunk váltani. Bebizonyítottuk, hogy agresszív védekezéssel, valamint türelemes, okos, de gyors támadásokkal szépen tudunk játszani. A lányok szívüket-lelküket kitették a pályára, ez is azt mutatja, hogy jó úton haladunk.