Összefoglaló 2020. november 19., csütörtök

DVTK - Békéscsaba 0:3

A női röplabda Extraliga alapszakaszának 6. fordulójában a DVTK csapata a Swietelsky-Békéscsabai RSE együttesét fogadta. A felejteni való első játszma után a folytatásban már jóval harcosabb erényeket csillogtattak a piros-fehérek, és roppant közel álltak a bravúrnak számító szettgyőzelemhez, de végül az esélyesebb vendégek 3:0 arányban diadalmaskodtak.

DVTK - Békéscsaba 0:3


Női Röplabda Extraliga, alapszakasz 6. forduló

DVTK -  Swietelsky-Békéscsabai RSE  0:3 (-9, -20, -26)

Miskolc, Generali Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Bátkai-Katona Ágnes, Tillmann Gyula Zsolt.
DVTK: Sitku 2, Kovács E. 9, Kiss E. 7, Beddingfield 5, Kundrák 1, Szajkó 5. Csere: Dömsödi (liberó), Horton 12. Szakmai igazgató: Toma Sándor.
Békéscsaba: Vander Weide 9, Pekárik 7, Drpa 15, Glemboczki 9, Grudina 10, Kosekova. Csere: Kertész, Váry (liberó), Cicić 2, Tatár 1, Szűcs 2. Vezetőedző: Tóth Gábor.


A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva olvasható.


Edzői értékelések

Toma Sándor: - Kicsit megijedtek a lányok az elején, fel kellett rázni őket, de aztán méltó ellenfelei tudtunk lenni a Békéscsabának, és a végére egy egész jó, ki-ki szett alakult ki. Nekünk nagyon kellenek ezek a részeredmények, régóta várjuk, hogy húsz pont fölé tudjunk menni ilyen csapatok ellen, ez már egyfajta áttörés, aztán reméljük hamarosan szettet is, és meccset is nyerünk.

Tóth Gábor: - Mindenekelőtt köszönjük a DVTK sportszerű hozzáállását, amennyiben hozzájárultak a mérkőzés időpontjának módosításához, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban. Jól kezdtük a mérkőzést, az első szettet magabiztosan nyertük meg. Ettől azonban túlzottan megnyugodtunk, amit ellenfelünk jól használt ki, ezért is sikerült döcögősre a győzelem.

 

A DVTK legközelebb november 22-én vasárnap lép pályára ismét hazai környezetben. Az MTK elleni találkozó 19.45-kor kezdődik az M4+ televízió közvetítése mellett a Generali Arénában.