Összefoglaló 2020. december 16., szerda

Aluinvent DVTK - Vasas 87-68

A bajnoki alapszakasz 7. fordulójának mérkőzésén a Vasas Akadémia csapatát fogadta az Aluinvent DVTK. Földi Attila csapata fokozatosan kapcsolt magasabb fokozatra, és valamennyi negyedet megnyerve magabiztosan, 87-68-ra győzte le a ellenfelét.

Aluinvent DVTK - Vasas 87-68


A mérkőzés elején kétszer is a Vasas vezetett, de mindkétszer Mokango egyenlíteni tudott, majd Hayes büntetőivel már a hazai csapat vezetett (7-5). Salamon és Fraser duplái közt Kiss eresztett el egy hármast a sarokból, majd Medgyessy osztott ki egy asszisztot Mokangonak. A folytatásban is tapadt a Vasas, hat játékperc után egy egységgel vezettek a fehér mezesek (14-13). A negyed második felében frissítette a csapatát Földi Attila vezetőedző, pályára lépett Pusztai, Aho és Vukov is, és ez jót tett a csapat játékának. Nina hármasával kialakult az addigi legnagyobb különbség (22-17). Több mint nyolcvan másodperc volt még hátra az első játékrészből, de már csak Tóth Orsolya középtávolija sült (22-19).

 

Mokango kezdte góllal a második felvonást, hogy aztán négy Vasas-találattal újra szoros legyen az eredmény. Ez a folytatásban sem változott, egyik csapat sem tudott igazán ritmust váltani, Megyó hármasa ugyan üde színfoltként hatott, csakhogy Fraser egy ugyanilyen értékű dobással válaszolt azonnal (32-30). A negyed közepére aztán úgy tűnt, végre lendületbe jön az Aluinvent DVTK, Kiss és Hayes is betalált egymás után kétszer, az amerikai erőcsatár találatai közt Fraser dobálta be a büntetőit (38-32). A félidő hajrájára Hayes vezérletével folyamatosan elhúzott ellenfelétől a Diósgyőr. Keyona változatos eszközökkel segítette a csapatát, ha kellett, triplát szórt, ha úgy alakult a szituáció, gólpasszt osztott ki kongói csapattársának. A első húsz perc eredményét végül Papp Klaudia alakította ki (47-36).

 

Ugyan Fraser révén a Vasas szerezte a szünet utáni első találatot, erre négy Hayes-pont volt a hazai reakció, majd újfent Fraser célzott jól (51-39). A következő percekben nem verdeste az eget a játék színvonala, mindkét oldalon erősen akadozott a gépezet. Játékosai tehetetlenségét Földi Attila elégelte meg hamarabb, aki erőteljesen próbálta felrázni csapatát (53-43). A fiatal mester szavai hatottak, ugyanis előbb Kányási dobottszép tempót, majd Medgyessy tért ölelő indítása találta meg Keyonát, aki nem is hibázta el a ziccert. A lendület megmaradt, Hayes újabb duplát brusztolt be, majd Kányási Veronika csodálatos hármasa már időkérésre késztette - ezúttal a fővárosi együttest (62-43). De hiába, mert Pusztai remek passzát Mokango váltotta gólpasszra. A negyed végén aztán kicsit összekapta magát a Vasas és valamelyest faragott a hátrányából (64-49).

 

Vukov-duplával indult a záró etap, majd Tóth Franka is jól célzott a büntetővonalról, de mindkétszer válaszoltak a vendégek, majd Smailbegovic hintett egy hármast (68-56). Ezt követően igazán élvezetessé vált az összecsapás, a piros-kékek érezhetően nem adták fel a küzdelmet, de a DVTK játékosai is szívták magukat és Kányási második hárompontosával újra magabiztosabban vezettek (75-58). A folytatásban szépen termeltek a csapatok, a diósgyőrieknél Kányási jutott tíz pont fölé, a vendégek közül Fraser volt dicsérhető a dudszó előtti hármasáért (80-63). Az utolsó percekre pályára lépett a fiatal Bacsó, Frindt, valamint Vég-Dudás is, és immár csak az maradt kérdéses, hogy mennyivel győz a DVTK. Végül 87-68-ra nyerte meg a találkozót az esélyesebb hazai együttes (87-68).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 7. forduló

Aluinvent DVTK - Vasas Akadémia 87-68 (22-19, 25-17, 17-13, 23-19)

Miskolc, Generali Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Frányó Péter, Győrfy Ruben, Makrai Márton.
DVTK: Medgyessy3/3, Kányási 12/6, Kiss A. 9/3, Hayes 24/3, Mokango 20. Csere: Aho 5/3, Pusztai, Tóth F. 3, Vukov 7, Frindt 2, Vég-Dudás, Bacsó 2. Vezetőedző: Földi Attila.
Vasas: Fraser 21/6, Papp 11, Smailbegovic 6/3, Tóth O. 5, Salamon 4. Csere: Madar E. 6, Bach 4, Szerencsés 9, Hizsnyik 2, Altmann. Vezetőedző: Milos Pavlovic.

Edzői értékelés

Földi Attila: - Igyekeztünk kihasználni azt, hogy fölényben voltunk centerposzton. Ez hellyel-közzel sikerült is. A Vasas egy nagyon fiatal tehetséges csapat, és a mérkőzés elején dobtak néhány olyan kosarat, amit nem lett volna szabad megkapnunk. A védekezésünk az első félidőben nem volt a legjobb. Ezt sikerült rendbe hozni a második félidőben és onnantól már gördülékenyen támadtunk. Örülök annak, hogy a találkozó végén a fiatal játékosainkak is lehetőséget tudtam adni.

Az Aluinvent DVTK legközelebb újra hazai pályán játszik. Szombaton 18:30-tól a Szekszárd csapatát fogadják Medgyessy Dóráék a Generali Arénában.