Összefoglaló 2021. február 12., péntek

Aluinvent DVTK - BEAC 108-65

Hosszú szünetet követően folytatódnak a Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának küzdelmei. A 12. fordulóban az Aluinvent DVTK hazai pályán fogadta az ELTE BEAC Újbuda gárdáját. A piros-fehérek remek napot fogtak ki és nagyszerű, felszabadult játékkal igazi erődemonstrációt bemutatva 108-65 arányban diadalmaskodtak a fővárosi csapat ellen.

Aluinvent DVTK - BEAC 108-65


A BEAC vezetgetett a találkozó elején, de Pusztai hármasának és Medgyessy szép pincérkosarának köszönhetően tartotta a lépést a DVTK, hogy aztán a 3. perc végén először magához ragadta az előnyt is (7-5). A negyed felénél egy Kiss közelijére a volt diósgyőri kedvenc Czank válaszolt egy tökéletesen kivitelezett hármassal (11-10). A következő percekben aztán egyre több hibára kényszerítette a vendégeket a Földi-csapat, és ennek köszönhetően Kiss büntetői után már kényelmes előnybe került (18-11). Az első játékrész hajrájában kiszakadt a gólzsák, és ebből a fekete mezesek jöttek ki jobban. Pusztai csodálatos középtávoli dobását követően azonban a fővárosi együttes csinált egy 8-0-s szériát, amivel egy csapásra szorossá tette az eredményt. Tóth Franka is megrázta magát, az ő négy pontjára Laufer, illetve Szabó reagált egy-egy duplával, utóbbi ráadásul bosszantó módon a dudaszó megszólalása előtti pillanatokban (24-23). 

 

Tóth Franka kezdte meg a második negyed gólgyártását, Laufer reagált rá egy bátor betörést követően, majd Kányási 2+1-es akciója után újfent Laufer-duplának örülhetett a vendégek kispadja. Mérész ki is egyenlített a következő akció végén, azonban friss ember. Mokango is villant (31-29). A BEAC belelkesült, de a DVTK is felvette a kesztyűt és szisztematikusan nekilátott annak, hogy újra eltávolodjon ellenfelétől. Ennek érdekében Keyona Hayes brusztolt be egy közelit, majd osztott ki önzetlenül egy gólpasszt Vukovnak. Aho Nina kettese már időkérésre késztette Balogh Juditot, a BEAC vezetőedzőjét (40-32). Ez sem segített, mert Hayes és Kiss góljai után tíz pont fölé duzzadt a piros-fehérek előnye. Czank ébredt aztán a BEAC-ból, a szőke irányító három ponttal jelezte, hogy még nem adták fel a küzdelmet, Mokangoval viszont meggyűlt a bajuk a budaiaknak. A második negyed nagyszerű teljesítményére Pusztai Petra tette fel a koronát egy tőle megszokott szép palánkos kosárral (50-35).

 

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Pusztai duplája után Hayes ért el négy egységet, a BEAC-ban Czank tartotta a lelket (56-39). Pusztai növelte az előnyt egy 2+1-es akcióval, Czank a túloldalon egy távoli hárompontossal válaszolt, de Hayes sem lankadt, szorgosan termelte a pontokat (64-42). A 26. percben Mokango, a 27.-ben Hayes palánk alóliját, majd Czank közelijét jegyezhettük fel. A DVTK abszolút elérte az üzemi hőfokot, Pusztai Petra is élvezte a játékot, gólokat és gólpasszt szerzett (74-44). A folytatásban Galántai mutatta meg a budapestiektől, hogy tőlük sem áll távol a hárompontos dobás műfaja, ahogy Aho Ninától sem, aki triplája után egy assziszttal is megkínálta Kányási Veronikát. A negyed végéig itt is, ott is potyogtak a pontok, érdemben nem változott a helyzet (84-51).

 

A záró etap első perceiben folytatta az erődemonstrációját a hazai együttes, tagjai tetszés szerint érték el az újabb találatokat, hat diósgyőri pont után Dénes dobta be az egyuik büntetőjét, de Tóth F. erre is gyorsan válaszolt (92-52). A folytatás sem tartogatott meglepetést, némi izgalmat az okozott, hogy a hazai csapatból ki fogja megdobni a 100. pontot, ami végül Tóth Frankának sikerült egy nagyszerű triplával. Az utolsó percekben Vég-Dudás Annának és Bacsó Zsófiának is bizalmat szavazott Földi Attila. Az Aluinvent DVTK felszabadult játékkal magabiztosan tartotta itthon a győzelemért járó bajnoki pontokat (108-65).

 

 

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 12. forduló

Aluinvent DVTK - ELTE BEAC Újbuda 108-65 (24-23, 26-12, 34-16, 24-14)

Miskolc, Generali Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Frányó Péter, Győrfy Ruben, Makrai Márton.
DVTK: Medgyessy 2, Kányási 9, Pusztai 19/6, Kiss A. 12, Hayes 23/3. Csere: Aho 5/3, Mokango 15, Tóth F. 14/3, Vukov 4, Frindt 5/3, Vég-Dudás, Bacsó. Vezetőedző: Földi Attila.
BEAC: Czank 19/9, Koch, Juhász 2, Mérész 16, Smith 6/3. Csere: Dusanic 3, Szabó 4, Laufer 6, Zsámár, Galántai 5/3, Dénes 1, Orosz 3/3. Vezetőedző: Balogh Judit.

Edzői értékelés

Földi Attila: - Sikerült megcsinálni azokat a dolgokat, amiket előzetesen megbeszéltünk. Talán az első negyedben voltak kisebb gondjaink a védekezéssel, de azt is gyorsan orvosoltuk. Mindenkinek játéklehetőséget tudtam biztosítani, ez a győzelem jó ráhangolódást jelent a következő nagyon fontos összecsapásunkra a Csata ellen. 

Balogh Judit: - Azt gondolom, hogy két csapat játszott ma itt, különböző lehetőségekkel, célokkal és bizony ez meg is mutatkozott a pályán. Az öt hetes szünet nekünk nem jött jól. Kicsit úgy érzem, olyan állapotba kerültünk, mint nyáron a felkészülési időszakban. A vereség mértéke nem néz ki jól, de lehetőséget adtam a fiatal játékosaimnak, akik ebből profitálni fognak a jövőben.


Az Aluinvent DVTK legközelebb idegenben lép pályára. A Csata elleni találkozó február 17-én szerdán 17 órakor kezdődik Budapesten.