Összefoglaló 2021. április 14., szerda

Mezőkövesd II - DVTK tartalék 1-5 (0-2)

Magabiztos győzelemmel folytatta a szereplését az NB III-as labdarúgó bajnokságban a DVTK tartalék csapata. A piros-fehérek a megyei rangadón Cortés és Schildkraut duplájának köszönhetően már 4-0-ra vezettek Mezőkövesden, a hajrában ugyan a hazaiak szépítettek, de az utolsó szó ismét a DVTK tartaléké, pontosabban Omarashvilié volt.

Mezőkövesd II - DVTK tartalék 1-5 (0-2)


NB III. Keleti csoport, 29. Forduló

Mezőkövesd Zsóry FC II - DVTK tartalék    1-5 (0-2)

Mezőkövesd Zsóry FC II.: D. Ryabenko - Iszák D., Juhász Á., Laczkó K., Tóth D., Juhász V., Takács P., Horváth T., Varjas L., S.Serderov, Burai E. Vezetőedző: Horváth Tamás. 

DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Oláh B., Mrva P., Ivánka P., Nagy Á. - Zsemlye B., Csatári G., Kispál T. - Schildkraut K., J. Cortés, Csávás B. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 

Csere: Csávás B. helyett G. Omarashvili a 46., Juhász V. helyett Budai G. a 46., Kispál T. helyett Gönczi S., a 46., Varjas L. helyett Gíber A. az 59., Csatári G. helyett Zsiga M. a 62., Tarkács P. helyett Lénárt P. a 69., Mrva P. helyett Lehóczki B. a 70., J. Cortés helyett Bartha R. a 76. percben. 

Sárga lap: Csávás B. a 37., Iszák D. a 46., S.Serderov a 78. percben.

Gólszerző: J. Cortés (0-1) a 10., Schildkraut K. (0-2) a 40., J. Cortés (0-3) az 54., Schildkraut K. (0-4) a 69., Burai E. (1-4) a 80., G. Omarashvili (1-5) a 89. percben. 

Kulcspillanatok 

10. perc: Mrva baloldali beadását követően J. Cortés talált a házigazdák hálójába, 0-1. 
40. perc: Schildkraut vezette a labdát jobbról befelé, majd 18 méterről előtte, a kapu hosszú oldalába, 0-2. 
54. perc: Gönczi S. beadását követően J. Cortés egy higgadt csel után szerezte a DVTK tartalék harmadik gólját, 0-3.
69. perc: Schildkraut sem akart Cortés mögött lemaradni, Ő is duplázott, a büntetőterületen kívülről vette be a kövesdi kaput, 0-4. 
79. perc: Egy megpattanó lövés után szépített a Mezőkövesd Zsóry FC II, Burai szerezte a vendéglátók becsületgólját, 1-4.
89. perc: Zsiga Mátéval szabálytalankodtak a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest Omarashvili válgotta gólra, 1-5. 

Vezetőedzői értékelés

Takács Péter: - Gratulálok a DVTK tartaléknak, nagyszerű csapatuk van. Sajnos a második gólt követően teljesen szétestünk. Ellenfelünk a játék minden elemében felülmúlt bennünket.

Zsivoczky Gyula: - Magabiztos győzelmet arattunk a Mezőkövesd csapata ellen. Egész mérkőzésen domináltunk, a végeredményt reálisnak tartom. Szerényen és alázatosan folytatjuk a munkát. Ezt a győzelmet a csapat Jordán András kollégámnak a születésnapjára ajánlja.  Sok sikert kívánunk a Mezőkövesd együttesének!

Fotó: Mezőkövesd Zsóry FC