Összefoglaló 2021. május 8., szombat

NB III: DVTK tartalék - Hatvan 0-2 (0-1)

Egy szabadrúgás utáni pontos fejes, valamint egy tizenegyes kellett ahhoz, hogy az FC Hatvan elvigye a három pontot Diósgyőrből. A DVTK tartalék a kiesés ellen menekülő heveseikkel szemben végig nagy mezőnyfölényben futballozott, de a vendégek a vezetés birtokában tördelték a játékot, ami eredményre vezetett.

NB III: DVTK tartalék - Hatvan 0-2 (0-1)


NB III., Keleti csoport, 34. Forduló

DVTK tartalék - FC Hatvan        0-2 (0-1)

DVTK edzőközpont, 100 néző. Játékvezetők: Valu Tibor (Piskóczi Viktor, Novák Levente).

DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Farkas M., Ivánka P., Mrva P., Nagy Á. - Kispál T., Zsiga M., Zsemlye B. - Schildkraut K., G. Omarashvili, Csávás B. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 

FC Hatvan: J. Cellár - Juhász Gy., Bárkányi A., Mundi Z., Szabó R., Gál M., Sárosi S., Virág Á., Purzsa M., Katona R., Markos M. Vezetőedző: Gabala Krisztián.

Csere: G. Omarashvili helyett Csatári G. a 46., Katona R. helyett Fellner K. a 65., Zsiga M. helyett Jónyer K. a 73., Szabó R. helyett Karácsonyi D. a 76., Csávás B. helyett A. Kalandadze a 80., Purzsa M. helyett Sárközi Sz. a 92., Mundli Z. helyett Czibolya G. a 92. percben. 

Gólszerző: Katona R. (0-1) a 20., Virág Á. (0-2, 11-esből) a 70. percben. 


Kulcspillanatok

20. perc: Mundi ívelt középre egy baloldali szabadrúgást, amit a hazai védők között Katona fejelt a DVTK tartalék kapujába az öt és feles vonaláról, 0-1.

70. perc: A vendégek jobboldali sarokrúgása után Gál Márk kapott rúgást a büntetőterületen belül. A megítélt tizenegyest Virág Ákos a jobbra mozduló Bánhegyi helyére, a kapu közepébe helyezte, 0-2.

Vezetőedzői értékelés

Zsivoczky Gyula: - Ezen a délutánon kihagytuk a legnagyobb helyzeteket, ziccereket is. A Hatvan egy rögzített játékhelyzet után talált be, elkerülhető gólt kaptunk, majd egy véleményes tizenegyes után született meg a második. Ezt leszámítva csak a védekezésre koncentráltak, teljesen benyomtuk őket, de a fölényünk gólokban nem mutatkozott meg. Nagyon örülök, hogy sok akadémiástát tudtunk szerepelni, de a felnőtt futballhoz egy kis csibészség is kell, ami a játékosokban ezúttal nem volt meg. A Hatvan csapata egy kicsivel jobban akarta a győzelmet, ezért született ez a számunkra negatív eredmény.

Gabala Krisztián: - Nem úgy kezdtünk ezt a mérkőzést, ahogy elterveztük. Tompák voltunk, de egy rögzített játékhelyzetből szerzett gólunk komolyan befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. Ettől egy picit megnyugodtunk, ezután úgy hoztuk le a találkozót, ahogy egy ilyen helyzetben lévő csapatnak ezt meg kell tennie.