Összefoglaló 2016. július 30., szombat

FTC - DVTK 6-2 (1-0)

Egy távoli lövéssel került hátrányba az első félidőben a DVTK az FTC otthonában, majd a második játékrészben szebbnél szebb gólok estek, azonban a hazai csapat többet lőtt.

FTC - DVTK 6-2 (1-0)

-

OTP Bank Liga 3. forduló

Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 6-2 (1-0)

Budapest, Groupama Aréna 6736 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (Georgiou Theodoros, Buzás Balázs; Berke Balázs, Szilasi Szabolcs).
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez - Gera - Lovrencsics, Trinks, Nagy D., Djuricin - Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.
DVTK:  Antal - Okuka, Lipták, Tamás, Nemes - Dausvili - Németh M., Oláh B., Elek, Bacsa - Bognár I. Vezetőedző: Horváth Ferenc.


Csere: Oláh B. helyett Griffiths a 38., Németh M. helyett Vela a 65., Dausvili helyett Nono, Leandro helyett Pintér Á. és Trinks helyett Gyömbér mind a 79., Nagy D. helyett Šesták a 82. percben.
Sárga lap: Elek a 19., Okuka a 23., Gera a 24., Nagy D. a 29., Bacsa a 85., Šesták a 90. percben.
Gólszerző: Trinks (1-0) a 34., Leandro (2-0) az 51., Djuricin (3-0) a 64., Dilaver (4-0) a 67., Vela (4-1) a 78., Gera (5-1) a 81., Djuricin (6-1) a 86., Tamás (6-2) a 90.  percben.

Kulcspillanatok

34. perc: FTC - DVTK 1-0
Egy gyors támadás végén Trinks kapta a labdát a kaputól 17 méterre, és a bal alsó sarokba tekert

51. perc: FTC - DVTK 2-0
18 méterről, jobbról végezhetett el szabadrúgást a hazai csapat. Leandro a kapu bal oldalába csavart

64. perc: FTC - DVTK 3-0
Egy jobbról érkező beadást középen a védők elvétették, így Djuricin egyedül lőhetett kapura, és a rövid oldalon a hálóba talált

67. perc: FTC - DVTK 4-0
Egy szöglet után kipattanó labdát Dilaver mintegy 30 méterről kapásból a kapu bal oldalába vágta, ritkán látható nagy bomba volt

78. perc: FTC - DVTK 4-1
Vela megnézte balról, a 16-os sark közeléből a hosszú felsőt, majd oda tekert. Ez is nagy gól volt!

84. perc: FTC - DVTK 5-1
Egy szöglet után kipattanó labdát Gera lőtte 16 méterről kapura, Antal elvetődött, azonban a labda egy védőn irányt változtatott, és a hálóban kötött ki

86. perc: FTC - DVTK 6-1
Jobboldali beadás után Djuricin fejelt közelről a rövid oldalon a hálóba. Bognár T. annak ellenére megadta, hogy les volt

90. perc: FTC - DVTK 6-2
Bognár szabadrúgása eljutott a hosszú oldalon érkező Tamáshoz, aki egyből a hosszú felsőbe lőtt


Edzői nyilatkozatok

Thomas Doll: - Fontos volt a mai találkozó, hogy megmutassuk, jobban tudunk focizni, mint azt a Partizani Tirana ellen tettük. Elég sok idő állt rendelkezésre, hogy mindenki feldolgozza a történteket, sok megbeszélés volt a héten, optimista vagyok a jövőre nézve. Bátran kezdtünk ma, két csatárral álltunk fel, ami magában rejtette annak a veszélyét, hogy a középpályán kevesebben vagyunk. A DVTK felállásán látszott, hogy a kontrában bíztak, az első emberük is középpályás volt. Nagyon gyorsan játszottunk, jól járattuk a labdát, sok helyzetetet tudtunk kialakítani, ami nagyon tetszett nekem. Nagyszerű gólokat szereztünk, sokan játszottak jól. A BL-selejtezőben is szerettünk volna így játszani, de az idő kerekét már nem tudjuk visszaforgatni.

Horváth Ferenc: - Aki a tapsot elviseli, annak a füttyöt is el kell viselni, mindenkinek vállalni kell a felelősséget a mai találkozóért. Az FTC más sebességfokozaton játszott, mint az én csapatom. Erőben nem tudtuk fölvenni velük a versenyt, csak idő kérdése volt, hogy mikor találnak be, mindamellett nagyon szép gólokat lőttek. Vesztes meccs után is van miért megdicsérni a csapatot, két szép gólt rúgtunk, nem adtuk fel egy pillanatig sem. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, akik az elsőtől az utolsóig pillanatig biztattak minket, úgy látszik, ők jobban bírták erővel, mint mi.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!