Összefoglaló 2021. június 6., vasárnap

U14: MTK - DVTK 4-1 (2-0)

Idegenbeli találkozóval fejezte be bajnoki szereplését a DVTK U14-es csapata. A piros-fehérek korábbról elmaradt mérkőzést pótoltak be az MTK Hungária vendégeként, amelyet végül a hazai együttes nyert meg. Nagy Attila együttese végül a középmezőnyben zárt, 39 ponttal a kilencedik pozícióban fejezte be a 2020/2021-es küzdelmeket.

U14: MTK - DVTK 4-1 (2-0)


Országos U14-es bajnokság, 29. forduló

MTK Budapest U14 - Diósgyőri VTK U14 4-1 (2-0)

Budapest, Nemzeti Sportközpontok, 50 néző. Játékvezetők: Agócs Róbert (Hetesi Cintia, Pál Zsuzsanna). 

MTK Budapest U14: Horváth F. - Oláh O., Freyer K., Csányi K., Porkoláb K., Urbán M., Purzsa X., Weisz P., Pinti K., Kugyela Z., Molnár M. Vezetőedző: Moskovits Gábor.

Diósgyőri VTK U14: Soós B. - Jecs M., Kiss L., Ferenczi S., Jászberényi P., Holló M., Kiss B., Zanócz Á., Soltész B., Tucsa Sz., Rem D. Vezetőedző: Nagy Attila. 

Csere: Soós B. helyett Balázs Á. a 20., Holló M. helyett Hajdú D. a 41., Soltész B. helyett Szabó M. a 41., Tucsa Sz. helyett Kapitány G. a 41., Horváth F. helyett Farkas Á. a 41., Weisz P. helyett Csóri B. a 41., Molnár M. helyett Cseke K. a 41., Jászberényi P., helyett Béres D. az 54., Purzsa X. helyett Gaál P. a 61., Pinti K. helyett Zsarnowszky K. a 61., Urbán M. helyett Zoltai L. a 70. percben. 

Gólszerző: Purzsa X. (1-0) a 6., Purzsa X. (2-0) a 17., Kapitány G. (2-1) a 42., Kugyela Z. (3-1) a 47., Gaál P. (4-1) a 77. percben. 

Moskovits Gábor: - Szimpatikus, játékra törekvő csapat ellen, végig magabiztosan, néhol nagyon látványosan fociztunk. Ezúttal csapatként és egyénenként is tudtunk kiemelkedőt nyújtani. A legnagyobb öröm, hogy Gaál Preston személyében a kilencedik, a korosztályánál fiatalabb játékos mutatkozott be az idei U14-es bajnokságban. Ráadásul ő ezt fantasztikus játékkal, és szép góllal tette meg! Gratulálok Preston, csak így tovább!

Nagy Attila: - Utolsó bajnoki meccsünket nem sikerült győzelemmel zárni. 2-0 után, a második félidő elején visszajöttünk a meccsbe, de két jól eltalált lövést követően az ellenfelünk örülhetett a sikernek. Az év során voltak hullámvölgyek és kiváló periódusok. Érzékelhető volt a fejlődés egyéni szinten és a csapatjáték területén is. A nehéz időszakban összekovácsolódott a csapat, ennek eredményeként a következő szezonban is az első osztályban szerepelhet a korosztály. Gratulálok minden játékosnak az egész éves teljesítményhez.