Összefoglaló 2016. augusztus 14., vasárnap

NB III: DVTK tartalék - DVSC-DEAC 3-2 (3-1)

Győzelemmel mutatkozott be hazai pályán Sütő Szilárd újjáépített csapata az NB III.-as bajnokság Keleti-csoportjának második fordulójában. Boros Gábor duplájával és Gazdag Bálint találatával 3-2 arányban győzött a DVTK tartalék a Debrecen második számú csapata ellen.

NB III: DVTK tartalék - DVSC-DEAC 3-2 (3-1)


NB III. Keleti-csoport 2. forduló

DVTK tartalék - DVSC-DEAC 3-2 (3-1)

Miskolc, Diósgyőri Stadion 150 néző. Játékvezető: Szigetvári Márk (Szert Balázs, Szarvas László)
DVTK tartalék: Konyecsik - Lipták Á., Tucsa, Ivánka, Lőrincz - Szabó II B., Halmai R., Mahalek, Kádas - Boros, Gazdag. Vezetőedző: Sütő Szilárd
DVSC-DEAC: Balogh J. - Karikás, Koval, Bereczky, Gafouruglou - Virág Á., Vincze Á., Nagy K., Tóth M., Kerekes, Kertész. Vezetőedző: Gyarmati András


Csere: Ivánka helyett Szalóczy a 33., Tóth M. helyett Bíró a 46., Virág Á. helyett Sándor az 59., Szabó II B. helyett Timkó a 61., Halmai helyett Fazekas a 75., Nagy K. helyett Tóth A. a 78. percben.
Sárga lap: Bereczky a 33., Gafouroglou a 39., Kertész a 87., Karikás a 92., Konyecsik a 92. percben.
Gólszerző: Boros (1-0, 11-esből) a 9., Gazdag (2-0) a 14., Kertész (2-1) a 38., Boros (3-1) a 45., Kertész (3-2) a 72. percben.

Kulcspillanatok

9. perc: Kádas harcolt ki büntetőt, amelyet Boros Gábor magabiztosan értékesített, 1-0.
14. perc: Kádas szedett össze egy labdát a támadó zónában. Szabó II Balázs Gazdaggal játszott össze, utóbbi pedig 16 méterről a jobb alsóba rúgta a labdát, 2-0.
38. perc: Kertész indult be a védők mögé és a kifutó Konyecsik mellet a kapuba lőtt, 2-1.
45+ perc: Szalóczy ugratta ki remekül Borost, aki 19 méterről a kapust átemelve rúgott gyönyörű gólt, 3-1.
72. perc: Jobb oldalon vezetett támadást a Debrecen, végül Kertész talált a kapuba. 3-2.

Sütő Szilárd: - Először is gratulálok Ivánka Patriknak, aki Szlovénia ellen debütált a korosztályos nemzeti csapatban. Az első félidőben jó játékkal sikerült megnyugtató előnyt szereznünk. A második félidőben a vendég csapat akarata érvényesült, de ettől függetlenül sikerült itthon tartani a nagyon fontos három pontot. A múltheti vereségért nagyon sok kritikát kapott a csapat, amit méltósággal viseltünk. Most remélem hasonló mennyiségű pozitív visszajelzést fognak kapni ezután a győzelem után. Gratulálok a csapatomnak!

Gyarmati András: - Az első félidőben buta hibákat követtünk el, amiből komoly előnyt szerzett a hazai csapat. Voltak lehetőségeink, sajnos ezek kimaradtak. A második félidőben úgy gondolom nyomás alá tudtuk helyezni a Diósgyőrt, szépíteni tudtunk. Csak a balszerencsén múlott, hogy nem tudtuk az egyenlítő találatot berúgni.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!