Összefoglaló 2021. április 11., vasárnap

LU14: Mezőkövesd - DVTK 2-5 (1-1)

A második félidő hozta meg a fordítást és a győzelmet a DVTK U14-es leány csapatának hétvégi találkozóján. A házigazda kövesdiek szereztek vezetést, de a szünetben már ismét együtt voltak a felek. A fordulás után a diósgyőri lányok sokkal pontosabban és jobban futballoztak, így végül három gólos különbséggel nyerték meg a bajnokit.

LU14: Mezőkövesd - DVTK 2-5 (1-1)


Leány U14, 
Északkeleti csoport, 17. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC LU14 – Diósgyőri VTK LU14    2-5 (1-1)

Mezőkövesd, Tűzoltó Sporttelep, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Hudák Roland (Fige Bálint, Tóth Lukács Olivér).

Mezőkövesd Zsóry FC LU14: Galambos O. – Farkas N., Takács L., Gáspár P., Lengyel L., Hajdu G., Vígh K., Ludnik H., Pólik N. Vezetőedző: Suhajda Ferenc. 
Diósgyőri VTK LU14: Jancsó A. – Nagy E., Mezőssy M., Balogh M., Képes J., Képes K., Kóka B., Horváth K., Szilvási N. Vezetőedző: Turóczi Lóránt. 

Csere: Nagy E. helyett Szihalmi E. a 29., Mezőssy M. helyett Magyar A. a 36., Kóka B. helyett Sándor L. a 36., Horváth K. helyett Plopp G. a 36., Takács L. helyett Oszlánczi H. a 36., Gáspár G. helyett Halász V. a 36., Lengyel L. helyett Kerékgyártó A. a 36., Hajdú G. helyett Fekete É. a 36., Ludnik H. helyett Kovács G. a 36. percben. 

Gólszerző: Farkas N. (1-0) a 21., Szihalmi E. (1-1) a 30., Szilvási N. (1-2), a 38., Balogh M. (1-3) a 48., Szilvási N. (1-4) az 50., Sándor L. (1-5) az 52., Pólik N. (2-5) a 71. percben. 

Suhajda Ferenc: - Az esztendő elején kezdtem el dolgozni ezzel a korosztállyal, még alakulóan van a csapat. A DVTK-n viszont látszott, hogy egyben vannak. Amíg bírtuk erővel nem volt semmi probléma. A második félidőben viszont már kevésbé tudtuk felvenni a ritmust. A csapat nyolcvan százaléka egy nappal korábban is játszott egy bajnoki mérkőzést, ezt a terhelést pedig még nem bírják el a lányok. 

Túróczi Lóránt: - Nehezen lendülünk játékba, a csapaton belül még mindig kevés a kommunikáció. A helyezeteket ugyan kidolgoztuk, de a vezetést nem sikerült megszerezni. A Mezőkövesd viszont egy szép kapáslövéssel betalált, ezért hátrányba kerültünk. Szerencsére még a szünet előtt egyenlítettünk, ettől a lányok pedig megnyugodtak. A második félidőben sokkal pörgősebben folytattuk a találkozót, a széleken és a középpályán jó megoldásokat választottunk. Szép gólokat szereztünk, és megérdemelten nyertük a mérkőzést. Gratulálok a lányoknak, az ellenfélnek pedig további sok sikert kívánunk.