Összefoglaló 2021. március 31., szerda

MK: DVTK - Astra 1-3 (1-1)

A vendég Astra csapata jutott be a Női Magyar Kupa döntőjébe, miután győzni tudott szerdán délután Diósgyőrben.

MK: DVTK - Astra 1-3 (1-1)


Női Magyar Kupa 5. forduló

DVTK - Astra-ALEF HFC-Üllő 1-3 (1-1)

Miskolc, DVTK Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Sándor Csaba (Gavalla-Kulcsár Judit, Sztányi Tibor)
DVTK: Schildkraut - Bradić, Nagy M., Palama, Voila - Barker, Stackel, Sandu, Vachter - Vig, Byrne. Vezetőedző: Fórizs Sándor
Astra-ALEF HFC-Üllő: Farkas K. - Rozmis, Kós P., Szakonyi, Vicsek, Sipos L., Vidács, Vidovenyecz, Vininger, Csizi, Dikanová. Vezetőedző: Szász Ferenc

Csere: Vig helyett Williamson a 31., Stackel helyett Higgins a 68., Kós P. helyett Gelb. a 68., Dikanová helyett Erdész a 80., Szakonyi helyett Király B. a 90+2. percben.
Sárga lap: Rozmis a 42., Szász Ferenc a 90+2., Palama a 90+2. percben.
Gólszerző: Sipos L. (0-1) a 21., Nagy M. (1-1) a 35., Sipos (1-2) a 62., Szakonyi (1-3 - tizenegyesből) a 83. percben.


Vezetőedzői értékelés

Fórizs Sándor: - Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de a mai napon a két kapus közötti különbség döntött. A vendégek kétszer találták el a kapunkat, kaptunk belőle két gólt, az ellenfél hálóőre pedig parádézott, ezért nem jutottunk be a döntőbe. Gratulálok az Astrának! Sok sikert kívánok nekik a döntőben!

Szász Ferenc: - Ebben az impozáns stadionban egy Diósgyőr ellen továbbjutni nagyszerű érzés. Kupadöntőért ment a mérkőzés, ezért volt bennünk egy kis feszültség és volt egy kis szerencsénk is, de megérdemeltük, hogy mi játszhassuk a döntőt. Szerencsénk volt a sorsoláskor is, hogy nem a Ferencvárost vagy az MTK-t kaptuk, de a lányok kitettek magukért, így csak szívből gratulálni tudok a csapatomnak.