Összefoglaló 2016. október 15., szombat

DVTK - Videoton 2-0 (0-0)

Az OTP Bank Liga 12. fordulójában a DVTK - Videoton mérkőzés első félidejében nem esett gól. A második játékrészben több helyzetet alakított ki mindkét csapat, amiből Novothny Soma és Elek Ákos tudott egyet-egyet gólra váltani. A mérkőzésről mindent elmond, hogy már a lefújás előtt zúgott a lelátóról a "szép volt, fiúk!", majd énekelve hagyták el a stadiont a szurkolók.

DVTK - Videoton 2-0 (0-0)


OTP Bank Liga 12. forduló

Diósgyőri VTK - Videoton FC 2-0 (0-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 2472 néző. Játékvezető: Kassai Viktor (ifj. Tóth Vencel, Szalai Dániel; Karakó Ferenc, Urbán Eszter).
DVTK: Rados - Lázár, Lipták, Mahalek - Vela, Dausvili, Bognár I., Elek, Nemes - Nono, Novothny. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Videoton: Kovácsik - Nego, Vinícius, Fiola, Stopira - Varga J., Juhász R., Pátkai - Šćepović, Lazović, Géresi. Vezetőedző: Henning Berg.

Csere: Lázár helyett Oláh B. és Lazović helyett Feczesin a 46., Nono helyett Nikházi a 66., Géresi helyett Kovács I. a 80., Novothny helyett Bacsa a 85. percben
Sárga lap: Lazović a 37., Juhász R. a 73., Nego és Lipták a 77., Nikházi a 79., Varga J. a 83. percben.
Gólszerző: Novothny (1-0) a 73., Elek (2-0) a 85. percben.

Kulcspillanatok

73. perc:  Bognár adott be oldalszabadrúgásból, jobbról, középen Novothny Soma szépen emelkedett, és öt méterről  derékből kifordulva a léc alá csúsztatott, 1-0.

85. perc:  Újabb diósgyőri kontra, Elek Ákos szerzett labdát a diósgyőri 16-os előtrében, majd átvezette az ellenfél térfelére, ahol Bacsának passzolt, aki kitűnően adta vissza vissza a labdát a tovább robogó Eleknek. Végül a DVTK kapitánya kimozduló Kovácsik fölött a hálóba emelt, 2-0.

Edzői nyilatkozatok

Horváth Ferenc: - Jól futballoztunk ma, teljesen más felfogású csapat lépett pályára a korábbi találkozókhoz képest. A játékosok tudtak figyelni egymásra, és mint csapat nagyon jól funkcionáltunk, mindenki ki tudta segíteni a másikat. Mind a kezdőjátékosok, mind a cserék nagyon sokat tettek hozzá a sikerhez. Ha nem nyertük volna meg a mérkőzést, akkor is nagyon elégedett lennék, mert olyan Diósgyőrt láttam a pályán, amilyet nagyon régen szerettem volna. Az érdem a játékosoké, mert meg tudták fordítani a tendenciákat, és megértették, hogy csak csapatként tudunk eredményt elérni, bízom benne, hogy a folytatás is ilyen lesz. Van némi görcs a csapatban, amit ilyen apró győzelmekkel tudunk oldani. Annak is örülök, hogy egy nagyon jó csapat ellen tudtunk győzni. Nagyon büszke vagyok rá, hogy egy ilyen csapatnak vagyok az edzője. Szeretnék jó edzője lenni a Diósgyőrnek, és mindent meg fogok tenni ennek érdekében.
Henning Berg: - Szoros mérkőzést játszottunk, amiben a nem túl jó minőségű pálya is szerepet játszott. Az első félidőben több helyzetet is elpuskáztunk, amit ha értékesítünk, akkor egészen másként alakult volna a mérkőzés. A DVTK rögzített szituációból szerezte meg a vezetést, szép volt a beadás és a fejes is, hiába tudtuk, hogy a DVTK tele van magas emberekkel, és figyelni kell az ilyen szituációkra. Amikor hátrányba kerültünk, akkor nagy nyomás alá helyeztük ellenfelünket, ezzel területet adtunk ellenfelünknek, és egy kontratámadás végén Elek szép gólt szerzett. A DVTK-nak jó játékosai vannak, amennyiben a jövőben is így játszanak, biztos vagyok benne, hogy hamarosan feljebb lépnek a tabellán.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!