Összefoglaló 2016. november 5., szombat

Honvéd - DVTK 2-0 (0-0)

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában gól nélküli első félidőt követően büntetőből szerzett vezetést a hazai csapat. Az egyenlítés érdekében Horváth Ferenc szerkezetet váltott, és egyre több támadót küldött pályára, de csak a Honvéd tudott újabb találatot szerezni a fellazuló védelem mellett.

Honvéd - DVTK 2-0 (0-0)

OTP Bank Liga 15. forduló

Budapest Honvéd - Diósgyőri VTK 2-0 (0-0)

Budapest, Bozsik Stadion, 1575 néző. Játékvezető: Kassai Viktor (Berettyán Péter, Szert Balázs;Vad II István, Gaál Gyöngyi).
Honvéd: Gróf - Botka, Lovric, Kamber, Baráth - Hidi - Prosser, Gazdag, Nagy G., Koszta M. - Lanzafame. Vezetőedző: Marco Rossi.
DVTK: Antal - Jagodinskis, Lipták, Oláh B. - Eperjesi, Dausvili, Elek, Nemes - Nikházi, Nono - Novothny. Vezetőedző: Horváth Ferenc.


Csere: Nono helyett Vela az 59., Prosser helyett Eppel a 69., Oláh B. helyett Bacsa a 79., Nikházi helyett Makrai a 86., Lanzafame helyett Hajdú a 89., Nagy G. helyett Vasiljević a 90+2. percben.  
Sárga lap: Lovric az 57., Dausvili a 72., Lanzafame a 80., Novothny a 81., Baráth a 87. percben.
Gólszerző: Lanzafame (1-0, 11-esből) a 74., Koszta M. (2-0) a 85. percben.

Kulcspillanatok

74. perc: Lanzafame rosszul fejelt ziccerben, a kipattanó labda Kosztáé lett, akit Antal szabálytalanul szerelt, büntető. Lanzafame állt a labda mögé, és a kapu bal oldalába lőtt, 1-0

85. perc: Jobb oldali beadás után Koszta előre hajolva fejelt közelről a kapu jobb oldalába, 2-0

Edzői nyilatkozatok

Marco Rossi: - Nem mondom, hogy tartottunk a DVTK-tól, de tiszteltük a Diósgyőrt, mert egyáltalán nem érdemli meg ez a klub ezekkel a játékosokkal, hogy az utolsó helyen álljon. Nagyon nehéz mérkőzésre készültünk, ezért örülök nagyon a sikernek, hiszen végig irányítottuk a mérkőzést. Abból a szempontból szerencsések vagyunk, hogy az ellenfélnél kulcsemberek hiányoztak, de azt is meg kell említeni, hogy korábban nálunk Bobál vagy Eppel nem léphetett pályára, így erről nem érdemes hosszasan elmélkedni.
Horváth Ferenc: - Gratulálok a Honvédnak, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést! Mintegy hetven percig jól működött a védekezésünk, a Honvéd nem tudott közel kerülni a kapunkhoz, csak távoli lövésekkel veszélyeztettek. Viszont ennek a másik oldala is igaz, nem nagyon tudtunk kijönni a védekezésből, nem jelentettünk komoly veszélyt az ellenfél kapujára. Néhány periódusban jól futballoztunk, ekkor mertünk futballozni, de lényeges kérdés, hogy a mérkőzés nagy részében nem így volt. Hozzá kell tennem, hogy négy helyen kellett megváltoztatnom a kezdőcsapatot, ezért több fiatal is szerepet kapott, amit egyelőre hetven percig bírunk el. Úgyszintén a külföldiekre vonatkozó MLSZ-ajánlás miatt kezdett Rados helyett Antal, mert ha az egyik kapus nem magyar, akkor nagyon beszűkülnek a variációs lehetőségeim még a cserék kapcsán is.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!