Összefoglaló 2021. április 10., szombat

Győr - Aluinvent DVTK 95-77

A Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának harmadik helyéért az Aluinvent DVTK a UNI Győr MÉLY-ÚT gárdájával méri össze a tudását. A két győzelemig tartó párharc első felvonásán a Hayes nélkül felálló piros-fehérek nem tudtak jelentős ellenállást kifejteni, így a Győr magabiztosan 95-77-re nyerte az összecsapást. Az állás ezzel 1-0, folytatás szerdán Miskolcon.

Győr - Aluinvent DVTK 95-77


Egy-egy kimaradt akció után Dubei köszönt be a hárompontos vonalon túlról, Aho Nina válaszolt egy szép tempódobással. Medgyessy forintos labdáját Mokango váltotta pontokra, de Mompremier és Dubei kosaraival a hazaiak vezettek (10-6). Mivel a játék képe továbbra sem változott, a Győr növelni tudta az előnyét, ezért időt kért Földi Attila (15-8). Aho helyére Pusztai érkezett, Kányási pedig álompasszal hozta kihagyhatatlan helyzetbe Chanelt. Kongói centerünk nem sokkal ezután Dubei Debórával keveredett földharcba. Az esetet hosszasan videózták a játékvezetők, akik végül nem láttak faultot. A folytatásban sem találták a ritmust a diósgyőriek, a hazai csapat tíz pontra duzzasztotta a különbséget, és ez Pusztai és Lass kosárváltása után sem változott. A negyed végére aztán Weninger triplájával és Dombai közelijével még magabiztosabbá vált a házigazda vezetése (27-14).

A második negyed jól kezdődött, hiszen Aho megszerezte a DVTK első hárompontosát a találkozón. A lendület megmaradt, Tóth Franka és Kányási dupláival csalta a távolságot a vendégcsapat (27-21). A Győr első kosarára majdnem három percet kellett várni ebben a játékrészben, Weninger volt eredményes, Mokango újabb találata után ezúttal azonban Iványi Dalma állíttatta meg az órát. Három Kiesel-büntető rángatta ki a Győr szekerét a kátyúból (32-24). A negyed feléig egymás után hullottak a gyűrűbe a hármasok, Dubei két ilyen dobása közt Kányási is jól célzott távolról, mindez azt jelentette, hogy újra tíz pont föl nőtt a differencia (38-27). A centerek következtek, Mompremier és Kiss Angi villant, de a hazai csapat előrenyomulását nem tudta megakadályozni a DVTK, egyre nőtt a fehér mezesek előnye (47-33). Hiába osztott ki Aho egy csodálatos gólpasszt Tóthnak, Dubei az ötödik hármasát is bevágta, meglehetősen nehéz helyzetbe taszítva ezzel egykori csapatát (50-35).

Kiesel tökéletes tempójával indult a második félidő, Dombai nem sokkal később lemásolta a produkcióját, miközben az Aluinvent DVTK csak egy büntető pontot szerzett. Nemsokára húsz pont lett a két csapat között, hiszen Lass is betalált (56-36). A folytatásban kicsit összekapta magát a Diósgyőr, Mokango szerzett két akciógólt, de ez a felzárkózási kísérlet tiszavirág életűnek bizonyult. Dubei a hatodik hármas kísérletét sem hibázta el, Kiesel ziccere után pedig kialakult az addigi legnagyobb különbség (61-40). A diósgyőri timeout után változatlanul Mokango tartotta a lelket a csapatában, Dubei ekkor a változatosság miatt 2+1-es akcióból ért el három pontot, és Barnai is feliratkozott a pontszerzők közé (66-44). A hazai gárda 8-0-s rohanásának diósgyőri időkérés vetett véget. Négy Aho-büntetővel zárkózott a DVTK, Barnaival azonban továbbra sem bírtak a borsodiak, akik Tóth Franka középtávolijával a negyed végére elérték a félszáz dobott pontot (74-50).

A záró felvonás elején sem a védekezés dominált, ebből a dobópárbajból a DVTK jött ki jobban és másfél perc alatt húsz pontra csökkentette a hátrányát (76-56). Chanel Mokangot lehet kiemelni a vendég együttesből, aki csont nélküli hármasával húszpontos lett a találkozón, és vele ezután sem bírtak a győriek, csakhogy náluk pedig Kiesel volt tarthatatlan (86-67). A hazai csapat győzelme már rég nem volt kétséges, csak annak a mértéke, aminek viszont túl sok jelentősége nincs ezúttal. Mindenesetre az Aluinvent DVTK játékosai remekül kihasználták, hogy a győri csapat koncentrációja alaposan lecsökkent a találkozó végére (90-77). Révész és Varga kosaraival alakult ki végül a végeredmény (95-77).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, rájátszás a 3. helyért

UNI Győr MÉLY-ÚT - Aluinvent DVTK 95-77 (27-14, 23-21, 24-15, 21-27)

Győr Városi Egyetemi Csarnok, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Praksch Péter, Tözsér Dénes, Boros Tamás.
Győr: Kiesel 17, Dubei 23/18, Dombai 9/3, Török Á. 5, Mompremier 12. Csere: Weninger 7/3, Lass 7/3, Barnai 10, Kéita, Varga Zs. 3, Révész 2. Edző: Iványi Dalma.
DVTK: Medgyessy 1, Aho 9/3, Kányási 15/3, Kiss A. 9, Mokango 28/3. Csere:  Pusztai 2, Tóth F. 13, Frindt, Bacsó. Vezetőedző: Földi Attila.

A mérkőzés részletes staisztikája ide kattintva olvasható.

Edzői értékelések

Iványi Dalma: - Örülök a győzelemnek és a mutatott játéknak is. A lányok megcsinálták, amit megbeszéltünk. Azt is megértették, nem mindegy, hogy egy ilyen szezon érem kerül-e a nyakukba vagy sem. Bízom benne, hogy ezt a lendületet átvisszük szerdára, ugyanilyen koncentráltság mellett ismét győzni tudunk, és szépen zárjuk le az évet.

Földi Attila: - Nem foglalkozom azzal, hogy tartalékosak voltunk. Az sokkal jobban zavar, hogy csak szavakban küzdöttünk, amint kimentünk a pályára, ez elszállt. El kell erről beszélgetni a lányokkal, mert ha még akarunk valamit ettől a párharctól, akkor ahhoz más hozzáállásra van szükség.

A következő mérkőzés április 14. szerdán 18:30-kor kezdődik a Generali Arénában.