Összefoglaló 2021. április 9., péntek

DVTK - MTK 3:2

A női röplabda Extraliga alapszakaszának rájátszásában az MTK Budapest gárdáját fogadta a DVTK csapata. A 7. helyért zajló három győzelemig tartó párharc második felvonásán végig óriási csata dúlt a pályán. A második játékrésztől indult be igazából a diósgyőri gépezet, a lelkesen játszó hazaiak döntő szettre kényszerítették ellenfelüket. Az idegek csatáját végül a piros-fehérek bírták jobban, és megérdemelten győztek 3:2 arányban. Ezzel az állás 1-1, folytatás hétfőn Budapesten.

DVTK - MTK 3:2


Női Röplabda Extraliga, rájátszás 7-8. helyért, 2. mérkőzés

DVTK - MTK Budapest 3:2 (-14, 21, -20, 21, 9)

Miskolc, Generali Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Dr. Árpás Krisztina Enikő, Szarka János István.
DVTK: Egri 5, Szajkó 8, Kountoura 10, Horton 32, Kiss E. 6, Beddingfield 3. Csere: Dömsödi (liberó), Kundrák 12, Sitku, Mészáros, Tóth R. Szakmai igazgató: Toma Sándor.
MTK: Berkó 5, Szerencsés-Miklai 18, Papp O. 9, Vezsenyi 23, Godó 6, Kilyénfalvi 11. Csere: Szalai A. (liberó), Durst 1, Dani 1, Lesi, Borsos 1. Vezetőedző: Leiszt Máté. 

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva olvasható.

Edzői értékelések

Toma Sándor: - Nehezen kezdtük a találkozót, nem működött a nyitásfogadásunk. Nagyon akart a csapat, de görcsösek voltunk. Nem volt elég agresszív a nyitásunk, azt csinált velünk az ellenfelünk, amit akart, ezért a második szettben kicsit meg kellett mosni a lányok fejét. A második szettben rendeztük a sorainkat, a lányok elvállalták azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk, akkor megtört a jég. Hullámzó teljesítményt nyújtott mindkét csapat, de mi jó röplabdát játszottunk, és nagyszerűen küzdöttünk. Nagyon örülök annak, hogy a szezonban először sikerült megverni az MTK-t.

Leiszt Máté: - Egy megnyertnek hitt meccet veszítettünk el azért, mert a nagyobb előnyünk tudatában a negyedik szettben azt hittük, hogy már vége a mérkőzésnek.

A DVTK legközelebb idegenben lép pályára, hiszen a párharc harmadik mérkőzésére az MTK otthonában kerül sor. Budaörsön április 12-én 17 órakor indul útjára a labda.