Összefoglaló 2021. augusztus 9., hétfő

DVTK - Vasas 2-1 (1-0)

Második mérkőzését is megnyerte a DVTK, miután a forduló rangadóján legyőzte a Vasast. A Merkantil Bank 2. fordulójában a DVTK a szintén feljutásra pályázó Vasas ellen játszott, és rögtön a mérkőzés elején Könyves Norbert góljával megszerezte a vezetést. A folytatásban a Vasas átvette a kezdeményezést, de a diósgyőri ellentámadásokban is volt fantázia. A játékrész negatív eseménye Szeles Tamás és Bokros Tamás sérülése, mindketten cserét kértek. A szünet után Szatmári Csabát is sérülés miatt vesztette el a csapat, majd a vendégek egyenlítettek, de végül Molnár Gábor góljával és az egész csapat hősies játékával a DVTK győzött.

DVTK - Vasas 2-1 (1-0)

Merkantil Bank Liga 2. forduló

Diósgyőri VTK - Vasas FC 2-1 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 5226 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Horváth Róbert, Becséri Gergely).
DVTK: Póser - Polgár, Hegedűs J., Szatmári Cs., Bokros Sz. - Szeles, Oláh B., - Kispál, Molnár G., Suljić - Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Vasas: Jova - Iyinbor, Szilágyi Z., Otigba, Silye - Márkvárt, Berecz Zs., Szatmári L., Pátkai - Rétyi, Radó. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Szeles helyett Zsemlye a 40., Bokros helyett Bárdos és Kispál helyett Hornyák a 46., Szatmári Cs. helyett Eperjesi az 51., Pátkai helyett Pekár, Rétyi helyett Hinora és Szatmári L. helyett Bobál G. mind az 59., Suljić helyett Németh Má. a 80., Márkvárt helyett Feczesin a 85. percben.
Sárga lap: Silye a 30., Rétyi a 49., Zsemlye és Molnár G. az 57., Berecz Zs. a 69., Márkvárt a 75., Eperjesi a 83. percben.
Piros lap: Zsemlye a 90+3. percben.
Gólszerző: Könyves (1-0) a 6., Berecz Zs. a 72., Molnár (2-1, 11-esből) a 76. percben.


Kulcspillanatok

6. perc: Diósgyőri szöglet balról, Molnár beadásába középen belekanalazott Oláh, így került Könyves Norbert elé, aki először sarokkal próbálkozott az ötösön belül, majd megfordulva közeről a hálóba bökte az elsőre lecsorgó labdát, 1-0

72. perc: Pekár távoli lövését blokkolta Eperjesi, szöglet. Pekár bal oldali beadását Berecz Zsombor egyből a kapu bal oldalába lőtte a fejek fölött, 1-1

76. perc: Suljić lapos passza után Molnár lábát találták el a 16-oson belül, 11-es a DVTK javára, Molnár Gábor félmagasan a jobb oldali kapufa mellé lőtt, Jova jó irányba vetődött, de eséyle sem volt, 2-1

Edzői értékelések

Kondás Elemér: - Az legfontosabb, hogy hazai környezetben győzelemmel mutatkoztunk be. Igazi rangadót játszottunk, nagyon szép számú közönség előtt. Csodálatos ennyi ember előtt pályára lépni, és a hangulat is csodálatos volt.
Tudtuk, és így történt: egy jó Vasassal találkoztunk, rengeteget járatták a labdát. Egy szöglet után megszereztük a vezetést, de sajnos a régi hibás berögződés miatt ezután elkezdtük védeni az eredményt. Pedig amikor kettőt-hármat passzoltunk, akkor tudtunk kontrát vezetni, és helyzetet tudtunk kialakítani, úgyhogy ezt még rendbe kell tenni.
Hiába járatta a Vasas a labdát, az egyenlítő gól nem ebből született. Egy pontrúgás után elvédekeztük magunkat, Berecz üresen maradt, és gólt szerezett. Szerencsére elég hamar sikerült újra megszerezni a vezetést, és utána arra törekedtünk, hogy meg is tartsuk azt a találkozó végéig.
Az volt a célunk, hogy ne engedjük a Vasast játszani, az elején szépen letámadtuk őket, labdát is szereztünk. Ha befarolunk a kapu elé, akkor előbb-utóbb óhatatlanul bepattant volna valakiről a labda a kapunkba. Próbáltuk kihozni a labdát, sokszor jól fejlődtünk fel, de még mindig hibaként jegyzem azt, amikor előrevágtuk ahelyett, hogy szépen megjátszottuk volna. Meg kell tartani a labdát, az ellenfél addig sem tudja veszélyeztetni a kapunkat. Még bátrabban kell játszani! Ezért nem álltunk át a hajrában sem három belső védőre, amikor két gladiátort küldött be a Vasas Feczesin és Bobál személyében, mert ha Oláh Bálintot visszavonjuk, akkor nagyon hiányzott volna a középpályáról, és még jobban ránk jött volna az ellenfél.
Nehezítette a dolgunkat, hogy több játékost kényszerűségből kellett lecserélni (Szeles Tamás bokája kifordult, és emiatt meghúzódott a combhajlító izma; Bokros Szilárd összefejelt ellenfelével, és még a szünetben is olyanokat mondott, amiből tudni lehetett, nem folytathatja a játékot; Szatmári Csaba pedig kapott egy rúgást).
A Csákvár elleni győztes csapaton azért változtattunk, mert a Vasas ellen más típusú labdarúgók kellenek, például Asmir Suljić gyorsaságára számítottunk. Jurek Gábor is szóba került, de neki még túl nagy lett volna az ugrás, hiszen rövid idő alatt jutott el U17-ből, az U19-en keresztül az első csapatig. Még nem bírja 90 percig. Kispál Tamás és Zsemlye Balázs is jól teljesített a felkészülési mérkőzéseken, ezért mertem beállítani őket. És ne feledkezzünk meg a 17 éves kapusról, Bánhegyi Bogdánról, aki magabiztosan véd a DVTK tartalékban.
Összességében a mérkőzés fordulópontjaiból jól jöttünk ki, ez az a találkozó volt, amiről a rajt előtt beszéltem: néha szenvedve fogunk nyerni. Nagyon sokat dolgoztak a játékosok, beletették szívüket-lelküket, de ilyen közönség előtt ez a minimum.
Az újabb győzelem nagy löketet adhat, főleg azért, mert sok új játékos érkezett, a csapat alakulófélben van, egyelőre akadozik az összjáték. A játékon még van mit csiszolni bőven, de ez jönni fog, főleg, ha győztes mérkőzéseken tudjuk a hibákat javítani.

Kuttor Attila: -  Egy nagyon jó színvonalú, NB I.-es mérkőzést láttunk. Sajnálom, hogy egy büntető döntötte el a rangadót.
Furcsa ilyet mondanom, de dicsérni nem szeretném, kritizálni pedig nem tudom a csapatom.
Az elején nyomást tett ránk a DVTK, annak eredményeként szerezték meg a vezetést, ám utána fokozatosan átvettük a játék irányítását, és nagyon sok lehetőséget dolgoztunk ki. A második félidőre pedig hatványozottan igaz ez.
A bajnoki címről kár még beszélni, 38 mérkőzésből áll az idény.