Összefoglaló 2021. október 26., kedd

Horváth Zoltán: kiharcolt büntető, gól, gólpassz

Aki egy győztes mérkőzésen kiharcol, majd értékesít egy büntetőt, és gólpasszt is ad, az joggal nevezhető a meccs emberének. Márpedig Horváth Zoltán mindkét gólból, így a győzelemből is alaposan kivette a részét Tiszakécskén.

Horváth Zoltán: kiharcolt büntető, gól, gólpassz


- Ilyen kezdésről álmodtál Tiszakécskén?
- Valóban jól kezdtük a mérkőzést. Már az elején a saját 16-osa előtt letámadtuk az ellenfelet, ezzel visszapasszra kényszerítettük a hátvédet. Egyből láttam, hogy lassú a labda, és rövid lesz a kapusnak, ezért rásprinteltem, mert éreztem, hogy el tudom érni. Érkezett a kapus is, tudtam, hogy ütközni fogunk, és biztos voltam abban is, hogy ebben az esetben büntető következik. Megtoltam a labdát, Holczer eltalálta a bokámat, és felharsant a sípszó.

- Egyértelmű volt, hogy te állsz a labda mögé?
- Eddig egyetlen büntetőt kaptunk, azt Gabi (Molnár Gábor - a szerk.) lőtte a Vasas kapujába. Ilyenen nem fogunk összeveszni, most is megkérdeztem, akarja-e lőni, de átengedte a lehetőséget, én pedig értékesítettem.

- A második gólból pedig nem csak a gólpasszal vetted ki a részed, hanem a hazai szöglet után tőled indult az ellentámadás (a teljes támadás itt nézhető vissza).
- A védekező szögleteknél nekem a rövid oldalon kell helyezkedni, és a beadás kifejelése a feladatom. Így is történt, majd láttam, hogy Lali és Gabi (Bertus Lajos és Molnár Gábor - a szerk.) szépen megjátszotta labdát, és ketten vezetik azt rá az ellenfél rendezetlen védelmére, én pedig úgy éreztem, ha felgyorsítok, akkor létszámfölényes helyzetet tudunk kialakítani. Jó labdát kaptam a bal szélen Gabitól, aki utána elindult a kapu elé az üres területre. Beemeltem neki, ő pedig értékesítette a ziccert.

- Hogyan láttad a vasárnapi meccset?
- Nehéz mérkőzést játszottunk, de az a legfontosabb, hogy nyertünk. A vezető gól megnyugtatott minket, és biztos voltam benne, hogy még az első félidőben megduplázzuk az előnyünket. Nem így történt, és a szünet után kapkodóbbá vált a játékunk, a Tiszakécske pedig egyre feljebb merészkedett. Jókor szereztük a második gólt, így a lefújás előtti percekben csak szépíteni tudott az ellenfél, nem egyenlíteni.

- Lelki vagy fizikai erő kellett elsősorban, hogy a hajrában egy egész pályás sprintet bevállalj?
- A 79. percben, azaz a vége felé szereztük meg a második gólunkat, akkor már én sem éreztem magam teljesen frissnek, mégis úgy éreztem, hogy el kell indulni. A futball ezúttal is visszafizette a befektetett munkát.

- A gól után ápolásra szorultál, és egyből le is cseréltek. Rendben vagy már?
- Befáradt a combom, és a nagyobb bajt elkerülendő kértem cserét. A mérkőzés után egyből kezelésbe vettek a masszőrök, és a pihenőnapon is foglalkoztam a lábammal. Egyre jobban érzem magam, ez nem lehet akadálya a csütörtöki játékomnak.

- Akkor térjünk át a kupameccsre, Kazincbarcikán játszik a DVTK. Hogyan látod az esélyeket?
- Egy, az NB II.-ben a feljutásra törő csapat találkozik egy NB III.-ból szintén feljutni szándékozóval, így az osztálykülönbség előzetesen a mi esélyünket jelzi. Nem nézzük le az ellenfelet, de magabiztosan kell játszani, és akkor a sérülések, betegségek ellenére sem lehet gond. Ha csak 11-en tudunk elutazni Kazincbarcikára, akkor is nekünk kell nyerni.

- Hétfőn pedig a Haladás elleni bajnoki következik. Rangadó lesz, vagy egy olyan mérkőzés, ahol újabb három pontot lehet szerezni?
- Nekünk mindegy, hogy ki az ellenfél mert mindenki ellen pontokat kell szerezni, különösen hazai pályán. Ugyanakkor a Haladás elleni győzelem olyan szempontból meghatározó lehet, hogy azzal fel tudnánk zárkózni közvetlenül mögéjük. A Dorog után a Tiszakécskét is legyőztük, ha tovább tudjuk nyújtani ezt a sorozatot, akkor már a téli szünet előtt oda tudunk érni az egyik feljutó helyre.

- A Haladás rendre kevés gólos mérkőzést játszik, akár egy jó Horváth Zoltán megmozdulás is eldöntheti a találkozót. Egy ilyen mérkőzés után egyértelmű, hogy ismét kezdeni fogsz?
- Régóta ismerem a Mestert, tudom, hogy előszeretettel rotálja a csapatot. Nekem az a feladatom, hogy megfeleljek az elvárásoknak függetlenül attól, hogy a gyepen hallgatom a DVTK-indulót, vagy csereként állok be. A Haladás stabil csapat, kevés gólt kapnak. Viszont mi játszunk itthon, és emlékezhetünk, hogy a saját közönségünk előtt az élcsapatok közül a Vasast és a Nyíregyházát is legyőztük. A Haladás lehet a következő csapat, amelyik vesztesen hagyja el a DVTK Stadiont.