Összefoglaló 2021. augusztus 1., vasárnap

NB III: DEAC - DVTK tartalék 2-0 (2-0)

Nem sikerült pontot szereznie a DVTK tartaléknak a Debreceni EAC vendégeként. A Keleti csoport nyitó fordulójában egy szerencsétlen öngól miatt a hazaiak hamar vezetést szereztek, majd az első fél óra végén a vendéglátók ismét betaláltak. A tavaly még NB II-ben szerepelt egyetemi csapat a látottak alapján rászolgált a győzelemre a fiatal, formálódó DVTK tartalékkal szemben.

NB III: DEAC - DVTK tartalék 2-0 (2-0)


NB  III., Keleti csoport, 1. forduló

Debreceni EAC – DVTK tartalék    2-0 (2-0)

Debrecen, Egyetemi Sporttelep, 200 néző. Játékvezetők: Lovas László, Vrbovszki Pál, Ancsin Zoltán. 

Debreceni EAC: Tóth D. – Papp F., O. Tochukwu, ifj. Sándor T., Bereczki D., Spitzmüller I., Bényei B., Al-Sheraji, Virág Á., Orosz M., Székely D. Vezetőedző: Sándor Tamás. 

DVTK tartalék: Bánhegyi B. – Oláh Balázs, Csáki D., Mrva P., Nagy Á. – Bencsik D., Csatári G., Zsiga M., Jónyer K. – Karika B., Molnár R. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula.

Csere: Bencsík D. helyett Rostás A. a 39., Spitzmüller  I. helyett A. Bidzilya az 55., O. Tochukwu helyett I. Sidibe a 65., Al-Sheraji helyett Trencsényi B. a 65., Virág Á. helyett Szabó K. a 65., Jónyer K. helyett Bernáth B. a 65., Molnár R. helyett Girdán L. a 65., Sándor T. helyett Sárosi N. a 71., Csatári G. helyett Holló P. a 79. percben. 

Gólszerző: Oláh Balázs (öngól, 1-0), Sándor T. (2-0) a 29. percben. 

Kulcspillanatok

2. perc: Egy hazai elfutás, majd szélről középre érkező labdát Oláh Balázs szerette volna szögletre menteni, de szerencsétlenül ért a labdához, amely így a saját kapujában kötött ki, 1-0. 

29. perc: Növelni tudta előnyét a DEAC. Egy szélről beívelt szabadrúgás hullott a diósgyőri kapuba, Sándor Tamás labdájába senki nem ért bele, 2-0. 

Sándor Tamás: - Kicsit mérges voltam az első félidő után, hiszen el lehetett volna dönteni a mérkőzést. A második félidőben is voltak ziccerjeink, de úgy néz ki hogy tavaly az NB II-ben nem szoktunk hozzá hogy 2-0-ra vezetünk. A fordulás után sok egyéni hibát vétettünk, de összességében megérdemelt volt a sikerünk. Kicsit sajnálom, hogy a szépszámú közönséget nem tudtuk még jobban kiszolgálni. 

Zsivoczky Gyula: - Két kimondottan elkerülhető gólt kaptunk, az első félidő sajnos nem rólunk szólt. Próbáltam cseréni, szervezettebbé tenni a középpályát, ezt a második félidőre sikerült elérni. Az igazi gólhelyzeteket így is a DEAC alakította ki. Sajnos nekünk nem volt igazi lehetőségünk, ezért a hazaiak megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, gratulálunk nekik. A támadójátékunk nagyon „nyögvenyelős”, azon vagyunk, hogy ezt kijavítsuk. 

Fotó: www.deac.hu