Összefoglaló 2021. szeptember 12., vasárnap

NB III: KBSC - DVTK tartalék 5-2 (4-0)

A feljutásra pályázó Kolorcity Kazincbarcika az első félidőben négygólos előnyt szerzett a DVTK tartalékkal szemben a Keleti csoport 7. fordulójának záró mérkőzésén. A bajnoki pontok sorsa ekkor eldőlt, de a piros-fehér fiataloknak volt tartása, amit fordulás után szerzett két találat is bizonyít.

NB III: KBSC - DVTK tartalék 5-2 (4-0)


NB III., Keleti csoport, 7. forduló

Kolorcity Kazincbarcika SC - DVTK tartalék 5-2 (4-0)

Kazincbarcika, 400 néző. Játékvezető: Sándor Csaba, Benkő Róbert, Gavalla-Kulcsár Judit. 
Kolorcity Kazincbarcika SC: Megyeri G. - Szemere B., Nagy J., Dvorschák G., Székely K., Süttő A., Ádám F., Laczkó M., Ur L., Márton A., Schildkraut K. Vezetőedző: Varga Attila. 
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Csatári G., Ivánka P., Mrva P., Nagy Á. - Kispál T., Tóth B., Korbély K., Illyés B. - Girdán L., Molnár R. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 

Csere: Szemere B. helyett Kovács D. az 5., Molnár R. helyett Juhász Á. a 46., Illés B. helyett Jónyer K. a 46., Ádám F. helyett Kálmán Sz. a 46., Korbély K. helyett Holló P. a 60., Süttő A. helyett Kristófi S. a 62., Laczkó M. helyett S. Vladul a 62., Márton A. helyett Heil V. a 62., Tóth B. helyett Bartha R. a 77., Girdán L. helyett Bernáth B. a 84. percben. 
Sárga lap: Süttő A. a 29., Mrva P. a 43., Juhász Á. a 70., Ur L. a 71., Kispál T. a 71., Heil V. a 77. percben. 
Gólszerző: Laczkó M. (1-0) a 11., Kovács D. (2-0) a 23., Laczkó M. (3-0) a 39., Laczkó M. (4-0) a 44., Kovács D. (5-0) az 56., Bartha R. (5-1) a 87., Jónyer K. (5-2) a 90+2. percben. 

Kulcspillanatok

11. perc: Egy röviden kifejelt labdát egyből visszalőttek a hazaiak a diósgyőri tizenhatos előterébe, ahol Laczkó Milán levette, egyet igazított, majd pontosan csavart a bal felső sarokba, 1-0. 
23. perc: Schildkraut szaporzáta meg a jobb oldalon egy védelmi hiba után,  majd pontosan centerzetett, a kapu elé érkező Kovács Dávid pedig két lépésről a hálóba passzolt, 2-0. 
39. perc: Egy kényszerítő után Székely kapta vissza a labdát, aki az alapvonal közeléből a kapu elé ívelt, ahol az érkező Laczkó Milán kapásból, két lépésről a kapuba gurított, 3-0.
44. perc: Bánhegyi ütötte ki a jobbról érkező hazai szabadrúgást, a tizenhatoson belül tömegjelenet alakult ki, Laczkó kihámozta a labdát, amit a felső léc alá bombázott, 4-0.
57. perc: Egy újabb vendég védelmi hiba után Kovács Dávid elé került a labda, aki felnézett, és pontosan ívelt a hosszú felső sarokba, 5-0. 
87. perc: Nagy Ákos baloldali beívelését Bartha Ricardo fejelte a barcika kapu bal sarkába, 5-1. 
90+2. perc: Jónyer szerzett labdát a bizonytalakodó hazai védők között, a felezővonaltól végig vezette, majd a tizenhatos előtt átemelte Megyerit, ezzel alakult ki a mérkőzés végeredménye, 5-2

Vezetőedzői értékelés

Varga Attila: - Szenzációs első félidőt produkáltunk, majd úgy gondoltam, hogy olyan játékosoknak is lehetőséget adok, akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán. Ebből a szempontból nagyot hibáztam, ezért vállalom is a felelősséget. Teljesen megborult a játékunk, nem volt középpályánk, fegyelmezetlen volt a csapat, ennek eredménye a DVTK tartalék két találata, ami a hajrában született. Jó lett volna ebből a szempontból nullára lehozni ezt a találkozót, ami ezúttal sajnos nem jött össze, mert a meccs végén már könnyelműek voltunk. Ezen változtatni kell, mert egy találkozó 90-95 percig tart. Ha ezt megértik a fiúk, akkor az ilyen meccseken nem fog az ellenfél betalálni. Szakmailag azonban nem lehetek elégedetlen, mert az első játékrészben nagyszerű futballt mutattunk be. 

Zsivoczky Gyula: - Az első félidőben több egyéni hibát követtünk el, amit az ellenfél kihasznált, gyakorlatilag kivégeztek minket. Ekkor a találkozó eldőlt, ezért azt kértük a szünetben a játékosoktól, hogy maradjon tartásunk, amit nagyon fontos a további 13 őszi összecsapás előtt. Ennek a fiúk megfeleltek, hiszen a második negyvenöt percet megnyertük. Vitán felül áll, hogy a jobb csapat nyert. A folytatásban azonban kevés lesz, hogy tartásunk van, pontokra, győzelmekre lesz szükségünk, mert a rajtnál nagyon beragadtunk. Minőségi játékosokra szükségünk van, csak úgy fogunk tudni kiegyenesedni, ha egységes az akarat.