Összefoglaló 2021. szeptember 22., szerda

NB III: DVTK tartalék - Békéscsaba II 2-3 (1-1)

Kétszer is hátrányba került a DVTK tartalék a Békéscsaba II-vel szemben az NB III Keleti csoportjának 8. fordulójában. A piros-fehérek azonban előbb Jurek fejesével, majd Csatári magabiztosan értékesített büntetőjével egyenlíteni tudtak. A vendégek azonban harmadszor is előnyt szereztek, amire már nem volt válasz a piros-fehérek részéről. Pedig a hajrában még egy tizenegyes is kimaradt a vendégkapu előtt.

NB III: DVTK tartalék - Békéscsaba II 2-3 (1-1)


NB III., Keleti csoport, 8. forduló

DVTK tartalék - Békéscsaba 1912 Előre II 2-3 (1-1)

DVTK edzőközpont, 200 néző Játékvezetők: Valu Tibor, Dobos Dávid, Pálinkás Donát Ferenc. 
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Juhász Á., Mrva P., Ivánka P., Nagy Á. - Kispál T., Tóth B., Csatári G., Jurek G. - Korbély K., A. Suljic. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula.
Békéscsaba 1912 Előre II: Apró Á. - Czvalinga Á., Illyés T., Váradi Á., Oláh Á., Bónus M., Zvara L., Szabó Zs., Hodniczki M., Zelik Cs., Szabó Cs. Vezetőedző: Brlázs István. 
Csere: Zelik Cs. helyett Kasik Á. a 46., Szabó Zs. helyett Sipaki P. a 68., Korbély K. helyett Bartha R. a 77., Juhász Á. helyett Girdán L. a 80., Váradi Á. helyett Styecz B. a 80., Bónus M. helyett Varga T. a 80., Illyés T. helyett Tóth P. a 90. percben. 
Sárga lap: Zelik Cs. a 32., Hodonicki M. a 75., Nagy Á. a 75., Tóth P. a 90. percben. 
Piros lap: Sipaki P. a 93., Csáki D. a 95., Apró Á. a 95. percben. 
Gólszerző: Váradi Á. (0-1) a 33., Jurek G. (1-1) a 39., Szabó Zs. (1-1) az 58., Csatári G. (2-2), a 62., Váradi Á. (2-3) a 73. percben. 

Kulcspillanatok

33. perc: Egy balról belőtt labdára Váradi Ádám csapott le, aki beforgatta a védőjét, majd a tizenegyes pont környékéről laposan úgy talált a kapuba, hogy a labda Bánhegyi hasa alatt csúszott a gólvonal mögé, 0-1.
39. perc: Pontos beadás érkezett balról a békéscsabai kapu előterébe, ahol Jurek Gábor megelőzte a védőjét és a jobb felső sarokba bólintott, 1-1.
58. perc: Jobboldali szabadrúgás szállt be a tizenhatoson belülre, ahol az érkező Szabó Zsombor pontosan fejlelt a kapu jobb oldalába, 1-2.
62. perc: Ivánka Patrikkal szemben szabálytalankodtak a vendég védők a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Csatári Gergő a jobb alsó sarokba helyezte, 2-2.
73. perc: Egy pontos mélységi indítás után vette át a labdát, majd a tizenhatoshoz érkezve nagy erővel lőtt a keresztléc alá, 2-3. 

Vezetőedzői értékelés

Zsivoczky Gyula: - Gratulálok a Békéscsabának a győzelemhez!

Brlázs István: - A játékunk nem volt annyira meggyőző, mint az előző hetekben. Ettől függetlenül egy jó iramú mérkőzést játszottunk, ami mindkét csapat fejlődését jól szolgálta. Gratulálok a srácoknak, mert remekül álltak hozzá a mérkőzéshez, összességében megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.