Összefoglaló 2021. szeptember 27., hétfő

NB III: Tiszafüred - DVTK tartalék 4-4 (2-1)

Gólgazdag és fordulatos mérkőzést játszott a DVTK tartalék Tiszafüreden. A piros-fehér fiatalok vezettek, majd hátrányból fordítottak, ezután kétszer is jobban álltak, végül mégis döntetlennel zárult az összecsapás. A piros-fehérek részéről Korbély kétszer, Jónyer valamint Szeles talált az ellenfél kapujába.

NB III: Tiszafüred - DVTK tartalék 4-4 (2-1)


NB III., Keleti csoport, 9. forduló

Tiszafüredi VSE - DVTK tartalék    4-4 (2-1)

Tiszafüred, 300 néző. Játékvezetők: Práth Dávid, Szarvas László, Gergely Márton. 
Tiszafüredi VSE: Tajti B. - Barzsó A., Kalóz Á., Tomola P., Nagy O., Kertész T., Mácsai L., Barna V., Vincze P., Mészáros N., Barna B. Vezetőedző: Dorcsák Zoltán. 
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Oláh B., Ivánka P., Mrva P., Nagy Á. - Kispál T., Csatári G., Szeles T., Tóth B. - Girdán L., Molnár R. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula.
Csere: Vincze P. helyett Háda Z. a 46., Szeles T. helyett Jónyer K. a 46., Molnár R. helyett Korbély K. a 46., Barzsó A. helyett Deli M. a 61., Háda Z. helyett Harsányi Z. a 65., Girdán L. helyett Holló P. a 87. percben. 
Sárga lap: Barna B. az 58., Mácsai L. a 70., Ivánka P. a 74., Kispál T. a 89., Kertész T. a 90.  percben. 
Gólszerző: Szeles T. (0-1) a 10., Barna B. (1-1) a 34., Kertész T. (2-1) a 39., Jónyer K. (2-1), az 59., Korbély K. (2-3) a 60., Barna V. (3-3) a 73., Korbély K. (3-4) a 78., Barna B. (4-4) a 79. percben. 

Kulcspillanatok

10. perc: Jobb oldalról végzethetett el szabadrúgást a DVTK tartalék. Nagy Ákos ívelt a kapu elé, ahol az érkező Szeles Tamás a hazai hálóba továbbított, 0-1. 
34. perc: Nagy Olivér pontos beadását Barna Béla nagyjából hat méterről fejelte a kapuba, 1-1
39. perc: A balról érkező tiszafüredi beadás után Kertész megvárta míg egyet pattan a labda, majd tizenhat méterről ballal talált a DVTK tartalék kapujába, 2-1. 
59. perc: Barna Béla szabálytalankodott a büntetőterületen belül, amiért sárga lapot, a DVTK tartalék pedig büntetőt kaptott. A tizenegyest Jónyer Kristóf értékesítette, 2-2. 
60. perc: Korbély indult egy hosszan előrevágott labdára, majd tíz méterről a hosszú sarokba továbbított, 2-3. 
73. perc: A büntetőterület vonalához íveltek a hazaiak, ahonnan Barna Viktor Bánhegyi mellett elrúgva a labdát a hosszú alsó sarokba talált, 3-3. 
78. perc: Formás kontrát vezetett a DVTK tartalék, melynek végén Korbély Kristóf a kivetődő Tajti mellett a hazai kapuba talált, 3-4. 
79. perc: Barna Béla távolról kapáslövésre szánta rá magát, amit a vendég kapuban kötött ki, 4-4. 

Vezetőedzői értékelés

Dorcsák Zoltán: - Hektikus mérkőzés volt. Szégyellem magam egy-két játékos teljesítménye miatt. Én készítem fel őket hétről-hétre, valamint az én felelősségem, hogy ki álljon be a csapatba, de amit ezúttal produkáltak néhányan, az nem NBIII-as szint. A végén örülni kellett az egy pontnak, holott az első félidő nem így nézett ki, saját egyéni hibákból kaptuk a gólokat.

Zsivóczky Gyula: - Ebben a helyzetben nehéz mit mondani, ettől függetlenül a mérkőzés összképével elégedett vagyok. Rúgtunk négy gólt idegenben, de kaptunk is négyet, méghozzá ismételten egyéni, buta hibákat követően. Ez az egy pont az eredmény szempontjából nem sokat számít, viszont lelkileg annál többet. Megéreztük azt, hogy a következő mérkőzéseken nem vagyunk esélytelenek, és meg tudjuk szerezni azt a mennyiségű pontszámot, amire szükségünk van. Többen jó teljesítményt nyújtottak. Egyet tudunk csinálni, dolgozunk tovább, készülünk a Debrecen elleni mérkőzésre, ahol a mostanihoz hasonló játékot várok, de azt a találkozót már meg akarjuk nyerni.