Összefoglaló 2021. október 13., szerda

NB III: DVTK tartalék - Újpest FC II 5-2 (2-2)

A vendégek gyors vezető góljára rövid időn belül kétszer is válaszolt a DVTK tartalék az Újpest II elleni mérkőzésen. A lila-fehérek viszont a szünetig egyenlíteni tudtak. A fordulás után azonban már csak hazai találatok születtek, így a DVTK tartalék nagyon fontos győzelmet aratott a 11. forduló záró mérkőzésén.

NB III: DVTK tartalék - Újpest FC II 5-2 (2-2)


NB III., Keleti csoport, 11. forduló

DVTK tartalék - Újpest FC II 5-2 (2-2)

DVTK edzőközpont, 150 néző. Játékvezetők: Takács Ákos, Kovács Zoltán, Vilmányi Simon. 
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Oláh B., Ivánka P., Mrva P., Nagy Á. - Kispál T., Tóth B., Csatári G. - Jurek G., A. Suljic, Makrai G. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Újpest FC II: Tomori Z. - Kovács D., Eckl P., Máté Zs., Benyó I., Szűcs Á., Kenyeres M., Y. Croizet, Fehér Cs., Kálnoki-Kis Zs., Stieber A. Vezetőedző: Mundi Viktor.
Csere: Eckl P. helyett T. Gabris az 55., Makrai G. helyett Molnár R. a 72., A. Suljic helyett Benkő P. a 72., Jurek G. helyett Jónyer K. a 72., Stieber A. helyett O. Radosevic a 74., Kovács D. helyett Bíró M. a 81., Benyó I. helyett Lima a 81., Kispál T. helyett Illés B. a 86., Csatári G. helyett Rostás A. a 91. percben. 
Sárga lap: Kispál T. a 31., A. Suljic a 32., Croizet Y. a 41., Ivánka P. az 52., Tóth B. a 67. percben. 
Gólszerző: Kálnoki-Kis Zs. (0-1) a 2., A. Suljic (1-1) az 5., Jurek G. (2-1) a 9. Y. Croizet (2-2), A. Suljic (3-2) a 47., Csatári G. (4-2) az 54., Benkő P. (5-2) a 87. percben. 

Kulcspillanatok

1.perc: Gyors vendég akció során Kálnoki-Kis kapott pontos labdát, bevezette a tizehatoson belülre, majd Bánhegyi alatt laposan a kapu közepébe gurított, 0-1. 
5. perc: Jurek indításával Csatári lépett ki az újpesti védők között, majd önzetlenül a felfutó Suljic elé gurított, aki az üres kapuba passzot, 1-1.
9. perc: A vendégek tizenhatosánál szerzett labdát Jurek Gábor, felnézett, majd higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt, 2-1.
42. perc: Jobbról érkezett a kapu elé az újpesti beadás, amit Croizet a védőket megelőzve a kapu bal oldalába fejelt, 2-2. 
47. perc: Makrai indult meg a baloldalon, két védőt becsapott, majd a kapu elé guríott, Suljic pedig közelről a hálóba gurított, 3-2.
54. perc: Makrai ívelt be balról egy szögletet, amit a hosszú saroknál Csatári fejelt a vendégek hálójába, 4-2. 
88. perc: Jónyer indította Benkőt a büntetőterületen belülre, aki a rövid alsó sarokba belsőzött, 5-2. 

Vezetőedzői értékelés

Zsivoczky Gyula: - Boldog vagyok, mert rendkívül fontos győzelmet arattunk. Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, mi is, és a vendégek is megerősített kerettel kezdték a találkozót. Hamar hátrányba kerültünk, ám gyorsan fordítottunk, ami a csapat erejét mutatja. A szünet előtt ismét egy védekezési hibából talált be az ellenfél, de nem estünk össze, a fordulás után is nyomás alá helyeztük az Újpestet. Rengeteg gólszerzési lehetőségünk volt, akár  nagyobb is lehetett volna a különbség, de nem vagyok telhetetlen. Minőségi játékkal, minőségi játékosokkal gyűjtöttük be a három pontot, de összességében mindenkinek gratulálok a hozzálláshoz és mutatott teljesítményhez. Sok sikert kívánok az Újpestnek a bajnokság további részére. 

Mundi Viktor: - Az első félidőben ki-ki meccset játszottunk, mindkét oldalon voltak lehetőségek. Akkor nem volt benne a játékban a súlyos vereség esélye. A fordulás után azonban figyelmetlenségből gólt kaptunk, teljesen szétestünk, így ilyen arányban is megérdemelten nyert a Diósgyőr. Gratulálok a hazaiaknak.