Összefoglaló 2021. december 5., vasárnap

NB III: DVTK tartalék - DEAC 3-5 (3-1)

Nagyszerűen kezdte a dobogós elleni szezonzárót a DVTK tartalék csapata, hiszen az edzőközpont az első félidő után kétgólos előnyt szereztek a piros-fehérek. A fordulást követően azonban a DEAC kihasználta a hazai megingásokat és a maga javára fordította a találkozót.

NB III: DVTK tartalék - DEAC 3-5 (3-1)


NB III., Keleti csoport, 20. forduló

DVTK tartalék - Debreceni EAC    3-5 (3-1)

DVTK edzőközpont, 200 néző. Játékvezetők: Valu Tibor, Szilágyi Zsolt, Szarvas László.
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Oláh B., Mrva P., Ivánka P., Nagy Á. - Csatári G., A. Suljic, Tóth B. - Jurek G., Benkő P., Karika B. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Debreceni EAC: Tóth D. - Sárosi N., O. Tochukwu, Sándor T., Bereczki D., Spitzmüller I., Soltész J., Jankelic I., Szabó K., Virág Á., Székely D. Vezetőedző: Sándor Tamás.
Csere: Szabó K. helyett R. Al-Sheraji a 36., Karika B. helyett Jónyer K. a 38., Tóth B. helyett Bencsík D. a 60., Benkő P. helyett Girdán L. a 90., O. Tochukwu helyett Trencsényi B. a 90+1., Bereczki D. helyett R. Gaczella a 90+3. percben. 
Sárga lap: Székely D. a 30., Tóth D. a 33., Mrva P. a 84. percben. 
Piros lap: Nagy Á. a 87. percben. 
Gólszerző: A. Suljic (1-0) a 4., Székely D. (1-1) a 15., Jurek G. (2-1) a 27., Karika B. (3-1) a 34., Virág Á. (3-2) az 55., Székely D. (3-3) a 60., O. Tochukwu (3-4) a 75., Bereczki D. (3-5) a 90+2. percben. 

Kulcspillanatok

4. perc: Egy szemfüles labdaszerzés után A. Suljic higgadtan passzolta el a labdát a DEAC kapusa, Tóth Dániel mellett, 1-0
15. perc: Pontos kiugratást kapott Székely Dávid, aki élt a lehetőséggel, Bánhegyi mellett laposan talált a hálóba, 1-1.
23. perc: Suljicot buktatták a tizenhatoson belül, de a Csatári által elvégzett büntetőt Tóth hárítani tudta.
27. perc: Csatári szöktette Jurek Gábort, aki a kapus mellett, higgadtan ballal a kapuba passzolt, 2-1.
34. perc: Karika végzett el egy szabadrúgást, amit élesen küldött középre, amely egy vendég védőn megpattanva kötött ki a kapuban, 3-1. 
55. perc: Egy beívelés során nagy kavarodás alakult ki a DVTK tartalék kapuja előtt, ahol Virágról a kapuba pattant a labda, 3-2. 
60. perc: Székelyt ismét jó ütemben ugratták ki az egyetemisták, aki felnézett, majd Bánhegyi fölött a hálóba emelt, 3-3. 
75. perc: Tochukwu került a diósgyőri védők mögé, a kínálkozó lehetőséggel élt, a mérkőzés folyamán először juttatta vezetéshez a vendégeket, 3-4. 
87. perc: Nagy Ákos egy mezőnyszabálytalanság után megkapta második sárga lapját, ezután pedig a pirosat is. 
90+2. perc: Bereczki Dániel állította be a végeredményt, aki egy lecsorgó labdát, közvetlen közelről továbbított a DVTK tartalék kapujába, 3-5. 

Vezetőedzői értékelés

Zsivoczky Gyula: - Az első félidőben kimondottan tetszetősen és jól futballoztunk. A támadójátékunk hatékony volt, a kihagyott tizenegyes ellenére kétgólos előnnyel mehettünk be a szünetre. Az öltözőben felhívtam a játékosok figyelmét a maximális koncentrációra, de ez a pályán sajnos egyáltalán nem valósult meg. Ismételten elkerülhető gólokat kaptunk, amivel az ellenfél megfordította a találkozót. A téli felkészülés során rengeteg munka vár a csapatra, elsősorban a védekezésünket kell megfelelő szintre hozni. Gratulálok a DEAC együttesének. 

Sándor Tamás: - Eléggé hektikus mérkőzésen vagyunk túl. Alkalmazkodnunk kellett a pályához, ebből a szempontból pedig mi voltunk a rutinosabb csapat még akkor is, ha nálunk is több fiatal szerephez jutott. Az első félidőben a DVTK akarata érvényesült, nagyon jól mögénk kerültek, mi pedig eddig nem megszokott módon a védelemben sok egyéni hibát vétettünk. A fordulás után meg tudtuk mutatni az igazi arcunkat is, ettől függetlenül nem szeretem az ilyen mérkőzéseket, ahol ennyire kiszámíthatatlan minden. A pozitív, hogy a jól megérdemelt pihenőjükre győzelemmel vonulhatnak a srácok, bízom benne, hogy frissen és jó mentális állapotban térnek majd vissza a téli alapozásra.