Összefoglaló 2021. szeptember 18., szombat

U16: ZTE - DVTK 0-2 (0-0)

Homenszki Ronaldó két talatával hozta el a három bajnoki pontot Zalaegerszegről a Diósgyőri VTK U16-os csapata. A piros-fehérek az első  néhány perc után fokozatosan átvették a játék irányítását, és a fordulás után döntésre vitték az összecsapást. Kádár László együttese ezzel továbbra is veretlen teljesítménnyel áll az Alap csoportban.

U16: ZTE - DVTK 0-2 (0-0)


Országos U16-os bajnokság
Alap csoport, 4. forduló

Zalaegerszegi TE FC U16 - Diósgyőri VTK U16    0-2 

Zalaegerszeg, 50 néző. Játékvezetők: Károli Máté, Balikó Zoltán, Tóth Kamilla.

Zalaegerszegi TE FC U16: Barbarics M. - Hóbor F., Kasza K., Kiss D., Ebedli D., Mulasics D., Kálmán I., Szemes M., Szabó M., Vígh B., Soós D. Vezetőedző: Kovács Tamás. 
Diósgyőri VTK U16: Dojcsák B. - Deményi Z., Homenszki R., Vass L., Bathó T., Sáreczki Sz., Macsó M., Szijártó B., Lichy K., Silimon L., Bodnár T. Vezetőedző: Kádár László.
Csere: Lichy K. helyett Briz Cs. a 46., Soós D. helyett Szindekovics R. a 60., Bathó T. helyett Tóth Zs. a 61., Dojcsák B. helyett Németh B. a 61., Szemes M. helyett Darmai D. a 74., Homenszki R. helyett Pikó M. a 75., Kálmán I. helyett Szakony M. a 83. percben. 
Sárga lap: Silimon L. a 20., Vass L. a 32., Soós D. az 56., Szijártó B. az 57., Tóth Zs. a 78., Ebedli D. a 78., Darmai D. a 83., Pikó M. a 84., Mulasics D. a 85. percben. 
Piros lap: Németh B. a 91., Vígh B. a 91. percben. 
Gólszerző: Homenszki R. (0-1) a az 53., Homenszki R. (0-2) a 63. percben. 

Kovács Tamás: - Büszke vagyok a csapatomra, mert amit kértem tőlük akár védekezésben akár támadásban, azt igyekeztek megvalósítani. Játszani azonban mindig annyit tud egy csapat, amennyit az ellenfél enged. Ezúttal pedig egy jó Diósgyőrrel találkoztunk. Gratulálok a vendégeknek a győzelemhez, megérdemelten szerezték meg a három pontot, de az én játékosaim is nagyszerűen teljesítettek. Természetesen vannak hiányosságok, hibák, de egy összességében egy nagyszerű összecsapáson vagyunk túl. Az ilyen mérkőzések segítik a játékosok fejlődését ebben a korosztályban. 

Kádár László: - Álmoskásan kezdtük a zalaegerszegi mérkőzést, majd sikerült felvennünk a kellő tempót. Többször eljutottunk az ellenfél kapujáig, de a befejezésekbe ekkor még hiba csúszott. Ezt követően folyamatosan a hazai fölé nőttünk. Homenszki Ronaldó két szép góljával, valamint igazi csapatmunkával sikerült a hazaiak fölé nőni. A fordulás után mind középpályán, mind a támadó zónában uraltuk a játékot, és egy nagyon egységes, szervezett védekezést mutattunk be. Gratulálok az egész csapatnak, csak így tovább.