Összefoglaló 2021. november 28., vasárnap

U13: DVTK - DEAC

Hazai környezetben folytatta bajnoki szereplését a Diósgyőri VTK U13-as csapata. A piros-fehérek az edzőközpontban a Debreceni EAC korosztályos együttesét látták vendégül az Északkeleti csoport 12. fordulójában.

U13: DVTK - DEAC


Országos U13-as bajnokság, 
Északkeleti csoport, 12. forduló

Diósgyőri VTK U13 - Debreceni EAC U13    

DVTK edzőközpont, 50 néző. Játékvezető: Hudák Roland.
Diósgyőri VTK U13: Varga H. - Riczu Gy., Tóth B., Krompaszki Gy., Mádi-Nagy Zs., Meggyesfalvi B., Kristóf Z., Lupkovics G., Sallai K., Zaccaria Zs., Birk B., Hajdú R., Győrfi L. Vezetőedző: Szakál Csaba. 
Debreceni EAC U13:  Kocsár V. - Varga Á., Tömöri D., Szilágyi Zs., Szabó J., Hidegkuti V., Berki B., Becze M., Pósán B., Lóczi L. Vezetőedző: Szabó János Tamás.
Gólszerző: Sallai K. (2), Krompaszki Gy., Lupkovics G., Birk B., Győrfi L.

Szakál Csaba: - A betegség idén annyira nem volt jellemző ránk, de sajnos most minket is elért. Ráadásul vannak olyan játékosok, akik karanténba kerültek, vagy kisebb sérüléssel bajlódnak, így nyolc srácot kellett nélkülöznünk ezen a mérkőzésen. Nagyon fontos megemlíteni, hogy mindenki értékes tagja a keretnek, így az játszik, aki épp rendelkezésünkre áll. Ezúttal kevesen voltunk, de akik pályára léptek kitűnő teljesítményt nyújtottak. Olyan felszabadult játékot muttattak be, amit mindig is szeretnénk látni egy utánpótlás korosztálytól. Óriási labdabirtoklási fölényben, remek támadásokat vezetve szegezték a debrecenieket a saját kapujuk elé. Mindkét félidőben számtalan helyzetet tudtunk kialakítani, de a helyzetkihasználásunkon továbbra is javítannunk kell.

Szabó János: - Nem jó előjelekkel vártuk a mérkőzést, betegségek, sérülések miatt még tegnap sem tudtuk, milyen kerettel fogunk kiállni, végül tíz játékossal el tudtunk utazni Miskolcra. A bajnokság legerősebb csapata ellen léptünk pályára, talán egy ellenfelünk sem kerekedett játékban úgy fölénk, mint a DVTK. Masszívan, zártan próbáltunk védekezni, ennek ellenére voltak lehetőségeik, melyek közül egyet ki is használtak az első félidőben. Sikerült meglepnünk ellenfelünket, egy ellentámadás végén ledolgoztuk a hátrányunkat. Az várható volt, cserék nélkül nem fogjuk végig bírni erővel, érezhetően fáradtak a srácok, le-le maradtunk, helyezkedési hibákat vétettünk. Ezt ki is használta a Diósgyőr, többször megbontották védelmünket, helyzeteiket értékesítve eldöntötték a mérkőzést. A vereség ellenére büszke vagyok a fiúkra, foghíjas kerettel is partiban tudtunk lenni egy akadémiai szintű csapattal egy félidőn keresztül. Lelkesedéssel, nagy akarattal próbáltuk kiegyenlíteni az erőviszonyokat, annak pedig külön örülök, hogy akadémiai csapat kapuját is be tudtuk venni.