Összefoglaló 2021. augusztus 22., vasárnap

NB III: DVTK tartalék - Eger 2-1 (1-1)

Megszerezte első győzelmét az NB III-as labdarúgó bajnokságban a DVTK tartalék csapata. A piros-fehérek vasárnap délelőtt, hazai körülmények között az Eger SE együttesét győzték le 2-1-re. A találkozón az egriek szereztek vezetést, de a diósgyőri fiatalok nagy akarattal futballoztak, ennek eredményeképp pedig fordítani tudtak.

NB III: DVTK tartalék - Eger 2-1 (1-1)


NB III., Keleti csoport, 4. forduló

DVTK tartalék – Eger SE    2-1 (1-1)

DVTK edzőközpont, 100 néző. Játékvezetők: Nagy Attila László, Dobos Dávid, Szabó József. 

DVTK tartalék: Domonkos – Oláh Balázs, Ivánka P., Mrva P., Nagy Á. – Csatári G., Jónyer K., Holló P., Girdán L. – Korbély K., Molnár R. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 

Eger SE: Ivicevic M. – Farkas K., Vajda Á., Antal Zs., Pölöskei P., Hegedűs D., Nagy-Kolozsvári D., Pál Sz., Debreceni D., Juhász G., Zimányi Á. Vezetőedző: Labancz Róbert. 

Csere: Girdán L. helyett Kocsis D. az 59., Hegedűs D. helyett Tóth Á. az 59., Vajda Á. helyett Hadnagy B. a 74., Holló P. helyett Balázs P. a 82., Korbély K. helyett Dunai Zs. a 82., Molnár R. helyett Bernáth B. a 82., Jónyer K. helyett Magyar L. a 92. percben. 

Sárga lap: Juhász G. az 50., Nagy-Kolozsvári D. az 50., Pál Sz. az 52., Oláh Balázs az 52. percben. 

Piros lap: Csatári G. a 95. percben

Gólszerző: Hegedűs D. (0-1) a 34., Girdán L. (1-1) a 39., Molnár R. (2-1) a 47. percben.

Kulcspillanatok

33. perc: Egy lepattanó labdára az egriek játékosa, Antal Zsolt csapott le, és egyből a kapu bal alsó sarkába továbbított, 0-1. 
38. perc: Egy formás, modern diósgyőri akció végén Girdán Levente az egri tizenhatoson kívülről helyezett a kapu jobb felső sarkába, 1-1. 
47. perc: Egy beívelést követően Molnár Roland talált az Eger SE kapujába, a DVTK tartalék ezzel a góllal szerezte meg az első győzelmét a jelenlegi NB III-as bajnokságban, 2-1. 

Vezetőedzői értékelés

Zsivoczky Gyula: - Megnyertük ezt a mérkőzést, mert nagyon mega akartuk nyerni. Rendkívül fontos volt számunkra ez a győzelem. Végig jó értelemben agresszívan és határozottan futballoztunk, nyomás alá helyeztük az ellenfelünket. Két szép gólt rúgtunk és fel tudtunk állni vesztes helyzetből. A riválisunk ezen a délelőttön egy nagyon rutinos, jó játékot képviselő csapat volt, gratulálok nekik is. Ebbe a mérkőzésbe minden volt: kapufa, sárgalap, sárgalap az edzőknek, kiállítás. Ettől függetlenül azt gondolom, átléptük kicsit az árnyékunkat ami ahhoz kellett, hogy három vesztes mérkőzés elinduljunk felfelé a táblázaton. Ez a stábunkat a csapatot még jobb, és még több munkára fogja ösztönözni. Külön öröm és gratuláció a debütáló akadémista fiataloknak. Balázs Patriknak és Dunai Zsoltnak, valamint Domonkos Dávidnak, Holló Péternek, Magyar Lászlónak az első felnőtt mérkőzésükhöz szeretnék gratulálni. 

Labancz Róbert: - A hazai csapat ezen mérkőzésen a régi idők borsodi fociját játszotta, de ezt jó szájízzel mondom. Nagyon agresszívak voltak, mindenhova odaértek és ez az harcmodor feltüzelte őket, ezért megérdemelten nyertek. Kecsegtető helyzeteink voltak, de nem étünk vele, a hazai csapat ezúttal teljes mértékben rászolgált a három bajnoki pontra.