Összefoglaló 2021. szeptember 17., péntek

DVTK Jegesmedvék - UNI Győr ETO HC 5-2

A DVTK Jegesmedvék kétgólos hátrányból fordítva nyerte meg az UNI Győr ETO HC elleni ligarajtot. Az első harmadban a vendégek 14 másodperc alatt két gólt is szereztek, de a második harmadban Galanisz, Lövei és Walker góljaival sikerült a fordítás. A záró játékrészben Hadobás és ismét Lövei volt eredményes, így Tokaji Viktor együttese magabiztos győzelemmel kezdte a 2021/2022-es szezont.

DVTK Jegesmedvék - UNI Győr ETO HC 5-2


Erste Liga

Alapszakasz - 1. forduló

2021. szeptember 17. 18:00

DVTK Jegesmedvék - UNI Győr ETO HC 5-2 (0-2, 3-0, 2-0)

Miskolci Jégcsarnok, 590 néző, játékvezetők: Kincses Gergely, Németh Márton, Mokrai Ádám, Szabó Dániel

DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.) - Doetzel, Hadobás, Walker, Galanisz, Mihalik - Hyvarinen, Wehrs, Vojtkó, Miskolczi, Ritó - Szirányi, Kiss R., Mattyasovszky, Lövei, Galajda - Farkas O., Pecsét, Farkas M., Károly, vezetőedző: Tokaji Viktor

UNI Győr ETO HC: Tóth (Sági) - Bugár, Kmec, Bödök, Czakó, Szlama, Bukor, Tornyai, Dézsi, Schmál, Turbucz, Léránt, Vas, Madácsi, Páterka, Szalma, Kováts, Odnoga, Csiki, Majoross, Mesterházy, vezetőedző: Ladányi Balázs

0-1 18:20 Schmál (Turbucz, Kmec)
0-2 18:34 Madácsi (Páterka, Szalma)
1-2 24:00 Galanisz (Ritó, Doetzel)
2-2 27:15 Lövei (Szirányi)
3-2 28:39 Walker
4-2 47:27 Hadobás (Miskolczi, Ritó)
5-2 52:36 Lövei (Mattyasovszky, Szirányi)

Értékelés

Tokaji Viktor: Nem úgy sikerült az első harmad ahogy szerettük volna, mármint ami az eredményt illeti, bár azt hiszem a játék képében azért hellyel-közzel domináltunk, amit szerettünk is volna. Ezután két furcsa góllal és ráadásul elég gyors góllal hidegzuhanyt kaptunk. Ebből tanulva rendet tettünk a fejekben a harmadszünetben és rá kellet jönnünk, hogyha ragaszkodunk a tervhez akkor ez működik. Szépen lassan lépésről lépésre próbáltuk meg ledolgozni a hátrányt, ami aztán sikerült is és végül irányítani tudtuk a mérkőzést.

Ladányi Balázs: Furcsa képet ad az első harmad, főleg az eredmény miatt, mivel igen jól kezdtünk. Lehet, hogy az elején domináltunk, de megkaptuk az első emberhátrányos helyzetet, amiből ugyan nem szereztek gólt a miskolciak, de minket nagyon visszavetett, őket meg nagyon felhozta, önbizalmat adott nekik, onnantól kezdve fordult a meccs képe, ennek ellenére tudtunk két gólt találni és itt a találni van a hangsúly, de igazából amiatt nincs probléma, hogyha talál az ember gólt. Utána egyszerűen nem tudtunk megújulni és kaptuk folyamatosan a kiállításokat, kiállításokból a gólokat, és igazából nem maradt más csak gratulálni a miskolcnak. Taktikailag nagyon szépen játszottak mi meg pont, hogy nem.

A játéknap további eredményei

Sport Club Csíkszereda - Titánok 6-1
Gyergyói Hoki Klub - Dunaújvárosi Acélbikák 10-4
Brasov Wolves - UTE 1-2 h.u.
MAC HKB Újbuda - DEAC 3-2 h.u.