Összefoglaló 2021. december 11., szombat

PINKK - DVTK 43-83

A Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport 11. fordulójában idegenben lépett pályára a DVTK együttese. A PINKK Pécsi 424 ellen végig esélyeshez méltón játszott a DVTK, és felszabadult játékkal megérdemelten nyert is a sereghajtó otthonában 83-43-ra.

PINKK - DVTK 43-83


Két remek Jovanović-hármassal adta meg a mérkőzés alaphangját a DVTK, majd Hayes is jelentkezett egy laza középtávolival. A hazai csapat elsősorban Davis találataival igyekezett tartani a lépést, sőt, Zsilinszky duplája után egy pontra zárkózott a házigazda (8-9). A 7. percben aztán Tóth Franka és Kányási Veronika góljait követően kikérte első idejét a PINKK. A vezetőedzője szavait Davis fogadta meg leginkább, aki előbb egy büntetőt értékesített, aztán egy hármast is beemelt a gyűrűbe. A diósgyőrieknél Tóth F. villant egy támadólepattanó megszerzése után, majd Aho is szép tempóval vétette észre magát. Az első negyed végeredményét Green alakította ki (14-19).

Nem is kezdődhetett volna jobban a második felvonás, mint egy Vorpahl-triplával. Ehhez Green tett hozzá két egységet, míg a PINKK Mujović büntetőivel ébredezett (17-24). Keyona Hayes két duplájával tíz pont fölé duzzasztotta a különbséget a DVTK, majd a pécsi csapat pillanatai következtek. Vincze hárompontosát gyorsan követte Tenyér ziccere, így máris szorosabb lett az állás (22-28). Időt is kért Völgyi Péter, hogy rendezze a sorokat, Hayes 2+1-es akcióval igyekezett érvényt szerezni mestere szavainak. Jáhni közelijére szintén amerikai légiósunk reagált (25-33). Mivel Vorpahl két jó büntetője után ismét Hayes szerzett gólt, kénytelen volt időt kérni a hazai csapat. Ez sem hozott fordulatot a játékban, a piros mezesek folyamatosan növelték előnyüket. A szünetig hátralévő bő két percből Jovanović harmadik triplája érdemel említést, valamint a remek ütemű asszisztja, melyet Green váltott pontokra a palánk alól (26-45).


A fordulás után két gyors Hayes-találattal jelezte a DVTK ellenfelének, hogy a folytatásban sem ismer kegyelmet, majd amikor Green is betalált, jött is a törvényszerű PINKK-timeout (26-52). Mindez semmit sem változtatott a mérkőzés menetén, labdaszerzéseiket követően előbb Kányási, majd Vorpahl fejezte be ziccerrel az akciókat, így lett közte harminc (26-56). Elképesztő különbség volt ezekben a percekben a két gárda között, Green kettese után Kányási szórt egy hármast, egyre nyílt az olló. Vorpahl újabb gólja a DVTK 18-0-s vezetését jelentette a negyedben. Egy újabb időkérés következett részükről, amely után érezhetően keményítettek a védekezésükön, de támadásban továbbra is szenvedtek. A 26. perc végén aztán Kovács törte meg csapata hosszú gólcsöndjét, majd kisvártatva Mujović is hozzátett négy egységet (32-65). Egy picit megtorpant a Diósgyőr, Aho kettese vetett véget ennek a periódusnak, majd Hayes is megvillant még (34-69).

A negyedik negyed elején leginkább Aho Nina aktivizálta magát. A válogatott játékos előbb egy akciógólt szerzett, majd egy remek gólpasszal kínálta meg csapattársát, Hayes nem is hibázott. Bár ez a negyed szorosabban alakult, így is egyre növelte előnyét a DVTK, Kányási szép hármassal örvendeztette meg a nagyérdeműt, illetve Kiss Angi is megszerezte első pontjait ezen az estén (41-80). A meccs hajrájában Bacsó Zsófi, Oláh Fruzsina és Vég-Dudás Anna is megkapta a játéklehetőséget Völgyi Pétertől, könnyedén hozta a kötelező két pontot a DVTK (43-83).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 11. forduló

PINKK Pécsi 424 - DVTK 43-83 (14-19, 12-26, 8-24, 9-14)

Kozármisleny, Városi Sportcsarnok, 40 néző. Játékvezetők: Fodor Attila, Szilágyi Bálint, Horváth Csongor Béla.
PINKK: Mujović 11, Jáhni 2, Vincze 3/3, Tenyér 7, Davis 14/3. Csere: Szűcs, Horváth B., Zsilinszki 4, Kovács 2, Pucz. Vezetőedző: Debreceni Eszter.
DVTK: Vorpahl 12/3, Aho 6, Jovanović 13/9, Hayes 22, Kiss A. 2. Csere: Green 11, Kányási 10/6, Tóth F. 6, Bacsó, Oláh 1, Vég-Dudás. Vezetőedző: Völgyi Péter.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva olvasható.

Edzői értékelések

Völgyi Péter: - Az eleje szoros volt, aztán a második negyedtől fokozatosan elhúztunk. Gyakorlásnak is szántuk ezt a találkozót, ennek ellenére természetesen nagyon örülünk a végeredménynek.