Összefoglaló 2022. január 9., vasárnap

DVTK - BEAC 81-66

A Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának 16. fordulójában az ELTE-BEAC Újbuda csapatát fogadta a DVTK. Az őszi budapesti összecsapáson ugyan a BEAC megtréfálta a piros-fehéreket, ezúttal esélyt sem adott a DVTK ellenfelének, és magabiztosan, minden negyedet megnyerve zsebelte be a győzelemért (81-66) járó két bajnoki pontot Völgyi Péter együttese.

DVTK - BEAC 81-66


A szerdai Cegléd elleni találkozóhoz képest bővültek Völgyi Péter vezetőedző lehetőségei, hiszen Kiss Angelika már vállalni tudta a játékot, így csak Leslie Vorpahl hiányzott a keretből. A BEAC csapatát Balogh Judit helyett ezúttal Horváth Bianka irányította. Tíz másodperc elteltével Keyona Hayes kezdte a pontgyártást egy laza középtávoli dobással, Boros Júlia azonnal válaszolt, majd Czank büntetőjével a vezetést is átvették az újbudaiak. Keyo újabb két duplájára a vendégek másik Borosa, Berta reagált, aztán Mérész értékesítette a büntetőit (6-7). Cheridene Green pályára lépésével, Aho Nina hárompontosával és Jovanović közelijével folytatódott a játék, időt is kértek a látogatók (11-7). A timeout kétségkívül jót tett nekik, hiszen hamarosan egyenlíteni tudtak, Hayes forintos labdáját viszont Green sem hibázta el a palánk alól (13-11). Bő három perc volt még hátra az első negyedből, és bár a vajkezű Hayes megszerezte a tizedik pontját is, visszavette a vezetést a BEAC (17-18). A diósgyőri időkérés után kiszakadt a gólzsák, valamivel több mint másfél perc alatt hat hazai egységre csak Koch triplája érkezett válaszként, így az első játékrészt a piros-fehérek nyerték meg (23-21).

Hayes ott folytatta a második negyedben, ahol az elsőben abbahagyta, és Kányási is vállalt egy hármast, míg a fekete mezeseknél Mérész Beatrix volt elemében (30-25). Aho második és Jovanović első triplájával növelte előnyét a házigazda, a két dobás között ismét Mérész talált be a vendégektől, akik időt is kértek (36-27). A játékmegszakítást követően Barnai iratkozott fel a pontszerzők közé, majd Milica villant ismét. Mivel Boros Berta két palánkos közelijére és Ivanova hárompontosára nem érkezett hazai válasz, időkéréssel avatkozott közbe Völgyi Péter (38-36). A szünetig hátra lévő időben a hazai csapat négy, a vendég csak kettő egységet tett hozzá, vagyis a félidőben vezetett a DVTK (42-38).


A fordulás után is Hayes vállalt főszerepet, ugyanis előbb két büntetőt dobott be az amerikai, majd remek átadással kínálta meg a palánk alá befutó Kányásit, aki nem is hibázta el a könnyű helyzetet. A BEAC lefagyott, a Diósgyőr azonban lendületben maradt, Milica büntetője és hármasa után kénytelen volt időt kérni Horváth Bianka (50-38). Barnai törte meg a vendégek kosárcsöndjét, majd Kányási közelijére Boros Júlia reagált a palánk segítségével (52-42). Egy remek 6-0-s szériával növelte az előnyét a DVTK, aztán Mérész egy jó büntetője után újfent Hayes jeleskedett (60-45). Ugyan a negyed végére némiképp magára talált a BEAC, de piros-fehérek sem lankadtak, magabiztos diósgyőri vezetéssel fordultak a záró felvonásra a csapatok (64-51).

Szép hazai támadás vezette be a negyedik negyedet, az akciót Kiss fejezte be, majd Green rázta meg magát és szerzett négy pontot. A fővárosiakban Mérész igyekezett tartani a lelket (70-55). Bernáth duplája után Boros J. vétette magát észre két közelivel. A következő periódusban a DVTK kicsit megtorpant ugyan, de a BEAC nem igazán tudott élni ezzel a lehetőséggel sem, a különbséget nem tudták csökkenteni az egyetemisták (73-59). Csendesen csordogált a találkozó, a hazaiak örömkosárlabdát bemutatva szerezték meg az újabb győzelmüket.

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 16. forduló

DVTK - ELTE-BEAC Újbuda 81-66 (23-21, 19-17, 22-13, 19-16)

Miskolc, DVTK Aréna, 711 néző. Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Balog György, Makrai Márton.
DVTK: Aho 8/6, Kányási 9/3, Jovanović 15/6, Hayes 26, Kiss A. 5. Csere: Green 12, Bernáth 4, Tóth F. 2. Vezetőedző: Völgyi Péter.
BEAC: Czank 6/3, Boros B. 8, Boros J. 12, Mérész 23, Barnai 4. Csere: Koch 3/3, Ivanova 7/3, Joseph 3/3. Edző: Horváth Bianka.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.

Edzői értékelések

Völgyi Péter: - A BEAC egy nagyon kellemetlen ellenfél, értékesnek tartom ezt a különbségű győzelemet. Nem volt sok időnk készülni erre az összecsapásra. Bosszantott, hogy emberelőnyös helyzeteket nem tudtunk gólra váltani, mivel eladtuk a labdákat. Ezen mindenképp javítani kell, ha erősebb csapatok ellen is győzni szeretnénk.

Horváth Bianka: - Szeretnék gratulálni a Diósgyőrnek, megérdemelten nyertek. Kissé enerváltak voltunk, de ez az erőltetett menetnek köszönhető. Nem keresünk kifogásokat, vannak hibáink, amiket ki szeretnénk javítani. Nagyon jól dobott a Diósgyőr az első félidőben. Ám nem szabad szomorkodni, tanulunk belőle, megyünk tovább, hisz nagyon fontos mérkőzések következnek, amiket meg szeretnénk nyerni.